Cara Menjemput Seseorang ke Pelayan dalam Discord

Jemputan segera adalah kaedah terbaik untuk memberi rakan anda akses ke pelayan Discord anda selagi mereka mempunyai pautan yang ada. Jemputan segera bukan sahaja memudahkan menjemput rakan anda, tetapi juga membolehkan anda menetapkan parameter yang berbeza untuk mengawal siapa yang dapat mengakses pelayan anda dan kapan dan berapa lama mereka dapat mengaksesnya. Dalam panduan ini, kami akan membahas cara membuat dan menyesuaikan jemputan segera di Discord.

Cara Menjemput Seseorang ke Pelayan dalam Discord

Cara Menjemput Seseorang ke Pelayan Discord

Tidak kira apa peranti yang anda gunakan, menjemput seseorang ke pelayan Discord anda lebih kurang sama.

Oleh itu, kami akan menunjukkan kepada anda cara melakukannya di PC, Mac dan peranti mudah alih.

Arahan Desktop (PC / Mac)

Untuk menjemput seseorang ke saluran Discord (dan pelayan), anda perlu mempunyai kebenaran jemputan segera. Sekiranya anda memiliki pelayan, maka anda memilikinya secara lalai. Untuk yang lain, anda memerlukan pemilik pelayan untuk memberikan mereka peranan anda dalam pelayan.

Dengan kebenaran yang betul:

 1. Lancarkan Discord baik dari penyemak imbas anda atau aplikasi desktop.
 2. Pada panel sebelah kiri, pilih pelayan yang anda mahu menjemput seseorang.
 3. Klik kanan di saluran dan menu pop timbul akan muncul. Pilih Jemputan Segera dari menu ini dan tetingkap akan muncul dengan pautan jemputan. Anda juga boleh mengklik pada Jemputan Segera ikon di sebelah kanan nama saluran.

 4. Di sudut kanan bawah tetingkap, klik Tetapan Pautan (gear). Di sini, anda dapat memilih dari pilihan berikut:
  • Tamat Selepas: Pilih bila anda mahu pautan jemputan tamat.
  • Bilangan Penggunaan maksimum: Hadkan bilangan orang yang anda mahu dapat menggunakan pautan tersebut.
  • Berikan Keahlian Sementara: Memberi keahlian sementara kepada pengguna. Setelah mereka meninggalkan pelayan, mereka tidak dapat bergabung semula tanpa jemputan lain.
 5. Setelah selesai dengan tetapan, klik Hasilkan Pautan Baru.
 6. Klik Salinan untuk menyimpan pautan jemputan ke papan keratan anda.

Itu sahaja yang ada. Cukup hantarkan pautan ini kepada sesiapa sahaja yang ingin anda jemput, dan setelah mereka mengklik pautan tersebut, mereka akan dapat serta-merta bergabung dengan pelayan Discord anda.

Arahan Mudah Alih

Menjemput seseorang ke pelayan Discord pada peranti mudah alih hampir sama dengan melakukannya di desktop. Cukup ikuti langkah-langkah ini untuk memulakan:

 1. Lancarkan aplikasi Discord pada peranti iOS atau Android anda dan log masuk ke akaun anda.
 2. Di kiri atas skrin, ketuk tiga garis menegak yang bertumpuk tegak. Ini akan membuka senarai pelayan anda di sebelah kiri skrin.

 3. Ketuk ikon pelayan dan senarai semua saluran teks dan suara pelayan itu akan muncul

 4. Ketik Jemputan Segera ikon tepat di bawah nama pelayan.

 5. Ketiknama orang yang ingin anda jemput.

 6. Atau salin pautan yang akan dikeluarkan mengikut kesesuaian anda.

Sebaik sahaja anda menyalin pautan ke papan keratan anda, anda boleh menghantarnya kepada sesiapa sahaja yang ingin anda jemput ke pelayan Discord anda.

Pemikiran Akhir

Discord adalah platform yang bagus untuk komunikasi dengan rakan anda melalui sembang suara dan teks, walaupun antara muka mereka dapat membiasakan diri.

Dengan mengikuti langkah-langkah yang disenaraikan di atas, anda dapat menjemput sesiapa sahaja ke pelayan anda di Discord dengan cepat dan mudah.

Untuk memanfaatkan sepenuhnya pengalaman Discord anda, lihat beberapa karya hebat kami yang lain, seperti Cara Menghapus Semua Mesej dalam Discord.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found