Cara Menghapus Sejarah Penyemakan Imbas Internet pada Amazon Fire Tablet

Sekiranya anda seperti kebanyakan orang, anda mungkin menggunakan penyemak imbas Fire Tablet, Silk, untuk mencari barang dalam talian.

Cara Menghapus Sejarah Penyemakan Imbas Internet pada Amazon Fire Tablet

Pada saat-saat kebosanan, item yang kita lihat dapat menarik. Dari soalan rawak hingga yang kita malu untuk bertanya kepada orang lain. Perkara yang baik ialah anda dapat menghapus sejarah penyemakan imbas dan menyimpan beberapa privasi. Kami akan menunjukkan caranya.

Cara Menghapus Sejarah Penyemakan Imbas Internet

Kami pertama kali akan menunjukkan kepada anda cara menghapus sejarah penyemakan imbas Internet yang lengkap. Sekiranya anda merancang untuk menjual Tablet Kebakaran anda atau memberikannya kepada seseorang, jangan lupa untuk membersihkan sejarah carian anda. Orang lain tidak perlu melihat aktiviti internet anda. Inilah cara anda dapat melakukannya:

 1. Pergi ke Penyemak Imbas Sutera.
 2. Ketuk gambar kecil dengan tiga baris untuk membuka Menu.
 3. Ketik pada Tetapan.
 4. Ketik Privasi.
 5. Ketik Hapus data penyemakan imbas.
 6. Sekarang, anda boleh memilih noktah.
 7. Sekiranya anda ingin menghapus sejarah penyemakan imbas yang lengkap, klik Sepanjang masa.
 8. Untuk mengesahkan, ketik Hapus data.

Di sana anda memilikinya! Anda berjaya membersihkan sejarah penyemakan imbas anda.

padamkan sejarah penyemakan imbas internet pada nyala api

Hapus Sejarah Dalam Tempoh Tertentu

Sekiranya terdapat beberapa item yang ingin anda alih keluar, tetapi anda tidak mahu memadamkan keseluruhan sejarah penyemakan imbas, anda juga boleh melakukannya. Anda boleh melakukannya dengan kaedah yang dijelaskan di atas, hanya memilih jangka masa yang berbeza pada langkah 6. Tetapi seperti yang akan kami jelaskan, ada satu cara lagi untuk melakukannya:

 1. Pergi ke Penyemak Imbas Sutera.
 2. Ketuk gambar kecil dengan tiga baris untuk membuka Menu.
 3. Ketuk ikon jam untuk mengakses Sejarah anda.
 4. Pilih ikon Tong Sampah.
 5. Sekarang, anda boleh memilih noktah. Anda boleh memadam item dari jam terakhir, hari terakhir, tujuh hari, atau bahkan satu bulan.
 6. Ketik Hapus data.

Anda telah membuang item yang tidak ingin anda simpan, tetapi anda telah menyimpan sisa sejarah penyemakan imbas anda, dan anda dapat mengembalikannya bila-bila masa anda memerlukan.

Bolehkah Saya Buang Satu Laman Web?

Kami telah menunjukkan kepada anda cara menghapus sejarah carian untuk jangka masa tertentu. Tetapi bagaimana jika anda ingin membuang hanya satu laman web dari sejarah penyemakan imbas anda? Kami juga akan menunjukkan cara melakukannya.

 1. Pergi ke Penyemak Imbas Sutera.
 2. Ketuk gambar kecil dengan tiga baris untuk membuka Menu.
 3. Ketuk ikon jam untuk mengakses Sejarah anda.
 4. Ketik Sejarah Carian.
 5. Mula taip nama laman web yang ingin anda alih keluar.
 6. Apabila laman web muncul di bawah, pilih tanda X di sebelahnya.
 7. Teruskan seperti ini untuk setiap laman web yang ingin anda alih keluar.

Catatan Penting: Jika anda telah mengunjungi laman web tertentu berkali-kali, anda mungkin perlu mencari kembali senarai tersebut untuk memastikan bahawa anda telah menghapus semua entri yang dimaksudkan.

Mod Penyemakan Imbas Peribadi

Sekiranya anda baru menggunakan Fire Tablet, mungkin anda belum mengetahui bahawa ia juga mempunyai mod penyemakan imbas peribadi. Beberapa tahun yang lalu, Kindle tidak mempunyai ciri ini, tetapi Amazon memutuskan untuk menambahkannya. Ia sangat serupa dengan mod peribadi pada penyemak imbas popular lain. Ini bermaksud bahawa penyemak imbas tidak akan menyimpan perkara yang anda cari dan laman web yang anda lawati.

Yang mesti anda lakukan untuk mengaktifkan mod peribadi adalah pergi ke Menu dan pilih pilihan ini. Mod penyemakan imbas peribadi berguna apabila banyak orang menggunakan peranti yang sama. Contohnya, jika anda berkongsi Fire Tablet dengan saudara yang mempunyai minat yang sama sekali berbeza.

Sudah tentu, ingat bahawa sejarah penyemakan imbas anda tidak 100% peribadi. Seperti pada setiap peranti lain, laman web yang anda lawati mungkin masih dapat dilihat oleh penyedia perkhidmatan Internet anda.

cara memadam sejarah penyemakan imbas internet di kindle fire

Batu Bersih

Sekarang anda tahu bagaimana memadam sejarah penyemakan imbas Internet anda. Kami harap ia tidak akan membawa anda ke situasi yang tidak selesa lagi. Sedikit privasi adalah perkara yang baik, jadi anda juga boleh menggunakan mod penyemakan imbas peribadi jika anda tidak mahu bersusah payah membersihkan sejarah carian anda.

Adakah anda menggunakan Fire Tablet untuk membaca buku atau menonton filem? Adakah anda mempunyai petua yang ingin anda kongsi dengan pengguna lain? Jangan ragu untuk menulis di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found