Akaun Disney Plus digodam dan E-mel Diubah - Apa yang Perlu Dilakukan?

Ketika Disney Plus keluar, ini adalah saat yang menggembirakan bagi banyak orang. Seluruh arkib filem Disney hanya beberapa klik lagi. Platform ini menawarkan banyak program Disney klasik, francais Star Wars, dan francais Marvel semuanya di satu tempat.

Akaun Disney Plus digodam dan E-mel Diubah - Apa yang Perlu Dilakukan?

Tetapi permulaannya agak sukar untuk Disney Plus. Terdapat masalah dengan sari kata dan layar yang menunjukkan halaman ralat dan keluar menolak untuk bekerja. Sekiranya itu tidak mencukupi, terdapat laporan mengenai ribuan akaun Disney Plus yang diretas. Mengapa perkara itu berlaku, dan apa yang boleh anda lakukan untuk memastikan perkara itu tidak berulang?

Adakah Disney Plus Diretas?

Disney Plus nampaknya tidak diretas. Tetapi, pelanggan Disney Plus telah mengadu dalam talian, di Twitter dan di tempat lain, mengenai pelanggaran akaun yang mereka alami.

Sepertinya, penggodam telah menemui cara untuk mengakses ribuan akaun pengguna Disney Plus dan menjualnya di laman web gelap. Akaun pengguna telah tersedia untuk dijual satu atau dua hari selepas perkhidmatan streaming dilancarkan.

Keseluruhan cobaan ini, tidak diragukan lagi, sangat mengecewakan sesiapa sahaja yang mengalaminya. Anda menjangkakan pelancaran, hanya berakhir dengan akaun anda digodam, dan e-mel anda tidak berguna.

Melindungi Akaun Disney + Anda

Sangat mudah untuk marah kepada Disney dan memaki para peretas yang melakukannya. Walau bagaimanapun, mungkin ada cara untuk meningkatkan keselamatan data anda dalam talian.

digodam dan e-mel berubah

Buat Kata Laluan yang Kuat

Salah satu cara yang paling biasa diretas oleh akaun anda adalah kerana anda menggunakan kata laluan yang sama berulang kali. Itu bukan idea yang bagus Mungkin perlu untuk mengingati beberapa kata laluan, tetapi anda harus menggunakan yang lain untuk setiap akaun yang anda buat. Anda mungkin lebih baik menggunakan frasa laluan dan bukannya kata laluan.

Itu bermaksud mengubah kata laluan anda menjadi frasa yang lebih panjang, seperti petikan dari buku atau lagu. Tambahkan nombor dan huruf besar juga. Jangan simpan frasa laluan ke telefon atau komputer anda untuk mengurangkan kemungkinan akaun anda terganggu lagi.

Inilah cara untuk mengemas kini Kata Laluan Disney + anda:

  1. Log masuk ke akaun anda menggunakan penyemak imbas web dan arahkan ikon profil di sudut kanan atas.
  2. Klik pada ‘Akaun’
  3. Klik ‘Tukar Kata Laluan’
  4. Masukkan kata laluan semasa anda, dan kata laluan baru yang lebih selamat

Sekiranya anda ingin memikirkan kata laluan baru untuk Disney Plus anda, mungkin pilih baris dari lagu Disney kegemaran atau frasa teks dari filem kegemaran anda.

digodam dan e-mel berubah

Perlindungan perisian hasad adalah suatu kemestian

Tidak mempunyai perlindungan malware pada komputer anda sehingga terdedah dan mudah diserang. Itu ada untuk melindungi anda dari perkara-perkara yang anda bahkan tidak tahu akan datang. Sekiranya anda tertanya-tanya apakah pilihan perisian hasad terbaik, kami mempunyai artikel untuk anda.

Apa itu malware? Fikirkan virus, trojan, spyware, dan jenis perisian menakutkan lain. Semuanya tersembunyi dalam e-mel pelik dan laman web yang dipersoalkan. Pastikan memasang program anti-virus berkualiti tinggi yang akan mengimbas komputer anda secara berkala untuk masalah ini.

Jangan Lupa Kemas Kini

Tidak ada yang suka melakukannya, tetapi anda tahu anda mesti melakukannya. Kemas kini sistem operasi menjengkelkan, dan nampaknya mereka boleh menunggu lebih lama. Tetapi ia membawa patch keselamatan penting yang akan membantu komputer dan data anda tetap selamat.

Mana-mana sistem operasi yang anda gunakan, pastikan anda mengikuti kemas kini. Anda sentiasa dapat mengotomatisasi mereka dan tidak bimbang tentang pelanggaran keselamatan.

Periksa Rangkaian Tanpa Wayar Anda

Sekiranya anda menggunakan internet tanpa wayar di rumah atau tempat kerja, anda mungkin tersambung ke rangkaian yang dilindungi kata laluan. Sekiranya tidak, anda mungkin mahu mempertimbangkan semula. Mempunyai sambungan wayarles yang dilindungi kata laluan menghalang orang yang tidak dibenarkan mendapatkannya.

Walaupun untuk memeriksa e-mel mereka, anda tidak mahu orang tidak dikenali bermain-main dengan rangkaian Wi-Fi anda. Juga, elakkan menggunakan rangkaian tanpa wayar terbuka di ruang awam, seboleh-bolehnya. Berhati-hati jika peranti anda tidak dilindungi.

Lindungi Peranti Lain Anda Terlalu

Oleh kerana anda dapat menonton Disney Plus pada peranti lain dan bukan hanya pada komputer atau TV pintar anda, lebih baik memastikan peranti itu dilindungi juga. Konfigurasikan semua aplikasi yang anda muat turun sendiri dan periksa tetapannya dari semasa ke semasa, termasuk semua tetapan privasi.

Pastikan telefon pintar dan tablet anda terkunci sekiranya dicuri. Juga, pastikan untuk mematikan Bluetooth apabila anda tidak menggunakannya secara aktif. Sambungan Bluetooth aktif mungkin menjadikan peranti anda rentan.

Mungkin tidak seperti biasa, tetapi Anda juga dapat perlindungan anti-malware untuk peranti lain, seperti telefon pintar dan tablet.

Secara umum, adalah idea yang baik untuk memerhatikan jenis aplikasi yang anda muat turun. Banyak aplikasi berjalan di latar belakang, dan bukan sahaja dapat memperlahankan telefon anda, tetapi mereka juga boleh melakukan perkara yang lebih jahat. Bergantung pada aplikasi dari sumber yang dipercayai.

Apa yang Boleh Dilakukan Disney mengenainya?

Terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan sebagai pengguna untuk memastikan akaun anda tidak digodam dan mempunyai masa yang lebih selamat dalam talian secara umum. Tetapi bagaimana Disney juga boleh membantu?

Sebagai permulaan, mereka boleh mula menggunakan Pengesahan Dua Faktor. Ia digunakan sebagai tambahan kepada kata laluan, dan ada di sana untuk memastikan anda adalah siapa yang anda katakan semasa anda log masuk. Gmail menggunakannya, dan kadang-kadang kelihatan seperti terlalu banyak gelung untuk dilalui. Namun, ada baiknya mengetahui akaun dan data anda selamat.

disney plus digodam

Apa yang perlu dilakukan sekiranya Akaun Anda Dicuri

Sekiranya anda mengikuti semua langkah yang disenaraikan di atas, tidak mungkin anda akan diretas. Tetapi bagaimana jika anda telah diretas dan maklumat akaun anda bukan milik anda? Langkah pertama anda adalah dengan menghubungi sokongan Disney +. Lawati laman web dan tatal ke bawah untuk mengakses pilihan sembang atau panggilan telefon.

Sekiranya masalah anda melampaui pertolongan yang bersedia ditawarkan oleh pasukan sokongan Disney, lebih baik mengelakkan penagihan selanjutnya. Hubungi institusi kewangan anda atau PayPal (bergantung pada cara anda menyiapkannya) untuk mengelakkan pembayaran perkhidmatan langganan.

Sekiranya terdapat perubahan pada akaun anda, termasuk maklumat masuk, anda akan diberitahu melalui e-mel. Mengemas kini maklumat profil anda sangat penting untuk menerima pemberitahuan ini.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found