Cara Memadamkan Sejarah Transaksi Venmo

Sekiranya anda menggunakan Venmo untuk beberapa waktu, anda mungkin memahami aspek rangkaian sosial aplikasi. Anda mungkin juga tahu bahawa ini dapat menjadikan sebahagian atau semua transaksi anda dapat dilihat oleh kalangan orang tertentu. Sekiranya anda bimbang tentang privasi, kemungkinan anda tertanya-tanya tentang cara menghapus sejarah transaksi Venmo anda.

Cara Memadamkan Sejarah Transaksi Venmo

Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda apakah itu dapat dilakukan dan memberikan penyelesaian alternatif untuk masalah privasi.

Sejarah Ringkas Pembayaran

Malangnya, tidak dapat menghapus sepenuhnya sejarah transaksi anda dari Venmo. Walaupun anda mengambil langkah ekstrim dan menutup akaun Venmo anda, sejarah pembayaran anda akan kekal dalam sistem. Pembayaran tunggal juga akan ditinggalkan pada peranti mereka yang telah anda buat transaksi, kerana pembayaran tersebut juga merupakan bagian dari sejarah transaksi mereka.

Jangan bimbang - ada cara lain untuk melindungi privasi anda di Venmo.

Sejarah transaksi Venmo

Perkara Persendirian

Masalah utama penglihatan transaksi berpunca dari cara penyediaan makanan Venmo. Tetapan lalai adalah bahawa semua transaksi masuk ke Suapan awam, yang bermaksud bahawa sesiapa sahaja yang mempunyai API pembangun Venmo dapat melihatnya. Mereka tidak perlu memiliki aplikasi, juga tidak memerlukan izin dari pengguna.

Walaupun suapan tidak memberikan jumlah yang dipindahkan, nama dan gambar semua pihak yang terlibat ditunjukkan, serta tarikh, waktu, dan tujuan transaksi. Juga, setiap mesej yang disertakan dengan transaksi akan terlihat secara terbuka.

Cara terbaik untuk melindungi semua maklumat ini dari orang di luar senarai rakan anda adalah dengan menukar tetapan lalai untuk penerbitan dalam suapan. Ini boleh dilakukan untuk semua transaksi, termasuk transaksi yang lalu. Begini caranya:

  1. Dalam aplikasi Venmo, pergi ke Tetapan, kemudian Privasi.
  2. Di bawah Tetapan Privasi Lalai, akan ada tiga pilihan: Umum, Rakan dan Peribadi. Pilih Peribadi. Ketuk Tukar Lagi dalam arahan pengesahan yang akan muncul.
  3. Sekali lagi, di halaman Privasi, di bawah Lagi, pilih Transaksi Lalu.
  4. Pada tab Transaksi yang Lalu, ketuk Tukar Semua ke Peribadi, dan kemudian lakukan lagi dalam arahan pengesahan.

Anda harus sedar bahawa, walaupun anda boleh mengubah tetapan privasi lalai ke pilihan lain kapan saja, jika anda menetapkan transaksi lalu menjadi peribadi, perubahan itu tidak dapat dibatalkan.

Setelah anda mengikuti langkah-langkah yang dijelaskan di atas, semua transaksi anda akan dikeluarkan dari suapan Umum dan anda dapat melihatnya di bawah tab Peribadi. Perhatikan bahawa semua transaksi peribadi masih dapat dilihat oleh penerima atau pengirim setiap pembayaran.

Selain kaedah ini yang berlaku untuk semua transaksi, Anda juga dapat mengubah pengaturan privasi untuk setiap pembayaran secara terpisah. Ini dapat dilakukan dari saat melakukan pembayaran dan seterusnya, dengan memilih Tetapan Privasi untuk transaksi apa pun dan memilih pilihan yang disukai.

Siapa Yang Boleh Dilihat?

Seperti setiap perkhidmatan pembayaran dan rangkaian sosial yang lain, Venmo mengumpulkan sejumlah besar maklumat mengenai penggunanya dan transaksi mereka. Senarai lengkap maklumat yang dikumpulkan dapat dilihat dalam kebijakan privasi mereka, di bawah "Maklumat yang Kami Kumpulkan". Walaupun Venmo berkongsi sebahagian data anda dengan pihak ketiga, kebanyakan yang dikumpulkan digunakan untuk meningkatkan keselamatan transaksi dan mencegah penipuan.

padamkan sejarah transaksi Venmo

Walau bagaimanapun, alasan utama untuk memastikan maklumat anda selamat, adalah individu yang tidak dibenarkan yang ingin mengakses data anda dengan beberapa sebab. Sejauh ini, kisah-kisah terkenal mengenai privasi yang terancam di Venmo sifatnya baik dan lebih berkesan sebagai kisah peringatan daripada yang lain. Namun, anda harus sedar bahawa terdapat mata dalam talian dan pastikan untuk menghilangkan risikonya.

Bermain dengan Selamat

Dalam hal kewangan dan privasi dalam talian, tidak ada alasan untuk tidak berhati-hati. Di dunia hari ini, apabila begitu banyak maklumat pengguna dikumpulkan dan diedarkan dengan persetujuan eksplisit atau bahkan tersirat, adalah kepentingan terbaik anda untuk merahsiakan beberapa perkara yang lebih sensitif. Perkhidmatan Venmo tidak terkecuali.

Selalu Ada Alternatif

Walaupun kami mendapati tidak ada cara untuk menghapus sejarah transaksi Venmo sepenuhnya, kami telah menunjukkan kepada anda bagaimana anda dapat memperbaiki beberapa tetapan penting pada aplikasi. Sekarang anda boleh teruskan dan menjadikan akaun Venmo anda sebagai tempat yang lebih selamat!

Adakah perubahan privasi anda untuk suapan Venmo? Tetapan lalai apa yang anda pilih? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found