Disney Plus Terus Hancur - Apa yang Perlu Dilakukan?

Disney mungkin merupakan jenama hiburan yang paling popular di dunia. Tahun lalu berakhir dengan perkhidmatan streaming Disney Plus memasuki tempat kejadian. Ia membawa kandungan asli dan memulakan meme Baby Yoda. Ia juga membawa peti besi klasik filem Disney.

Disney Plus Terus Hancur - Apa yang Perlu Dilakukan?

Orang ramai dengan senang hati mendaftar, dan jumlahnya masih bertambah dengan cepat. Tetapi seperti mana-mana produk baru yang ditayangkan, masalah timbul. Banyak masalah awal telah diselesaikan. Tetapi kadang-kadang ia masih terhempas atau membeku. Atau, ia mungkin melaporkan kod ralat untuk anda fahami. Jadi, apa yang perlu anda lakukan apabila ini berlaku?

Isu Xbox

Ketika Disney Plus dilancarkan pada pertengahan November 2019, pengguna Xbox yang paling banyak terkena kerosakan. Terdapat juga beberapa masalah kapsyen, tetapi Disney Plus crash lebih serius. Pengguna melaporkan bahawa Disney Plus berfungsi dengan baik, tetapi tiba-tiba ketika mereka log masuk mereka akan segera log keluar dan kembali ke skrin utama Xbox.

Sekiranya anda cuba menonton Disney Plus di Xbox dan ini terus berlaku kepada anda, cuba lakukan tetapan semula keras. Inilah yang perlu anda lakukan:

  1. Tahan butang kuasa pada konsol Xbox selama 8 saat. Atau sehingga ia ditutup.
  2. Cabut kabel kuasa dari konsol selama 5 minit.
  3. Pasang kembali kabel kuasa di konsol dan kemudian mulakan semula.

Oleh kerana Xbox dimiliki oleh Microsoft, anda boleh menambah dan membuang akaun Microsoft anda. Yang boleh membantu dengan kesilapan yang mungkin anda alami.

Masalah Sambungan Internet

Menstrim filem dan rancangan TV memerlukan sambungan internet yang stabil dan pantas. Disney Plus mempunyai syarat minimum yang perlu dipenuhi jika anda ingin menayangkan filem dan rancangan mereka. Untuk kualiti video terbaik, Disney Plus mengesyorkan 5.0 Mbps untuk kandungan HD dan 25.0 Mbps untuk kandungan 4K UHD.

Sekiranya anda tidak pasti seberapa pantas Wi-Fi anda, mungkin sebaiknya periksa sebelum anda melanggan sebarang perkhidmatan penstriman. Tetapi jika anda yakin bahawa ia cukup pantas dan anda masih mengalami pembekuan dan kerosakan yang kadang-kadang, pastikan tidak terlalu banyak peranti yang disambungkan dan disiarkan secara serentak pada masa yang sama.

Sekiranya masalah berlanjutan, anda harus memeriksa modem dan penghala anda. Selalunya, masalah streaming dapat diselesaikan dengan menghidupkan semula penghala dan modem anda dengan betul. Apa yang perlu anda lakukan ialah:

  1. Cabut penghala dan modem.
  2. Tunggu sekitar 30 saat.
  3. Pasangkan kembali modem.
  4. Tunggu 60 saat lagi.
  5. Sekarang pasangkan penghala semula.
  6. Tunggu sekitar 2 minit.
  7. Periksa untuk mengetahui apakah Disney Plus masih mengalami kerosakan.

Disney Plus Crashing

Aplikasi Disney Plus

Tidak ada kesukaran untuk merasa selesa untuk menonton rancangan atau filem hanya untuk menyedari bahawa anda tidak boleh. Bab baru dari Orang Mandalorian dihidupkan dan Disney Plus anda terus rosak. Cuba tutup sepenuhnya aplikasi Disney Plus. Seperti juga aplikasi lain yang berjalan di latar belakang. Kemudian teruskan dan lancarkan aplikasinya sekali lagi.

Sekiranya aplikasi masih mogok, mungkin anda tidak menjalankan versi aplikasi terbaru. Sekiranya demikian, ini dapat menyumbang kepada masalah streaming. Pergi ke Play Store atau Apple Store untuk melihat kemas kini terkini. Merawat ini kemungkinan besar akan membantu masalah main balik video. Anda juga boleh mencuba menyahpasang dan memasang semula aplikasi Disney Plus.

Disney Plus Terus Hancur

Skrin Kosong

Dalam kes yang jarang anda lihat adalah layar kosong ketika anda ingin menonton Disney Plus, pastikan bahawa anda tidak mempunyai penapis kandungan. Ini mungkin berupa aplikasi antivirus, penyekat pop-up, atau sesuatu yang serupa yang menghalangi anda mengalirkan kandungan.

Kandungan Dalam Permintaan Tinggi

Penting untuk diingat bahawa Disney Plus masih merupakan perkhidmatan streaming baru. Pasti, Disney adalah syarikat besar dengan sumber daya yang tidak berkesudahan tetapi tidak ada syarikat yang kebal terhadap masalah teknikal. Kemungkinan besar jika program yang ingin Anda streaming mogok, ini disebabkan oleh permintaan tinggi saat ini.

Disney Plus memperoleh sejumlah besar pelanggan setiap hari, dan banyak dari mereka menggunakan kandungan asli yang sama. Tindakan terbaik di sini ialah menunggu sebentar dan kemudian mencuba lagi kemudian. Kemungkinannya, semuanya akan kembali berfungsi dengan baik dalam jangka pendek.

Disney Plus

Jangan Menyerah pada Disney Plus

Tidak ada yang senang untuk mengetahui mengapa Disney Plus mereka jatuh. Apa pun alasannya, ia mungkin mudah diperbaiki. Atau itu hanya memerlukan sedikit kesabaran. Tetapi jika anda peminat Disney dan semua yang ditawarkannya, anda tidak akan keberatan dengan gangguan kecil ini.

Sebenarnya, peminat Disney yang paling setia telah menunggu perkhidmatan streaming dilancarkan dan membantu menjadikannya kompetitif. Hanya ditayangkan selama beberapa bulan. Masalah kemalangan dan masalah lain pasti berkurang dari masa ke masa.

Adakah anda pernah mengalami masalah dengan main balik video atau yang serupa dengan Disney Plus? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found