Cara Memperbaiki Bahagian Skrin dalam Discord

Discord mempunyai banyak ciri menarik yang menjadikannya unik dan praktikal. Salah satu ciri terbaiknya ialah perkongsian skrin, yang membolehkan rakan dan rakan sepasukan anda melihat skrin anda dalam masa nyata.

Bagaimana Memperbaiki Bahagian Skrin dalam Discord

Masalah umum untuk bahagian skrin Discord ialah audio kadang-kadang tidak berfungsi. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menyelesaikan masalah ini. Kami juga akan menyertakan penyelesaian mudah untuk masalah bahagian skrin yang lain.

Cara Memperbaiki Perkongsian Skrin Discord

Sebelum kita mulakan, perhatikan bahawa bahagian skrin tidak bergantung pada kamera web anda. Ia memaparkan skrin komputer anda dalam masa nyata. Audio dalam bahagian skrin mungkin menolak untuk berfungsi walaupun gambarnya jelas.

Apabila itu berlaku, pertama anda perlu memastikan bahawa sambungan internet anda stabil. Seterusnya, cuba mulakan semula Discord dan kongsi skrin anda sekali lagi. Sekiranya masalah berterusan, mulakan semula peranti anda. Juga, pastikan sistem peranti anda terkini.

Pada komputer Windows, ketik "periksa kemas kini" di menu Mula (tekan kekunci Win di papan kekunci anda) dan pilih pilihan dengan nama yang sama. Skrin berikut akan memberitahu anda jika sistem anda dikemas kini atau tidak. Klik pada pilihan Muat turun jika terdapat kemas kini yang tersedia.

kemas kini tingkap

Sekiranya OS anda tidak menyebabkan masalah, pelakunya mungkin pemacu audio yang ketinggalan zaman.

Kemas kini atau Pasang Semula Pemacu Audio Anda

Sebab yang paling biasa untuk sebarang masalah audio adalah pemacu usang atau rosak. Anda dapat dengan cepat memeriksa apakah itu masalahnya:

 1. Tekan kekunci Windows dan R secara serentak pada papan kekunci anda.
 2. Masukkan devmgmt.msc di medan carian dan tekan Enter.
 3. Pengurus peranti akan dibuka. Pilih tab Audio.
 4. Serlahkan perkakasan audio dan klik kanan padanya. Kemudian pilih Nyahpasang Peranti.
 5. Klik kanan pada skrin pengurus peranti dan pilih Imbas Perubahan Perkakasan.
 6. Komputer anda harus mengesan semua perkakasan audio dan memasang pemacu awal. Mulakan semula apabila persediaan selesai.

Pembaikan ini membantu pemacu audio yang rosak. Sekiranya pemacu audio tidak terkini, anda perlu mengemas kini:

 1. Ketuk kekunci Windows pada papan kekunci anda dan ketik "pengurus peranti" di medan carian. Pilih item pertama yang muncul.
 2. Pergi ke tab Audio, dan cari peranti audio anda.
 3. Klik kanan peranti audio dan pilih pilihan Kemas kini Pemacu.

Pembetulan Berkaitan Pertelingkahan

Masalah dengan perkongsian skrin mungkin dengan Discord. Pastikan bahawa anda memberi aplikasi semua izin yang diminta, terutama akses mikrofon. Anda juga boleh memeriksanya di komputer anda:

 1. Tekan kekunci Win dan cari Tetapan Privasi Mikrofon.
 2. Klik pada item pertama yang muncul.
 3. Tatal ke bawah ke Benarkan Aplikasi Desktop untuk mengakses tab Mikrofon Anda dan pastikan bahawa Aplikasi Hidup.

  akses mikrofon

Anda tidak perlu memberikan akses mikrofon Discord secara individu di Windows, tetapi anda melakukannya pada peranti mudah alih. Sekiranya anda tidak pasti sama ada anda memberikannya akses atau tidak, anda boleh memasang semula aplikasinya. Lawati halaman muat turun aplikasi Discord rasmi dan pilih pautan muat turun yang sesuai untuk peranti anda. Pasang semula Discord dan lihat apakah masalah bahagian skrin berterusan.

Gunakan Push to Talk

Perbaikan yang mudah tetapi berkesan untuk banyak masalah Discord adalah menggunakan push to talk, dan bukannya pengaktifan suara berterusan untuk berbual. Inilah cara mengaktifkannya:

 1. Lancarkan aplikasi Discord pada peranti anda.
 2. Cari nama pengguna anda di kiri bawah skrin Utama. Klik pada pilihan Tetapan di sebelah nama anda.
 3. Klik pada tab Suara dan Video, dan pilih mod input Push to Talk.
 4. Sesuaikan butang Pintasan di bawah. Kelewatan pelepasan push to talk cukup baik pada tetapan lalai. Perubahan akan berlaku serta merta.

  tekan untuk bercakap

Anda juga boleh Tetapkan Semula Tetapan Suara dari menu ini (bahagian bawah halaman) sekiranya push to talk tidak membantu.

Tambah Aktiviti Permainan

Satu lagi helah tetapan Discord yang kemas adalah dengan menambahkan aktiviti yang sedang anda lakukan secara manual. Dalam kebanyakan kes, Discord akan menangkap aktiviti anda secara automatik, tetapi untuk memastikan inilah cara menambahkannya:

 1. Mulakan Perselisihan.
 2. Masuk ke menu Tetapan.
 3. Klik pada tab Aktiviti Permainan.
 4. Sekiranya anda melihat "tidak ada permainan yang dikesan!" di bahagian atas skrin anda, klik Tambahnya! Butang di bawah.
 5. Akhirnya, pilih aktiviti dari menu lungsur dan tekan Tambah Permainan.

  aktiviti permainan

Lancarkan Discord dalam Mod Pentadbir

Sebagai pilihan terakhir, anda boleh mencuba menjalankan Discord dalam mod pentadbir. Ikuti langkah-langkahnya:

 1. Cari folder Discord dan klik kanan fail Discord.exe.
 2. Kemudian, pilih Properties.
 3. Klik pada pilihan Keserasian.
 4. Akhirnya, aktifkan Jalankan Program Ini sebagai Pentadbir dan klik Terapkan.

Sekiranya tidak ada yang dapat membantu menyelesaikan masalah perkongsian skrin, pastikan Discord adalah satu-satunya aplikasi yang menggunakan mikrofon anda. Tutup semua aplikasi lain dan cuba berkongsi skrin anda sekali lagi. Juga, cubalah mematikan perisian firewall dan antivirus anda, kerana kadangkala mereka boleh mengganggu.

Kembali ke Penstriman

Discord adalah platform streaming yang sangat baik. Ia lebih rapat daripada Twitch supaya anda dapat berkongsi sesi permainan anda dengan rakan yang lebih dekat. Biasanya, perkongsian skrin Discord berfungsi dengan baik, tetapi sesekali berlaku pertukaran.

Panduan kami akan membantu anda menyelesaikan kemungkinan masalah dengan audio semasa berkongsi skrin anda. Manakah antara pembetulan berikut yang membantu anda? Adakah Discord aplikasi perkongsian skrin anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found