Cara Bergabung dengan Teko Rakan dalam Genshin Impact

Apa kesamaan lawatan teko dan permainan video maya? Mereka adalah bahagian dari ciri perumahan baru Genshin Impact, yang diungkapkan kepada komuniti permainan dengan kemas kini 1.5 pada April 2021. Dengan sistem baru ini, pemain dapat merancang rumah mereka sendiri, membuat barang yang berbeza untuk menghiasi ruang dunia tersuai mereka, dan membuka alam ini untuk lawatan mesra.

Cara Bergabung dengan Teko Rakan dalam Kesan Genshin

Baca terus untuk mengetahui cara membuka kunci ciri unik ini dan tentu saja, singgah ke teko rakan anda untuk berkunjung.

Cara Bergabung dengan Teko Rakan dalam Kesan Genshin

Pembangun di miHoYo telah melakukannya lagi dengan ciri lain yang membuatkan peminat bercakap. Walaupun komuniti penuh dengan perbincangan mengenai watak terbaru yang diperkenalkan dalam kemas kini 1.5 dan spanduk Zhongli dijalankan semula, satu aspek kemas kini mengejutkan para pemain - sistem perumahan.

Sekiranya anda ingin melihat bagaimana rakan anda telah menghiasi dunia baru mereka atau untuk memamerkan dunia anda sendiri, anda tidak sendirian. Ketahui semua yang perlu anda ketahui untuk memulakan sistem ini, dan yang lebih penting lagi, cara mampir untuk lawatan.

Asas dan Akses Serenitea Pot

Teko atau Serenitea Pot tersedia untuk semua pemain yang memiliki Peringkat Pengembaraan (AR) 35 atau lebih tinggi dan menyelesaikan bahagian tertentu dari Archon Questline. Setelah anda mencapai tahap yang diperlukan dan melengkapkan Bab 1 Akta 3, "Pendekatan Bintang Baru", anda akan melihat World Quest baru tersedia. Pencarian itu disebut "Teapot to Call Home", dan Madame Ping di Liyue Harbour adalah orang yang boleh dibicarakan.

Sebelum anda panik, usaha untuk membuka Serenitea Pot agak pendek dan melibatkan perjalanan ke lokasi yang berlainan di Pelabuhan. Setelah menyelesaikan pencarian mini ini, anda akan menerima Pot sebagai hadiah dan membuka kunci sistem perumahan dengan berkesan. Anda juga akan menerima cetak biru perabot pertama untuk menghias kediaman baru anda.

Menyertai Alam Rakan

Sekiranya anda ingin mengunjungi alam rakan melalui Pot, prosesnya agak mudah. Lihat langkah-langkah di bawah untuk memulakan:

 1. Buka menu permainan anda.
 2. Pilih ikon "Rakan".

 3. Tatal senarai dan cari rakan yang ingin anda lawati.

 4. Pilih avatar rakan anda.

 5. Tekan "Permintaan untuk mengunjungi Serenitea Pot" dari senarai pilihan dalam menu lungsur.
 6. Tunggu rakan anda untuk menerima atau menolak permintaan lawatan.
 7. Apabila rakan menerima permintaan anda, anda akan dibawa ke Pot mereka.

Berita baiknya ialah rakan anda tidak perlu berada di dalam Serenitea Pot mereka semasa anda ingin mengunjunginya. Mereka dapat menyesuaikan pengaturan wilayah mereka untuk menerima atau menolak permintaan kunjungan secara automatik. Sekiranya anda akan menyampaikan maklumat atau menukar pratetap anda sendiri, ini adalah cara anda melakukannya:

 1. Buka peta wilayah Serenitea Pot.

 2. Pergi ke ikon di sebelah kanan skrin untuk membuka tetingkap pop timbul. Di sebelah ikon "Tutup".

 3. Tatal ke bawah ke bawah senarai "Tetamu Alam" dan pilih "Kebenaran Pot Serenitea."

 4. Ubah tetapan permintaan mengikut keperluan.

"Kebenaran Pot Serenitea" akan memberi anda tiga pilihan:

 • Sertailah Selepas Kelulusan
 • Tolak Permintaan Penyertaan
 • Benarkan Penyertaan Langsung

Pilihan pertama membolehkan pemain menyetujui semua permintaan lawatan secara manual, sementara yang terakhir melewati proses persetujuan dan memberikan akses segera. Kebenaran ini tidak mempengaruhi Homeworld anda. Sekiranya rakan ingin memasukkan peta Teyvat anda, anda masih perlu memberikan akses setiap lawatan.

Memandangkan Teapot Rank dan beberapa tugas Battlepass Weekly bergantung pada lawatan di alam, anda mungkin ingin memastikan kebenaran langsung tersebut tetap aktif; sekurang-kurangnya pada hari Sabtu hingga Isnin, untuk membantu rakan anda.

Mengunjungi Chubby

Salah satu sebab yang paling popular untuk mengunjungi dunia rakan ialah pergi membeli-belah. Chubby adalah jurujual perjalanan Teapot Spirit Bird yang menjual barang-barang langka di alam teko antara hari Jumaat dan Ahad. Barang hiasannya yang unik menjadikannya lelaki yang sangat popular setiap hujung minggu.

Namun, dia menawarkan barang yang berbeza untuk setiap pemain. Apa yang anda lihat dijual di alam anda mungkin tidak sama ketika berada di alam rakan, jadi ada baiknya anda membuat pusingan pada hujung minggu untuk melihat apa yang ditawarkannya.

Sekiranya anda mempunyai senarai kawan yang panjang dan tidak mahu terikat dengan permainan anda sepanjang hujung minggu, adalah idea yang baik untuk membolehkan lawatan terus. Rakan-rakan anda dapat mengunjungi wilayah anda selama hari-hari membeli-belah untuk mendapatkan hiasan yang jarang berlaku, dan semoga mereka membalas budi untuk anda.

Ingatlah, Chubby hanya mengambil Mata Wang Realm, jadi pastikan anda mengambil semua dana yang ada dari Tubby the Teapot Spirit sebelum menceburkan diri dalam ekspedisi runcit anda.

Beli Walaupun Anda Boleh

Melihat bagaimana rakan-rakan telah menghiasi ruang-ruang mereka adalah sumber perbualan dan inspirasi yang sangat baik. Namun, perlu diingat bahawa inventori yang dijual di dunia teko dikongsi dan dibekalkan. Sekiranya anda atau rakan membeli item di Realm Depot, barang tersebut akan disenaraikan sebagai "Dijual", jadi anda mungkin ingin memberi terlebih dahulu kepada rakan anda (atau sebaliknya) sebelum membeli semua hiasan.

Adakah anda mengunjungi alam rakan untuk menjelajah atau membeli-belah? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts