Cara Membuat Komuniti Subreddit Baru

Reddit adalah tempat di internet di mana orang dari seluruh dunia dapat berkumpul untuk berkongsi idea dan membincangkan isu berdasarkan minat tertentu. Salah satu cara Reddit membenarkannya adalah melalui penciptaan subreddits, yang memfokuskan pada isu-isu tertentu dalam topik tertentu. Sesiapa sahaja boleh membuat subreddit, tetapi tidak semuanya menjadi popular.

Sekiranya anda tidak pasti cara membuat komuniti subreddit baru, kami di sini untuk memberitahu anda bagaimana anda boleh melakukannya. Anda akan belajar mengurus dan mempromosikannya. Anda juga boleh mendapatkan jawapan untuk beberapa soalan yang berkaitan dengan Reddit.

Bagaimana Membuat Komuniti Subreddit Baru?

Log masuk atau Buat Akaun

Tidak ada cara untuk membuat subreddit tanpa akaun, sebab itulah anda perlu mendaftar terlebih dahulu. Anda hanya perlu mengunjungi Reddit dan anda boleh membuat akaun dalam beberapa saat. Tidak seperti kebanyakan laman web, anda bahkan tidak memerlukan alamat e-mel untuk akaun Reddit.

Sebaik sahaja anda membuat akaun Reddit, anda boleh terus maju ke langkah seterusnya, membuat subreddit itu sendiri.

Membuat Subreddit Anda

Sekarang anda mempunyai akaun Reddit, yang perlu anda lakukan hanyalah membuat komuniti. Tidak memerlukan masa yang lama untuk dibuat, dan anda boleh mengubah beberapa tetapan di masa hadapan. Inilah cara anda membuat subreddit baru.

 1. Log masuk ke akaun Reddit anda.

 2. Cari butang "Buat Komuniti", biasanya terletak di sebelah kanan laman utama Reddit.

Untuk Reddit lama, pilihan dilabel "Buat Subreddit", tetapi langkahnya umumnya sama. Pada peranti mudah alih, anda hanya perlu mengetuk avatar anda dan kemudian memilih "Buat Komuniti."

Selepas ini, anda perlu memberikan nama subreddit dan memberikannya topik. Kami akan membahasnya di bawah.

Pilih Nama dan Topik

Di sini, anda akan disajikan dengan menu yang membolehkan anda menamakan komuniti baru anda, memberikan keterangan dalam 500 aksara dan banyak lagi. Yang paling penting, anda perlu menamakan subreddit baru anda. Ini mesti unik dan tidak boleh mengandungi tanda dagangan berdaftar.

Nama subreddit adalah kekal, dan anda tidak akan dapat mengubahnya pada masa akan datang. Sekiranya anda melakukan kesilapan, anda harus membuat komuniti baru dari bawah ke atas.

Dalam keterangan, anda boleh memberitahu pengunjung untuk apa subreddit ini, apa yang dibenarkan, dan apa yang tidak. Bagi pengunjung, ini adalah perkara pertama yang mereka lihat, jadi pastikan anda memasukkan semua maklumat penting yang perlu mereka ketahui sebelum bergabung.

Setelah memberikannya nama, anda boleh mula menyesuaikan subreddit dan membuat peraturan. Beberapa perkara yang juga akan anda lihat di menu adalah:

 • Bahagian sisi

Inilah yang akan muncul di bar sisi ketika Redditors mengunjungi subreddit anda dan melihat catatan di sana. Bar sisi boleh mengandungi teks dan pautan yang anda mahu mereka lihat dan lawati. Anda juga boleh meletakkan beberapa peraturan untuk diikuti di sana agar Redditors akan selalu teringat tentang apa yang dibenarkan dalam komuniti anda.

 • Teks Penyerahan

Inilah yang akan dilihat oleh setiap Redditor yang bergabung dengan subreddit anda sebelum mereka menghantar catatan. Ini boleh menjadi peraturan dan nasihat untuk terus mengikuti topik, serta siapa yang harus dihubungi jika mereka memerlukan bantuan.

 • Pilihan lain

Pilihan lain ini merangkumi kosmetik ke bahasa dan merangkumi jenis pos dan banyak lagi. Eksperimen dengan mereka dan cari apa yang anda fikir sesuai untuk subreddit anda.

Moderasi Subreddit Anda

Sebagai pencipta subreddit anda, anda sebagai moderator secara lalai. Anda boleh menjadi satu-satunya moderator untuk subreddit anda atau merekrut beberapa rakan untuk pekerjaan itu. Walau apa pun, sebagai moderator, anda mempunyai beberapa kekuatan yang tidak dimiliki Redditors biasa di subreddit anda.

Beberapa kekuatan ini adalah:

 • Laraskan Tetapan Subreddit

Moderator mengendalikan banyak tetapan di belakang tabir. Dari warna subreddit hingga penapis, mereka dapat mengubah tetapan ini sesuai yang mereka perlukan.

 • Tukar Peraturan

Sebagai moderator, mereka memiliki kekuatan untuk mengubah peraturan sesuai keinginan mereka. Perubahan ini tentunya akan diumumkan kepada semua anggota subreddit kemudian.

 • Beri Kebenaran Khas

Moderator dibenarkan memberikan beberapa Redditor kuasa untuk menghantar subreddit peribadi dan terhad. Di khalayak ramai, mereka boleh memberikan kebenaran pengeposan untuk memilih ahli, bergantung pada sifat subreddit.

 • Periksa Statistik

Bilangan pelanggan dan maklumat statistik lain terbuka untuk moderator berunding.

 • Larang, Bisu dan Tendang

Sudah tentu, moderator berhak membisukan dan bahkan melarang Redditors yang melanggar peraturan. Mereka boleh melakukannya mengikut kehendak mereka.

 • Buang Spam

Kadang kala, Redditors yang berniat jahat menyiarkan catatan dan komen spam. Terserah kepada moderator untuk menghapusnya dan membersihkan subreddit.

 • Gunakan Mod Mel

Moderator mempunyai akses ke sistem mel peribadi untuk berkomunikasi dengan moderator lain dengan mudah. Sekiranya anda satu-satunya, maka anda mungkin tidak akan menggunakannya.

Mempromosikan Subreddit Baru Anda

Tidak ada yang menyukai subreddit yang sejuk dan mandul, dan kami pasti anda mahu subreddit anda aktif dan penuh dengan aktiviti. Kecuali jika anda hanya menggunakannya untuk kumpulan peribadi, anda ingin mempromosikan subreddit anda dan melakukannya dengan berhati-hati. Sekiranya anda membenarkan pautan spam dari subreddit anda, anda mungkin dilarang bayangan.

 • Kirim Subreddit anda ke Subreddits yang Membolehkan Promosi

Itu terdengar seperti mulut! Terdapat subreddits yang membolehkan anda mempromosikan sendiri di halaman mereka, seperti / r / obscuresubreddits dan / r / shamelessplug. Anda mungkin memperoleh beberapa pelanggan baru dengan cara itu. Di samping itu, semakin banyak pautan ke subreddit anda di luar sana, semakin banyak otoriti halaman yang anda miliki.

Memiliki beberapa wewenang halaman cenderung memungkinkan subreddit anda muncul lebih kerap dalam Carian Google. Itu akan membantu anda berkembang.

 • Bekerjasama dengan Subreddits yang serupa

Sekiranya topik anda sangat popular, mungkin terdapat subreddits yang serupa pada topik yang sama. Anda boleh melanggan mereka dan bertanya kepada moderator jika mereka bersedia menghubungkan subreddit anda di bar sisi mereka. Di samping itu, anda boleh melakukan perkara yang sama untuk mereka.

Gotong royong ini akan mendorong trafik ke subreddits anda dan subreddits yang lain, membolehkan anda semua berkembang. Mempunyai trafik tambahan akan sangat berguna untuk pertumbuhan.

 • Paut Subreddit Anda Semasa Perbualan dengan Orang Lain

Apabila anda berada di subreddit yang lebih besar dengan topik yang berkaitan seperti topik anda, anda boleh bertanya kepada orang lain jika mereka ingin bergabung. Beri mereka pautan ke subreddit anda dan tanyakan kepada mereka jika mereka berminat. Selagi anda tidak menghantar spam subreddit yang lain dengan permintaan ini, anda pasti baik-baik saja.

Sekiranya anda membuat terlalu banyak permintaan seperti ini, moderator subreddit yang lebih besar berhak melarang spam. Ini akan merosakkan reputasi anda dan kemungkinan akan mengurangkan bilangan calon pelanggan.

Menyesuaikan Subreddit Baru Anda

Untuk menyesuaikan subreddit anda setelah dibuat, anda boleh mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Pergi ke subreddit anda.
 2. Cari Kotak Pentadbiran di bahagian bawah bar sisi kanan.
 3. Pilih "Tetapan Komuniti."

 4. Mula menyesuaikan.

Sebelumnya, kami menyatakan bahawa anda boleh mengubah banyak ciri, seperti warna dan banyak lagi. Anda juga boleh melihat helaian gaya dan kemudian membuat pengubahsuaian yang anda mahukan.

Sekiranya anda ingin menambahkan tema baru untuk subreddit anda, anda boleh memuat turun dan memasangnya. Salah satu tema yang paling popular adalah Naut.

Oleh kerana tema berbeza dalam kaedah pemasangan, anda harus pergi ke halaman rasmi mereka dan mengikut arahan tersebut.

Soalan Lazim Subreddit Tambahan

Mengapa Saya Tidak Boleh Membuat Subreddit?

Kecuali akaun anda berumur sekurang-kurangnya 30 hari atau anda mempunyai cukup karma positif (mata yang anda perolehi daripada suara positif daripada komuniti), anda tidak boleh membuat subreddit. Anda perlu menunggu akaun anda melepasi tanda 30 hari atau menjadi lebih aktif untuk mendapatkan karma positif. Selepas ini, anda seharusnya dapat membuat subreddit anda sendiri.

Berapa Banyak Karma yang Perlu Saya Buat Subreddit?

Nombor yang tepat tidak jelas, tetapi sebilangan pengguna menyatakannya 50. Walau bagaimanapun, anda hanya perlu aktif di Reddit dan mendapat banyak suara dan balasan. Anda akhirnya akan mengumpulkan banyak karma.

Bilakah Saya Boleh Membuat Subreddit?

Anda boleh membuat subreddit bila-bila masa setelah akaun anda dibuat sekurang-kurangnya 30 hari dan anda mempunyai cukup karma positif.

Sertailah Subreddit Baru Saya?

Membuat komuniti subreddit baru agak mudah, tetapi anda mempunyai banyak kawalan terhadap penampilannya. Setelah mengetahui bagaimana membuatnya, anda boleh mula mempromosikannya kemudian dan mendapatkan beberapa Redditor yang berpikiran sama untuk melanggan. Dengan langkah yang betul, ia dapat berkembang menjadi komuniti yang cergas.

Apa yang dipanggil subreddit anda, jika anda sudah memilikinya? Adakah anda moderator untuk yang anda buat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found