Cara Memadam Video di Amazon Fire Tablet

Amazon Fire Tablet adalah salah satu tablet yang paling banyak digunakan pada masa kini. Terdapat banyak varian, dan ia dilengkapi dengan kapasiti penyimpanan dalaman yang berbeza, dari 8GB hingga 64GB.

Cara Memadam Video di Amazon Fire Tablet

Sekiranya anda memilih yang mempunyai storan yang lebih kecil, anda mungkin mengisinya dengan cepat. Pilihan terbaik anda dalam kes seperti ini adalah dengan mula menghapus video kerana video tersebut cenderung berada di sisi yang lebih besar, terutama yang terdapat dalam HD. Tetapi bagaimana sebenarnya anda melakukannya?

Langkah-langkah untuk Memadam Video dari Tablet Kebakaran

Sekiranya anda enggan berpisah dengan filem dan rancangan TV yang anda muat turun dari Amazon, maka lebih baik anda mula menghapus video dari galeri peranti anda. Sekiranya anda merakam banyak video dengan Tablet Kebakaran anda, mungkin itulah sebab mengapa anda kekurangan simpanan. Oleh itu, setelah anda memutuskan video mana yang ingin anda alih keluar dari galeri, ikuti langkah berikut:

  1. Pergi ke "Apl".
  2. Kemudian pilih "Tempatan", diikuti dengan "Galeri".
  3. Ketik video yang ingin anda padamkan. Butang "Padam" akan berada di bahagian bawah skrin. Tatal ke bawah dan ketik padanya.

Ulangi proses ini untuk setiap video yang ingin anda hapus.

Itu cara mudah untuk mengosongkan sedikit ruang di Tablet Kebakaran anda. Sekiranya anda belum bersedia berpisah dengan beberapa video anda dan memerlukan ruang simpanan tambahan, anda sentiasa boleh memuat naik video ke komputer anda.

Anda boleh menyambungkan Fire Tablet ke komputer melalui kabel USB, dan membuat folder untuk semua video. Setelah anda membuat sandaran dengan selamat, kembali dan hapuskannya dari tablet.

Padamkan Video di Kindle Fire

Memadam Filem dan Rancangan TV yang Dimuat turun

Menyusun Tablet Api anda dengan filem dan rancangan TV yang menyeronokkan boleh menjadi sangat praktikal ketika anda dalam perjalanan atau ketika anda ingin merasa selesa di rumah. Tetapi tanpa mengira ruang simpanan yang ada, gigabait bertambah, dan anda mungkin perlu mengeluarkan beberapa tajuk untuk memberi ruang kepada yang berikutnya. Inilah cara anda melakukannya:

  1. Ketik "Video" di Laman Utama Tablet Kebakaran anda.
  2. Sekarang ketik "Perpustakaan" (sudut kanan atas).
  3. Ketuk "Peranti" dan kemudian tekan dan tahan video yang ingin anda hapus.
  4. Sekiranya ia adalah rancangan TV, anda akan melihat senarai episod. Pilih episod yang ingin anda alih keluar.
  5. Ketuk pilihan "Padam Muat turun".

Itu semua mengenai video dari Tablet Api Amazon anda. Tetapi video tidak selalu disalahkan kerana masalah penyimpanan. Sekiranya anda masih menghadapi masalah penyimpanan yang tidak mencukupi walaupun anda telah memadam video dari tablet anda, mungkin anda mungkin ingin melihat penyelesaian lain.

Padamkan Video di Kindle Fire

Memadamkan Aplikasi & Permainan

Sekiranya mesej "Penyimpanan Rendah Kritikal" masih muncul di skrin anda, sebaiknya segera periksa situasinya. Pada mesej ralat, anda dapat mengetuk "Uruskan Penyimpanan" dan menilai keadaannya. Anda akan dapat melihat senarai item di tablet anda dan berapa banyak ruang yang diambil oleh masing-masing.

Kadang kala, aplikasi dan permainan menggunakan sebahagian besar storan. Apabila anda mengenal pasti yang terbesar dan yang tidak anda gunakan, sudah tiba masanya untuk menghapusnya. Tekan dan tahan aplikasi yang telah anda putuskan untuk dihapus dan kemudian pilih "Nyahpasang".

Anda boleh pergi satu persatu atau menghapusnya secara pukal. Untuk menghapus banyak aplikasi sekaligus, pergi ke Tetapan> Penyimpanan> Aplikasi dan Permainan. Sekarang tatal senarai dan pilih "Nyahpasang" di sebelah setiap yang ingin anda alih keluar. Anda juga boleh mencuba mengatur semula aplikasi dan permainan antara storan dalaman dan kad SD untuk mengelakkan membuang terlalu banyak aplikasi.

1-Ketik Arkib

Sekiranya anda tidak dapat menghapus aplikasi atau permainan apa pun yang telah dibeli, ada solusi. Amazon membolehkan anda mengarkibkan item yang dibeli melalui ciri Arkib 1-Ketuk. Tablet Kebakaran anda akan memuat naiknya ke awan, dan sekaligus mengeluarkannya dari storan. Apabila anda sudah bersedia untuk menggunakan aplikasi atau permainan lagi, anda boleh memuat turunnya kembali ke Fire Tablet anda dan tidak akan dikenakan apa-apa.

Cara Memadam Video di Kindle Fire

Jangan Takut Butang Padam

Sangat mudah untuk mengumpulkan barang pada peranti mudah alih anda, terutamanya jika anda memulakan dengan sedikit simpanan. Keuntungannya ialah anda dapat membuat sandaran dan mengarkibkan setiap video, filem, aplikasi, dan permainan. Anda tidak perlu kehilangan apa-apa.

Adakah anda menghadapi masalah dalam memadam video dari Fire Tablet anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found