Cara Membuat Lukisan Khusus di Minecraft

Sebagai pemain Minecraft, anda mungkin pernah melihat lukisan khas yang dibuat oleh pemain lain dan tertanya-tanya bagaimana anda boleh membuat lukisan unik anda sendiri.

Cara Membuat Lukisan Khusus di Minecraft

Nasib baik, melakukannya agak mudah. Dengan mengikuti beberapa langkah mudah, anda boleh membuat lukisan khas anda sendiri untuk dibawa ke dunia Minecraft anda.

Mari kita lihat cara menambahkan lukisan tersuai anda sendiri ke permainan dalam beberapa langkah mudah. Baca terus dan ketahui cara menjadikan rumah Minecraft anda unik dan tidak dapat dilupakan.

Cara Membuat Lukisan Khusus di Minecraft

Sebelum kita sampai ke bahagian bagaimana caranya, kita harus menerangkan apa yang harus kamu lakukan.

Minecraft mempunyai 26 lukisan yang boleh anda gunakan untuk menghias bangunan anda dalam permainan. Yang terkecil adalah 16 × 16 piksel, hanya meliputi satu blok, sementara yang terbesar ialah 64 × 64 piksel, meliputi 4 × 4 blok.

Sekiranya anda ingin menambahkan lukisan khas ke pelayan Minecraft anda, anda perlu mengganti satu atau semua lukisan asli dengan gambar baru anda. Prosesnya memerlukan anda mencari folder aplikasi di PC anda dan mengganti karya seni sebelum anda memasuki permainan. Sebaik sahaja anda melakukannya, anda akan dapat memilih dan menggunakan lukisan yang baru dimuat pada kali anda membuka permainan.

Anda memerlukan perisian pengekstrakan seperti WinRAR dan juga perisian penyuntingan foto pilihan anda. Anda boleh menambahkan gambar atau foto apa pun yang anda mahukan, dan anda juga dapat membuat gambar dalam permainan dan kemudian tangkapan gambarnya sebagai foto untuk ditambahkan kemudian.

Cari Folder yang Betul

Untuk memulakan proses, pertama-tama anda harus mencari folder bernama “% appdata%.” Dari sana, cari aplikasi Minecraft dan pilih folder dengan seni pra-reka yang terdapat dalam permainan.

contoh pelukis

Ikuti langkah berikut untuk melakukannya:

 1. Tekan Menang + R.
 2. Masukkan % appdata% ke dalam kotak dan tekan Masukkan.

 3. Folder AppData anda sekarang akan dibuka. Pilih folder yang dipanggil Perayauan. (Folder tersebut mungkin terletak di tempat lain, jadi Anda dapat mengetik "Roaming" ke dalam jendela Run untuk menavigasi ke sana secara langsung.)
 4. Buka folder dan pilih minecrarft.jar folder. Klik kanan padanya, pilih Buka dengan, kemudian pilih WinRAR atau perisian unzip lain.

 5. Cari dan pilih seni folder. Di sana, anda akan menemui satu fail yang dipanggil kz.png.

 6. Salinan fail ke desktop anda.
 7. Buka fail yang disalin dalam program penyuntingan foto.
 8. Anda akan melihat fail dengan kiub merah jambu yang mewakili kubus dalam permainan. Raih gambar yang ingin anda tambahkan dan letakkan di atas mana-mana gambar yang ada dalam fail itu sendiri. Ubah saiz gambar sehingga saiznya sama dengan lukisan asal yang ingin anda ganti.

 9. Simpan yang baru kz.png gambar yang telah anda buat dan ganti fail asal di seni folder dari langkah sebelumnya.

 10. Buka semula yang baru kz.png fail untuk melihat apakah gambar masih diganti.
 11. Jalankan Minecraft dan letakkan gambar yang telah anda tambahkan dalam permainan.

Anda boleh mengulangi proses yang sama untuk semua gambar untuk menggantikan seni asli dengan gambar, gambar, atau gambar anda sendiri.

Buat Imej Dalam Permainan Tersuai

Sekiranya anda mahu, anda boleh membuat tangkapan skrin dalam permainan dan menggunakannya sebagai seni baru.

Anda boleh membuat objek dalam permainan, mengambil tangkapan layar, dan menambahkannya ke fail "kz.png" asal sebagai pengganti gambar stok.

Prosesnya sama seperti yang di atas, tetapi bukannya menambahkan gambar dari internet atau foto anda sendiri, anda harus mencari folder "tangkapan layar" dalam fail permainan anda dan menambahkan gambar dari sana. Kemungkinannya tidak berkesudahan, jadi anda dapat menunjukkan kepada anda betapa kreatifnya anda kepada dunia.

lukisan khas

Ia memerlukan masa untuk membina senario tersuai yang boleh anda ambil tangkapan skrinnya kemudian, tetapi ganjarannya akan sepadan.

selesai melukis

Jadikan Dunia Minecraft Anda Unik

Lukisan diperkenalkan beberapa tahun setelah rilis permainan, dan permintaan untuk lukisan khusus muncul hampir seketika.

Ciri penyesuaian menjadi tersedia tidak lama kemudian. Anda boleh memuat naik gambar apa pun untuk menjadikan penciptaan dalam permainan anda menyeronokkan dan menarik. Kemas kini baru-baru ini memungkinkan untuk menambahkan video juga. Cuba prosesnya sendiri dan buat beberapa persekitaran yang menarik untuk dicari oleh pemain lain.

Adakah anda pernah mencuba menambahkan gambar anda sendiri ke Minecraft? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found