Cara Keluar dari Semua Peranti di Disney Plus

Disney Plus adalah platform streaming yang hebat, akaun telah menjadi sasaran penggodam. Penyelesaian terbaik jika akaun anda disasarkan, atau anda curiga mengenainya, adalah keluar dari semua peranti.

Cara Keluar dari Semua Peranti di Disney Plus

Melakukannya agak mudah. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan proses log keluar secara terperinci, dan memberi anda beberapa petua dan trik keselamatan akaun Disney Plus tambahan.

Cara Keluar dari Semua Peranti di Disney Plus

Mari terus keluar dari semua peranti yang disambungkan ke akaun anda. Ikuti arahan dari halaman sokongan Disney Plus rasmi:

 1. Lawati laman web Disney Plus di penyemak imbas anda (mana-mana penyemak imbas komputer akan melakukannya).
 2. Log masuk, dan klik pada butang Akaun anda (Disney memanggilnya Karakter).
 3. Kemudian, pilih pilihan 'Akaun'.

 4. Akhirnya, pilih pilihan 'Log Keluar dari semua Peranti.'

Kaedah ini adalah yang terbaik untuk memastikan bahawa tidak ada orang lain yang dapat mengakses akaun Disney anda. Semua peranti, tetapi yang sedang Anda gunakan, akan dikeluarkan. Anda harus menyelesaikannya jika akaun anda terancam.

Perhatikan bahawa membuang peranti tidak ada kaitan dengan profil tontonan anda. Profil ini disambungkan ke akaun anda. Mereka akan tetap terhubung walaupun anda telah log keluar dari semua peranti.

Disney Plus Log Keluar dari semua Peranti

Cara Menghapus Profil Melihat Anda di Disney Plus

Anda mungkin ingin menyingkirkan beberapa profil Disney Plus, terutamanya jika anda mempunyai jumlah profil maksimum (sepuluh). Menghapus profil tontonan berguna untuk menguraikan akaun anda. Inilah caranya:

 1. Sekali lagi, lancarkan laman web Disney Plus dan log masuk.
 2. Klik pada pilihan Karakter di bahagian atas skrin anda.
 3. Kemudian, pilih Edit Profil.

 4. Seterusnya, edit profil dengan butang pensil di sebelahnya.

 5. Akhirnya, pilih Padam Profil.

Anda boleh mengulangi langkah untuk seberapa banyak profil menonton yang anda mahukan.

Pada dasarnya, anda hanya memerlukan satu profil jika anda tidak berkongsi akaun anda. Anda tidak dapat memadamkan profil Disney Plus yang asal. Kemudian, anda boleh menambahkan profil dalam menu Edit Profil, sekiranya anda berubah fikiran. Pastikan untuk menyimpan perubahan ketika membuat profil baru, yang tidak diperlukan ketika menghapusnya.

Petua berjaga-jaga tambahan

Sekarang setelah kita membahas topik utama, mari kita lihat beberapa langkah umum yang dapat anda ambil untuk melindungi akaun Disney Plus anda. Sebaik sahaja anda mencurigakan akaun anda terganggu, ubah kata laluan anda. Ikut langkah-langkah ini:

 1. Buka halaman akaun Disney Plus anda setelah log masuk menggunakan penyemak imbas.
 2. Pilih pilihan Tukar Kata Laluan.
 3. Masukkan kata laluan sebelumnya dan kata laluan baru.
 4. Setelah selesai, klik Simpan.

Itu mudah, bukan? Mengapa tidak melangkah lebih jauh dan menukar alamat e-mel anda juga?

 1. Buka halaman akaun Disney Plus anda sekali lagi.
 2. Pilih pilihan Tukar E-mel.
 3. Masukkan e-mel baru anda. Anda boleh menggunakan yang ada atau membuat akaun e-mel baru dengan pelanggan e-mel percuma seperti Gmail.
 4. Sahkan kesahihan pengguna dengan menaip kata laluan Disney Plus semasa anda.
 5. Simpan perubahan apabila anda selesai.

Sekiranya Akaun Anda Diretas

Disney Plus Cara Keluar dari Peranti

Sekiranya seseorang menggodam akaun Disney Plus anda, dan anda boleh mengesahkannya (mis. Seseorang menukar kata laluan anda), segera hubungi sokongan Disney. Kami juga menyarankan untuk memeriksa akaun bank anda dan penyata dalam talian terkini. Sekiranya ada wang yang hilang, seseorang mungkin telah menggunakan kad kredit yang disambungkan ke akaun Disney Plus anda. Sebaiknya hubungi bank anda jika ini berlaku, mereka akan memberitahu anda apa yang harus dilakukan.

Soalan Lazim

Disney Plus masih merupakan perkhidmatan penstriman baru sehingga banyak yang perlu dipelajari. Nasib baik, kami membuat anda dilindungi. Sekiranya anda masih mempunyai soalan, teruskan membaca!

Bolehkah saya log keluar hanya satu peranti?

Malangnya tidak. Seperti kebanyakan perkhidmatan penstriman lain, anda hanya boleh log keluar dari semua peranti dari jauh. Sudah tentu, jika anda mempunyai akses ke semua peranti, anda boleh log keluar dari peranti tersebut.

Untuk log keluar dari akaun Disney Plus anda di kebanyakan peranti, cukup klik ikon profil anda dan klik ‘Log Out’ di bahagian bawah.

Bagaimana saya memastikan seseorang tidak masuk ke akaun saya?

Garis pertahanan pertama antara keselamatan akaun anda dan interloper adalah kata laluan anda. Gunakan kata laluan yang kuat dengan aksara, huruf besar, dan nombor. Juga, pastikan anda tidak memberikan kata laluan ini kepada orang yang tidak anda percayai dan jangan gunakannya untuk akaun lain juga.

Kerana Disney Plus belum menawarkan pengesahan dua faktor, menyimpan kata laluan yang kuat dan terkini adalah satu-satunya pilihan untuk melindungi akaun anda.

Sekiranya saya membatalkan langganan saya, adakah log keluar semua orang?

Secara teknikal, tidak. Sekiranya anda membatalkan langganan Disney Plus, anda tidak lagi dapat melihat kandungan tetapi anda akan diminta untuk memulakan semula langganan anda. Sekiranya pengguna lain memutuskan untuk memulakan semula langganan anda, sebenarnya tidak ada yang boleh anda lakukan untuk menghentikannya.

Untuk mengelakkan sakit kepala ini, lebih baik mengeluarkan semua orang dari akaun anda, kemudian ubah kata laluan dan batalkan langganan anda.

Pastikan Akaun Anda Selamat

Pada masa kini, semua orang berkongsi banyak data sensitif mereka dalam talian, sama ada mahu atau tidak. Perkara yang sama berlaku untuk perincian akaun Disney Plus. Bagikan sahaja dengan orang yang boleh anda percayai. Jika tidak, maklumat sensitif anda mungkin terganggu.

Cara terbaik untuk mengelakkan ini adalah dengan menukar kata laluan anda secara berkala dan menggunakan kata laluan yang unik untuk laman web dan perkhidmatan yang berbeza. Adakah akaun Disney Plus anda digodam? Adakah terdapat perkara lain yang ingin anda tambahkan? Kongsi pendapat dan pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found