Cara Memadamkan Akaun Venmo Anda di iPhone

Dicipta untuk transaksi pembayaran yang mudah dan membeli-belah di mana sahaja, habitat semula jadi Venmo adalah peranti mudah alih dan bukan komputer desktop. Sekiranya anda telah menggunakan perkhidmatan Venmo, kemungkinan anda telah mengurus akaun anda dari telefon anda.

Cara Memadamkan Akaun Venmo Anda di iPhone

Oleh kerana anda membaca ini, mungkin anda ingin beralih ke perkara lain atau menghentikan akaun anda dengan alasan lain. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda jika mungkin untuk menghapus akaun Venmo di iPhone anda.

Cerpen Panjang

Malangnya, anda tidak dapat memadamkan akaun anda dengan cara ini. Walaupun Venmo sangat bergantung pada peranti mudah alih dan telefon khususnya, sekarang tidak ada cara untuk menghapus akaun anda menggunakan aplikasi mudah alih. Terdapat beberapa langkah persiapan yang penting, yang boleh anda lakukan dari aplikasi sekiranya anda memutuskan untuk menutup akaun Venmo anda.

Logo Venmo

Membersihkan Jalan

Sebelum memadamkan akaun Venmo anda, anda perlu memindahkan semua baki dana ke tempat lain. Anda boleh melakukannya dengan cara yang pragmatik, dengan menghantar dana ke akaun bank anda yang bersambung. Sebagai pilihan, anda boleh menghantar wang itu kepada rakan atau ahli keluarga, atau melakukannya dengan cara yang senang dan hanya membelanjakannya!

Walau apa pun keadaannya, perhatikan bahawa semua pindahan ke akaun bank mengambil masa dua hingga tiga hari. Anda boleh memilih untuk pemindahan segera, tetapi akan dikenakan bayaran sebanyak 1% yang dikurangkan dari jumlah keseluruhan atau $ 10, mana yang jumlahnya lebih rendah. Pilihan segera mengambil masa kira-kira 30 minit.

Setelah baki anda menjadi sifar (dan jelas, ia harus betul-betul sifar), anda boleh menggunakan aplikasi tersebut untuk mengeluarkan butiran bank anda dari akaun anda. Begini caranya:

  1. Buka aplikasi dan log masuk.
  2. Seterusnya, ketik menu tiga bar dan pergi ke Tetapan.
  3. Cari kaedah Pembayaran dan pilih akaun bank yang ingin anda alih keluar.
  4. Akhirnya, ketik Buang bank dan selesai - semua butiran akaun bank anda akan dipadamkan dari Venmo.

Setelah anda menyelesaikan langkah-langkah ini, itu sahaja - aplikasi tidak dapat menolong anda lagi dengan menghapus akaun anda.

Menyelesaikan Kerja

Untuk menyelesaikan proses, anda perlu menggunakan komputer anda. Ikuti langkah di bawah:

  1. Pergi ke portal web Venmo dan log masuk.
  2. Sekiranya anda gagal membuang kaedah akaun bank dari aplikasi, anda boleh melakukan perkara yang sama di laman web ini. Prosesnya pada dasarnya sama: pergi ke Tetapan, kemudian ke Kaedah pembayaran, kemudian Buang bank.
  3. Di bawah Profil, tatal ke bawah untuk Tutup Akaun Venmo saya. Klik padanya - jika ada dana yang tersisa, anda akan diminta untuk memindahkannya sebelum anda dapat meneruskannya. Sekiranya anda berjaya membersihkan semua dana, anda akan mendapat mesej dengan penyata kewangan anda. Klik Tutup akaun dan anda sudah selesai!

Menutup akaun

Setelah akaun Venmo anda telah dipadamkan, anda akan mendapat e-mel yang mengandungi senarai transaksi kewangan anda dan pengesahan penutupan akaun. Hanya untuk memeriksa semula, setelah anda menerima e-mel, pergi ke laman Venmo dan cuba log masuk dengan bukti kelayakan anda. Sekiranya semuanya berjalan sebagaimana mestinya, anda tidak akan dapat log masuk.

Sebaik sahaja anda mengesahkan akaun Venmo anda tidak ada, selamat membuang aplikasi dari iPhone anda.

Mengapa Mengalami Semua Masalah?

Dimiliki oleh PayPal, salah satu syarikat pemindahan wang yang paling terkenal, Venmo mengalami kesulitan mendapatkan reputasi yang sama. Direka untuk pengguna moden yang lebih aktif di rangkaian sosial, aplikasi ini mempunyai tiga "suapan berita": awam, khusus rakan, dan peribadi. Suapan ini memberikan perincian transaksi peer-to-peer, tidak termasuk jumlah dana yang dipindahkan.

Walaupun mungkin untuk mengubah tetapan privasi pada aplikasi, pendekatan rangkaian sosial untuk transaksi kewangan pasti akan menimbulkan beberapa masalah. Sekiranya anda bimbang tentang masalah privasi, atau tidak merasa selesa dengan pendekatan Venmo, menutup akaun anda mungkin merupakan pilihan yang tepat. Perhatikan bahawa sekiranya anda memutuskan untuk kembali ke Venmo pada masa akan datang, anda perlu menyediakan akaun anda dari awal.

Semua Dijaga

Walaupun tidak ada cara untuk menunjukkan cara menghapus akaun Venmo di iPhone - bagaimana tugas yang mustahil sukar dilakukan - kami telah melakukan perkara terbaik seterusnya dan menerangkan proses yang ada sekarang. Sekarang anda telah mengetahui bagaimana aplikasi dapat membantu anda menyelesaikan semuanya, teruskan dan urus akaun anda!

Adakah anda memadamkan akaun Venmo anda? Apa yang mempengaruhi anda untuk membuat pilihan itu? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found