Kajian CyberLink PowerDVD 9 Ultra

Ulasan CyberLink PowerDVD 9 Ultra

Gambar 1 dari 3

it_photo_27969

it_photo_27968
it_photo_27967
Harga £ 81 semasa dikaji semula

Menambah main balik Blu-ray ke PC anda adalah pilihan yang cukup murah hari ini, dengan pembaca bermula dari sekitar £ 50. Tetapi, malangnya, membayar £ 50 hingga £ 100 untuk pemacu kotak coklat kosong tidak akan berakhir dengan perbelanjaan anda.

Ini kerana, untuk menikmati filem dengan kemuliaan HD penuh, anda memerlukan perisian main balik; dan kerana Windows Vista dan XP tidak dilengkapi dengan codec yang berkaitan, malah pemain media kegemaran kami VLC tidak akan memainkan semula cakera Blu-ray, tajuk komersial seperti CyberLink PowerDVD 9 Ultra adalah satu-satunya pilihan anda sehingga Windows 7 tiba.

it_photo_27967

Sekurang-kurangnya dengan perisian ini Blu-ray bukan semua yang anda dapat. Sebenarnya, PowerDVD ternyata menjadi pemain filem yang sangat berkemampuan. Serta cakera Blu-ray (ia juga dilengkapi dengan pemalam untuk pengguna Windows Media Center), ia memainkan setiap format video yang kami lemparkan tanpa berpeluh keringat, termasuk MKV, fail AVCHD dan semua jenis asli yang pelik dan indah format camcorder. Lebih penting lagi, kandungan HD yang tersekat pada komputer riba ujian kami (Intel Core 2 Duo 1.8GHz dengan RAM 2GB) ketika dimainkan semula melalui Windows Media Player dan VLC berjalan lancar di PowerDVD9.

Satu lagi rentetan dari haluan PowerDVD adalah peningkatan DVD. Masukkan filem DVD ke dalam pemacu optik anda dan enjin "TrueTheatre" PowerDVD memberi anda pilihan untuk meningkatkan perincian dan intensiti gambar dan melancarkan pergerakan. Kami tidak terlalu yakin dengan yang terakhir, tetapi peningkatan terperinci berfungsi dengan baik - kami membandingkan hasilnya dengan pemain DVD Denon 1920 kami, yang menawarkan peningkatan yang dipercepat dan dipercepat perkakasan dan terkesan. Keluaran Denon lebih baik, tetapi kualiti gambar pada komputer riba kami dari PowerDVD 9 dan DVD tidak ketinggalan.

Antara ciri perisian yang kurang berguna adalah kemampuan untuk menghubungkan ke Moovie Live !, laman web yang membolehkan anda menilai DVD anda dan membina perpustakaan visual penutup DVD di komputer anda - perisian menghubungkan ke laman web untuk memuat turun maklumat dan sampul seni setiap kali anda memainkan DVD baru, dan kemudian menambahkan maklumat ini ke paparan penyemak imbas. Terdapat juga kemudahan untuk "remix" DVD - satu ciri yang membolehkan anda menyunting semula filem dengan tujuan anda sendiri, menambahkan kapsyen dan grafik.

ia_photo_27968

Mengabaikan perkara yang tidak perlu, CyberLink PowerDVD 9 adalah pemain filem yang hebat. Ia menambah kemudahan main balik Blu-ray yang penting, dan pada masa yang sama meningkatkan keupayaan main balik video PC anda. Tetapi harganya, sayangnya, adalah titik utama: £ 70 tidak termasuk PPN mengejutkan kita sebagai sedikit perubahan.

Perincian

Subkategori perisian Perisian media

Keperluan

Keperluan pemproses N / A

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? iya

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found