Cara Menghapus dan Menghantar Mesej Instagram Sebelum Penerima Melihatnya

Salah satu pelajaran terbesar yang dipelajari di dunia media sosial sekarang ialah orang menginginkan kandungan yang dapat mereka kendalikan. Facebook mungkin ingin mengetahui segala-galanya tentang anda, tetapi jika anda tidak dapat mengawal siapa yang dapat melihatnya, bahkan kekuatan Zuck tidak mencukupi untuk memaksa anda untuk membagikannya. Kami mahu kawalan terhadap apa yang masuk dan keluar dari kehidupan maya kami. Kadang-kadang itu hanya bermaksud gambar hilang setelah satu paparan atau setelah berlalunya masa. Kadang-kadang ini bermaksud menekan butang reset sepenuhnya, menyapu papan tulis dengan bersih, dan berpura-pura anda tidak hanya menghantar gambar anda yang mabuk dan dalam regalia RenFair anda ke rahsia rahsia anda, atau kepada bos anda.

Cara Menghapus dan Menghantar Mesej Instagram Sebelum Penerima Melihatnya

Instagram mendapat ini, dan walaupun mereka tidak dapat membiarkan anda mengembalikan masa secara langsung (sekarang akan ada aplikasi terlaris), mereka dapat membiarkan anda menghapus mesej yang tidak ingin anda hantar (atau hanya menyesal) sebelum penerima mengesannya. Sudah tentu, jika anda cukup pantas.

Menghantar Mesej Langsung Instagram

Tunggu sebentar? Mesej? Tetapi saya fikir semua pengikut anda dapat melihat kandungan anda?

Sekiranya anda baru menggunakan Instagram atau tidak mengikuti kemas kini aplikasi selama beberapa tahun terakhir, anda mungkin akan terkejut dengan berita bahawa anda boleh menghantar mesej individu kepada pengikut kegemaran anda. Sudah tiba masanya untuk kursus kemalangan dalam pesanan langsung Instagram.

Cari ikon utusan atau kapal terbang kertas kecil di sudut kanan atas aplikasi. Ini adalah kunci anda untuk menghantar pesanan. Anda mungkin telah melihatnya berpuluh-puluh kali dan mengabaikannya.

 • Dari suapan anda, ketik ikon ini untuk memaparkan senarai pengikut. Pilih pengikut yang ingin anda hantar, dan dapatkannya.
 • Dari catatan individu pada suapan anda atau dari catatan individu di bawah profil anda, ketuk ikon yang sama untuk berkongsi kandungan yang sudah diposkan melalui pesanan langsung.
 • Dari kamera Instagram anda, ambil gambar atau video baru, ketik Hantar kepada, dan pilih penerima anda.

Hanya orang yang anda tentukan dapat melihat kandungannya. Lebih-lebih lagi, mereka tidak dapat berkongsi kandungan ini dengan orang lain. Sekurang-kurangnya, mereka tidak dapat melainkan mereka menghantar telefon mereka. Atau mengambil tangkapan skrin. Tetapi beberapa perkara berada di luar tangan kita.

Menghantar Mesej Langsung Instagram

Hebat. Sekarang anda tahu cara menghantar mesej. Tetapi apa yang berlaku apabila anda mengalami penyesalan utusan?

Instagram memudahkan untuk menghantar mesej.

 1. Ketik ikon mesej langsung.

 2. Pergi ke perbualan yang mengandungi mesej yang ingin anda hantar.

 3. Ketik dan tahan mesej.
 4. Ketik Tidak dihantar.

Sudah tentu, tidak ada jaminan bahawa penerima belum melihatnya.

Memberitahu jika Mesej Anda Telah Dilihat

Instagram telah anda lindungi di sini juga. Aplikasi ini telah menyertakan cara untuk mengetahui apakah mesej anda telah dilihat.

 • Sekiranya anda menghantar mesej hanya untuk satu orang, kemudian cari tanda "dilihat" di bawah mesej. Sekiranya tidak ada apa-apa di sana, mesej itu belum dapat dilihat.

 • Sekiranya anda menghantar mesej kepada beberapa orang tertentu, cari teg yang dilihat di bawah mesej. Nama pengguna orang yang telah melihat mesej akan ditunjukkan.

Sekarang, ambil semua ini dengan sebiji garam. Yang benar adalah bahawa ada penyelesaian. Pencarian Internet yang cepat akan menunjukkan cara-cara di mana anda dapat melihat mesej tanpa memberitahukannya. Terlebih lagi, agar tag "dilihat" dapat dipicu, pengguna sebenarnya harus membuka aplikasi dan memasuki sembang. Sekiranya mereka melihat mesej melalui pemberitahuan tekan di telefon mereka, anda tidak akan tahu.

Menghantar Kandungan yang Hilang

Sekiranya anda hendak menghantar sesuatu dan mengesyaki anda mungkin menyesal, pertimbangkan untuk menghantar kandungan yang hilang. Dengan cara ini, penerima hanya akan mendapat satu paparan. Pada dasarnya, pakaian anda mungkin melihat kostum yang memalukan itu, tetapi dia tidak akan dapat menunjukkan kepada rakan-rakannya.

Dalam setiap pengembaraan tanpa henti untuk menjadi seperti aplikasi lain, Instagram kini membolehkan anda menghantar kandungan seperti ini kepada individu melalui mesej langsung. Walau bagaimanapun, memikirkan bagaimana agak sukar.

 1. Pergi ke mesej langsung dengan mengetuk ikon pemesejan.

 2. Ketuk butang kamera di sebelah profil pengguna.

 3. Ambil gambar atau video seperti biasa.

 4. Pilih sama ada anda mahu membenarkan ulangan atau hanya satu paparan.

 5. Ketik Hantar atauHantar kepada Orang Lain jika anda ingin menambah penerima.

 6. Pilih penerima.

Perhatikan bahawa jika anda mengakses kamera Instagram dengan cara lain, anda tidak akan mempunyai kawalan fungsi ulangan. Ini termasuk mengetuk ikon kamera dari suapan anda atau menggesek ke kanan dari suapan anda. Anda mesti mengakses kamera dari pesanan langsung sahaja.

Sekarang keluar dan hantar isi hati anda. Sila berhati-hati. Sekiranya anda melihat pemberitahuan tolak dan kemudian membuka pesanan langsung untuk tidak menemui mesej, mereka akan mengetahui apa yang berlaku, dan anda akan mempunyai beberapa penjelasan yang harus dilakukan.

Ada petua atau trik Instagram yang lain? Kongsi mereka dengan kami di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found