Cara Menghapus / Menghapus semua Suka di Facebook

Butang "Suka" Facebook telah wujud selama hampir sepuluh tahun. Ini adalah cara yang berguna untuk menunjukkan penghargaan terhadap catatan rakan anda dan menyatakan minat terhadap halaman Facebook yang istimewa. Walau bagaimanapun, jumlah halaman dan siaran yang anda suka dapat berkumpul dengan cepat hingga membanjiri Suapan Berita anda.

Cara Menghapus / Menghapus semua Suka di Facebook

Nasib baik, ada cara untuk membuang semua suka dari akaun Facebook anda. Sebenarnya, ada cara anda juga boleh membuang semua catatan Facebook tanpa menghapus akaun anda, tetapi itu adalah topik lain. Artikel ini membincangkan penghapusan semua suka Facebook. Kaedah di bawah berfungsi untuk foto, siaran, halaman dan apa sahaja yang anda suka. Anda masih tidak boleh menyukai banyak halaman dan siaran sekaligus, jadi ada yang mesti bersabar ketika mula menapis semua suka Facebook anda.

Buang Semua Suka di Desktop

Walaupun populariti aplikasi telefon pintar Facebook, banyak orang masih mengakses Facebook di desktop. Ikuti langkah di bawah untuk membuang / menghapus semua suka FB di desktop:

 1. Akses Akaun Facebook Anda.
 2. Tekan Ikon "segitiga" di sudut kanan atas halaman. Versi Facebook yang lebih lama mungkin mempunyai ikon gear.
 3. Pilih "Tetapan & Privasi.”

 4. Pilih "Log aktiviti.”

 5. Pergi ke Bahagian Log Aktiviti di sebelah kiri dan klik "Tapis.”
 6. Pilih "Suka & Reaksi"Dan pilih"Simpan Perubahan. " Senarai di lajur kiri akan menunjukkan semua suka dan reaksi mengikut kronologi.
 7. Isih lebih jauh mengikut tahun jika dikehendaki menggunakan pop timbul "Filter" yang sama seperti di atas.
 8. Klik tiga titik di sebelah kanan setiap siaran yang anda suka, dan kemudian pilih "Tidak seperti.” Menu penyuntingan juga membolehkan anda menghapus reaksi pada pos, klik “Keluarkan Tindak Balas"Untuk melakukannya.

Terdapat satu lagi kategori suka yang mungkin ingin anda edit, dengan andaian tidak muncul dalam senarai di atas. Anda mempunyai halaman Facebook (bukan catatan) yang anda sukai, seperti halaman untuk pemuzik, filem, laman web, atau jenis halaman Facebook lain, rasmi atau tidak rasmi. Anda mungkin ingin mengemas kini kesukaan anda di lokasi ini juga jika mereka tidak ditemui dalam kaedah di atas.

Berikut adalah cara memadam / mengurus suka halaman Facebook anda:

 1. Lancarkan Facebook dan menuju ke halaman profil anda dari pautan di sebelah kiri.

 2. Pilih "Lebih banyak lagi,"Yang terletak di bawah foto dan nama sampul anda.

 3. Klik “Suka,"Yang memuat suka halaman Facebook anda.

 4. Arahkan kursor ke halaman yang disukai dan klik pada “SukaUntuk tidak menyukainya. Ini akan hilang dari suka halaman anda setelah memuat semula tab penyemak imbas.

Buang Suka pada Aplikasi Telefon Pintar Android atau iOS Facebook

Tertanya-tanya bagaimana memadam semua suka Facebook menggunakan aplikasi telefon pintar? Tidak perlu menggaru-garu kepala lagi, ikuti langkah di bawah untuk tidak menyukai catatan, halaman, dan komen.

 1. Lancarkan Aplikasi Facebook Android atau iOS
 2. Ketik ikon menu (hamburger) untuk mengakses pilihan. Ikon berada di bahagian atas layar di Android dan bahagian bawah skrin di iOS.
 3. Pilih "Tetapan & Privasi.”

 4. Pilih "Tetapan.”
 5. Ketik “Log aktiviti.”

 6. Pilih "Kategori.”

 7. Pilih "Suka dan Reaksi.

 8. Ketik ikon anak panah ke bawah di sebelah setiap siaran yang anda suka, dan pilih "Tidak seperti" di tetingkap pop timbul.

Kaedah Aplikasi Telefon Pintar Alternatif

Cara cepat untuk mengakses semua suka pada telefon pintar adalah dengan melakukan perkara berikut:

 1. Lancarkan aplikasi Facebook telefon pintar.
 2. Ketik pada anda gambar profil, kemudian ketik “Log aktiviti.”
 3. Pilih "Kategori"Kemudian pilih"Suka & Reaksi.”

 4. Ketik anak panah lungsur di sebelah setiap siaran yang anda mahukan tidak disukai.

Seperti yang anda lihat, membuang atau menghapus suka dari akaun Facebook anda cukup mudah. Kaedah yang disenaraikan di atas memberikan cara yang perlahan tetapi dijamin untuk menghapus semua suka di Facebook. Ini akan menghilangkan beban dari garis masa anda dan memberi anda peluang untuk "menyukai" apa yang menarik minat anda pada masa ini.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found