Cara Menghapus Lokasi dari AccuWeather

Sebagai salah satu perkhidmatan pelaporan cuaca paling popular hari ini, AccuWeather tersedia di hampir semua platform yang dapat dibayangkan. Tidak kira kawasan, hampir pasti anda akan mendapat ramalan terkini yang cukup dipercayai.

Cara Menghapus Lokasi dari AccuWeather

Sekiranya anda melayari lokasi tertentu kerana ingin tahu, AccuWeather akan terus melaporkannya. Mungkin ada yang menjengkelkan untuk terus melihat ramalan tempat yang sebenarnya tidak mereka lacak setiap hari. Sekiranya anda mempunyai masalah seperti itu, artikel ini akan membantu anda menyelesaikannya.

Memadamkan Lokasi yang Tidak Diingini

Oleh kerana AccuWeather tersedia di pelbagai platform, penghapusan lokasi sedikit berbeza untuk setiap platform. Pecahan di bawah memberikan maklumat untuk laman web AccuWeather desktop dan mudah alih, serta aplikasi mudah alih Android dan iOS.

Lokasi Accuweather

Laman Web Desktop

Apabila anda mencari lokasi yang berbeza menggunakan laman web AccuWeather, ia akan terus mengesan ramalan untuk lima pilihan terakhir anda. Untuk melihat lokasi mana yang dilacak oleh laman web pada masa ini, anda boleh menggunakan bar lokasi semasa. Ia berada di bahagian atas halaman, tepat di bawah menu navigasi utama.

Lokasi di Accuweather

Contohnya, bar lokasi semasa mungkin kelihatan seperti ini: Cuaca Amerika Syarikat> New York, NY 78⁰F. Di hujung kanan teks ini, anda akan melihat anak panah yang menunjuk ke bawah. Setelah anda mengkliknya, ia akan menunjukkan lima lokasi terakhir yang anda cari. Menu ini pada dasarnya membolehkan anda beralih di antara mereka dengan cepat, yang merupakan ciri yang cukup mudah.

Oleh kerana ini dilakukan secara automatik, anda tidak dapat membuang lokasi yang tidak diingini secara manual. Apa yang boleh anda lakukan ialah mencari lokasi yang mungkin sesuai untuk anda dan menyembunyikannya di menu lungsur.

Sekiranya anda ingin membuang semua itu sepenuhnya, anda perlu membersihkan kuki penyemak imbas anda. Terdapat dua cara untuk melakukan ini. Anda boleh menghapus semua kuki dari laman web, atau anda boleh melakukannya secara selektif, hanya membuang yang AccuWeather.

Penghapusan kuki secara selektif dilakukan dengan penyemak imbas yang sama dengan penyemak imbas. Begini caranya di Google Chrome:

 1. Buka penyemak imbas Chrome di komputer anda.
 2. Klik butang "Lagi" di sudut kanan atas. Ini adalah ikon tiga titik menegak.
 3. Klik "Tetapan".
 4. Di menu sebelah kiri, klik "Privasi dan keselamatan".
 5. Di bahagian utama layar, klik "Tetapan Tapak".
 6. Klik "Kuki dan data laman web".
 7. Klik "Lihat semua kuki dan data laman web".
 8. Di penjuru kanan sebelah atas, anda akan melihat medan carian. Klik dan masukkan "accuweather".
 9. Senarai hasil akan muncul untuk AccuWeather. Untuk membersihkan hanya kuki ini, klik ikon tong sampah di sebelah setiap entri yang berkaitan dengan laman web.

Setelah selesai, tutup tab penyemak imbas "Tetapan" dan semua lokasi terkini yang anda cari akan hilang dari laman web AccuWeather.

Laman Web Mudah Alih

Walaupun identik dalam konten dengan laman web desktop, versi seluler hanya menampilkan tiga lokasi terakhir yang telah Anda cari. Anda dapat melihatnya di bahagian atas halaman, tepat di bawah bar carian laman web. Sudah tentu, lokasi ini akan berubah dengan setiap carian yang anda buat, menunjukkan hanya tiga yang terakhir.

Untuk membuang lokasi baru-baru ini, anda juga harus menghapus kuki untuk penyemak imbas mudah alih anda juga. Sekiranya anda tidak mahu bermain-main dengan kuki laman web lain, anda hanya boleh menghapusnya dari AccuWeather.

Sekali lagi, berikut adalah contoh bagaimana ini berfungsi pada penyemak imbas mudah alih Google Chrome, yang sedikit berbeza berbanding versi desktop.

 1. Buka www.accuweather.com di penyemak imbas Chrome pada peranti mudah alih anda.
 2. Ketik menu tiga titik di sudut kanan atas.
 3. Ketik "Tetapan".
 4. Tatal ke bawah ke bahagian "Lanjutan".
 5. Ketik "Tetapan laman web".
 6. Ketik "Kuki".
 7. Ketik "TAMBAHKAN PENGECUALIAN LAMAN".
 8. Masukkan www.accuweather.com
 9. Ketik "Tambah".
 10. Alamat AccuWeather kini akan muncul di bahagian "Disekat". Ketik entri AccuWeather.
 11. Sekarang ketik butang "Hapus & tetapkan semula".
 12. Sahkan dengan mengetuk "Hapus & tetapkan semula".
 13. Tindakan ini akan menghapus laman web AccuWeather dari senarai "Disekat" dan akan menghapus semua kuki yang berkaitan.
 14. Ketuk butang "Kembali" di sudut kiri atas beberapa kali sehingga anda kembali ke laman web AccuWeather.
 15. Muat semula laman web dan anda akan melihat bahawa lokasi berdasarkan carian baru-baru ini hilang.
Padamkan lokasi Accuweather

Aplikasi iOS

Menguruskan lokasi AccuWeather di iOS cukup mudah. Di mana sahaja lokasi AccuWeather dipaparkan, cukup ketuk nama lokasi untuk membuka menu Pengurusan Lokasi. Untuk menghapus lokasi yang tidak diingini, ketuk dan tahan nama lokasi. Apabila menu muncul, ketuk "Padam" dan anda sudah selesai.

Harap diingat bahawa anda tidak dapat menghapus lokasi anda sekarang.

Aplikasi Android

Sama seperti iOS, membuang lokasi di aplikasi Android AccuWeather juga sangat mudah. Buka aplikasi AccuWeather pada peranti mudah alih anda dan ketik ikon menu (tiga garis mendatar). Dalam senarai lokasi, ketik dan tahan nama lokasi yang ingin anda alih keluar. Apabila ikon tong sampah muncul, klik untuk menghapus lokasi.

Sekiranya anda tidak sengaja menghapus lokasi yang tidak mahu dialih keluar, anda boleh mengetuk butang "Buat asal". Ia akan muncul tepat setelah anda menghapus lokasi. Harap maklum bahawa untuk menghapus lokasi, senarai lokasi mesti mengandungi sekurang-kurangnya dua lokasi. Ini tidak termasuk lokasi semasa anda yang ditentukan oleh GPS.

Lokasi Pergi

Setelah berjaya membuang lokasi yang tidak diingini dari AccuWeather, inilah masanya untuk menambahkan lokasi yang berkaitan dengan anda. Sekiranya anda tidak mahu menyimpan lokasi baru-baru ini, adalah perkara mudah untuk menghapus kuki sama ada untuk AccuWeather atau keseluruhan penyemak imbas.

Adakah anda berjaya memadam lokasi AccuWeather? Bagaimana anda biasanya mengakses ramalan cuaca? Sila kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found