Cara Memadam Semua Mesej Langsung Instagram Anda

Salah satu ciri Instagram yang paling popular adalah ciri Direct Message (DM). Dengan DM, pengguna boleh berbual secara peribadi satu persatu dengan rakan mereka atau membuat sembang kumpulan. Walaupun terdapat banyak aplikasi pesanan di luar sana, ada banyak orang yang menggunakan Instagram sebagai perkhidmatan pesanan segera utama mereka.

Pada masa yang sama, Instagram tidak benar-benar dirancang untuk mengatur keseluruhan log sembang DM, dan ini menunjukkan kekurangan alat untuk menguruskan peti masuk DM anda. Di antara mesej dari rakan anda, spam, dan pautan samar yang dihantar oleh penipu, peti masuk anda dapat menjadi cepat berantakan.

Jadi, Adakah cara untuk menghapus semua mesej anda sekaligus dan memulakan baru? Dalam artikel ini, kami akan membuang beberapa pilihan untuk membersihkan DM Instagram anda.

Cara Menghapuskan Perbualan

Untuk menghapus perbualan, ikuti langkah berikut:

 1. Ketik kapal terbang kertas di bahagian kanan atas skrin utama anda.

 2. Ketik perbualan yang ingin anda padamkan dan seret ke kiri atau tekan lama untuk memunculkan Padam pilihan.

 3. Ketik Padam.

Setelah anda melakukan ini, perbualan tidak akan ada di peti masuk anda. Perlu diingat bahawa orang lain masih akan dapat mengakses perbualan penuh.

Sekiranya anda hanya ingin menyingkirkan perbualan tertentu, anda juga dapat menggunakan fungsi Cari untuk mencari perbualan tersebut daripada harus menatal seluruh kotak masuk DM anda. Anda boleh menaip nama seseorang di bar carian di bahagian atas skrin anda untuk mencari dan memadam perbualan anda dengan mereka.

Padamkan Mesej Individu

Instagram secara senyap-senyap memperkenalkan ciri Unsend beberapa tahun yang lalu. Ini membolehkan anda membatalkan pengiriman mesej yang belum dibaca.

Sekiranya anda tidak pernah menggunakannya sebelumnya, inilah yang harus anda lakukan:

 1. Buka menaikkan perbualan DM
 2. Ketik dan Tahan mesej yang tidak diingini
 3. Pilih Menghantar Mesej

Ini akan menghapus mesej untuk anda dan penerima, jadi seolah-olah anda tidak pernah menghantarnya sama sekali. Sekiranya anda menghantar mesej yang kemudian anda menyesal, anda boleh menghapusnya sebelum orang itu melihatnya.

Malangnya, tidak ada cara untuk menghapus secara besar-besaran setiap mesej, jadi anda harus melakukannya untuk setiap mesej secara berasingan.

Padamkan Semua Mesej Langsung Instagram anda dengan AutoClicker

AutoClicker untuk Android adalah alat yang memungkinkan Anda mengotomatisasi ketukan dan geser berulang di aplikasi atau layar apa pun di Android anda. Setelah anda bermain-main dengannya, anda akan sangat teruja dengan kemungkinan yang disediakan oleh program percuma yang hebat ini. Namun, buat masa ini, kami hanya akan fokus untuk menghapus DM kami di Instagram.

 1. Lancarkan aplikasi Instagram anda.
 2. Lancarkan aplikasi Auto Clicker.

 3. Ketik Aktifkan di bawah Mod Pelbagai Sasaran. Ini akan membolehkan anda mempunyai banyak titik ketukan, dengan kelewatan antara ketukan.

 4. Di Instagram, pergi ke Mesej terus skrin.
 5. Ketik dan tahan simbol hijau + untuk membuat titik leret, bulatan dengan tanda 1 yang dibatasi di dalamnya. Seret titik sapu ke perbualan pertama dalam DM anda.

 6. Bergerak bulatan kedua di dalam bulatan pertama; kami mengarahkan AutoClicker untuk mengetuk dan menahan.
 7. Ketik bulatan untuk memunculkan dialog tetapan untuk sapuan ini; tetapkan kelewatan kepada 1000 milisaat dan masa leret ke 1000 milisaat.

 8. Di Instagram, ketik panjang pada perbualan pertama untuk benar-benar memindahkan proses sehingga anda dapat melihat di mana untuk melakukan ketukan seterusnya.
 9. Menu konteks muncul; ketik pada + ikon untuk menambah titik ketuk, dan seret titik ketuk ke garis bacaan menu konteks Padam. Ini akan menjadi titik tekan 2 dan akan mempunyai titik 2 dalam bulatan.
 10. Di Instagram, ketuk garis padam untuk menggerakkan proses itu lagi.
 11. Ketik pada + ikon untuk membuat titik ketuk 3 dan seret titik ketuk ke tempat yang sesuai.
 12. Pukul membatalkan untuk tidak memadamkan perbualan ini pada masa ini.
 13. Ketik ikon gear dan beri nama skrip ketuk ini (mereka menyebutnya konfigurasi). Simpan skrip dan sekarang anda boleh menjalankan perintah ini berulang kali untuk beratus-ratus atau ribuan lelaran, secara automatik dan tanpa pengawasan manusia.

 14. Pukul biru Lari anak panah untuk melaksanakan skrip anda.

Anda boleh mematikan antara muka aplikasi AutoClicker dengan mematikannya di skrin utama aplikasi AutoClicker.

AutoClicker adalah, tanpa keraguan, teknologi yang sangat kuat yang boleh anda gunakan dalam pelbagai cara, bukan hanya untuk mempercepat proses Instagram Instagram anda!

Soalan Lazim

Adakah menyekat seseorang di Instagram akan menghapus semua mesej?

Tidak. Sekiranya anda memilih untuk menyekat seseorang di Instagram dan kembali ke utas mesej mereka, pilihan tersebut akan muncul ke ‘Padam. ’Sekiranya anda memilih untuk menghapus mesej, mereka hanya akan dihapus di hujung anda. Pengguna lain masih dapat melihat semua komunikasi yang anda hantar sebelum menyekat akaun mereka.

Satu-satunya cara untuk membuang mesej dari akaun orang lain adalah dengan membatalkan penghantarannya. Buka DM Instagram, ketik pada utas mesej mereka, dan tekan lama setiap mesej yang anda hantar kemudian ketik 'Unsend Message.' Bergantung pada tahap tekad anda untuk membuang setiap mesej yang anda kirimkan kepada pengguna, ini mungkin sangat luar biasa. lama tetapi ia pasti merupakan ciri yang berguna.

Bolehkah Anda Padamkan Semua DM Instagram sekaligus?

Malangnya, Instagram tidak menyokong penghapusan semua mesej anda sekaligus - bahkan dengan aplikasi pihak ketiga. Anda harus memadam setiap perbualan secara manual, satu persatu.

Walau bagaimanapun, anda boleh menghapus keseluruhan perbualan sekaligus. Ini bermakna anda hanya perlu mengulangi proses penghapusan sekali setiap perbualan, bukan sekali per mesej. Masih menyakitkan, tetapi jauh lebih baik daripada harus melakukan satu pesanan pada satu masa.

Pemikiran Akhir

Ini adalah semua pilihan untuk membantu anda membersihkan kekacauan di peti masuk DM Instagram anda. Walaupun mempunyai pilihan pilihan besar-besaran sangat mengagumkan, Instagram belum menyediakan ciri dan sepertinya tidak sampai saat ini.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found