Cara Melumpuhkan Ulasan di Halaman Facebook

Mana-mana syarikat pada tahun 2021 tertakluk kepada ulasan dalam talian yang boleh membuat atau merosakkan perniagaan mereka. Bermasalah dengan troll atau kempen yang cuba mendiskreditkan perniagaan anda dalam talian? Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melumpuhkan ulasan di Facebook dan bagaimana menangani maklum balas negatif sehingga anda tetap keluar tanpa mengira apa yang diperkatakan.

Cara Melumpuhkan Ulasan di Halaman Facebook

Ulasan, atau bukti sosial, kerana ia diketahui sangat kuat. Sedikit orang membeli apa sahaja secara dalam talian tanpa memeriksa ulasan terlebih dahulu dan melihat ulasan negatif, bahkan satu ulasan buruk dengan 99 yang positif sudah cukup untuk mematikan sebilangan pembeli.

Sekiranya anda menjalankan perniagaan, Facebook adalah bahagian penting dalam gabungan pemasaran anda. Dengan berbilion pengguna, pelbagai cara untuk berinteraksi dengan pelanggan, perbualan dua arah dengan peminat anda, dan banyak kaedah yang boleh anda gunakan untuk pertunangan, mengapa anda tidak menggunakannya?

Terdapat kelemahan yang jelas. Troll dan jerk yang sama yang menjadikan Facebook sukar digunakan sebagai warganegara swasta juga boleh sama dengan perniagaan. Facebook juga digunakan untuk mendiskreditkan beberapa perniagaan dengan sengaja dengan mengkaji pengeboman dan melalui kempen pemasaran media sosial yang diselaraskan.

Cari ‘beli ulasan Facebook negatif’ dalam talian dan lihat puluhan syarikat yang menawarkan untuk menjual ulasan negatif. Untuk tidak mempunyai banyak wang, anda boleh membeli ulasan negatif untuk kononnya mengatasi banyak ulasan positif untuk menjadikan profil anda lebih realistik. Pada hakikatnya, perkhidmatan tersebut digunakan untuk memburukkan pesaing. Tidak ada yang berfikir sesaat bahawa perniagaan apa pun dengan sengaja akan menambahkan maklum balas negatif ke akaun mereka sendiri.

Cara Melumpuhkan Ulasan di Facebook

Adalah mungkin untuk melumpuhkan ulasan atau melaporkan dan membuang yang palsu. Sebilangan besar akan mencadangkan membuang yang palsu dan membiarkan ulasan diaktifkan. Sekiranya anda terus-menerus menjadi sasaran palsu, mematikannya mungkin satu-satunya cara.

Untuk melumpuhkan maklum balas:

  1. Buka Facebook dan arahkan ke halaman Facebook anda. Anda boleh mendapatkannya di sebelah kanan halaman web Facebook atau dengan menggunakan bar carian di bahagian atas. Selagi anda log masuk, anda boleh mengurus dan mengedit halaman Facebook anda.
  2. Tatal ke bawah menu sebelah kanan dan klik ‘Tetapan’.
  3. Tatal ke bawah menu sebelah kanan sekali lagi dan klik pada ‘Templat & Tab’.
  4. Alihkan suis ‘Ulasan’.

Apabila anda menyelesaikan langkah-langkah ini, penonton halaman Facebook anda tidak akan melihat ulasan lagi.

Ini adalah pilihan nuklear kerana ulasan penting untuk membuat keputusan tetapi jika anda tidak mempunyai pilihan, begitulah cara anda melumpuhkannya.

Laporkan Ulasan palsu di Facebook

Sekiranya anda hanya mengalami beberapa ulasan palsu, lebih baik anda mengatasinya daripada mematikan maklum balas. Ini caranya:

  1. Buka Facebook dan arahkan ke halaman Facebook anda.
  2. Klik pada tab ‘Ulasan’ di bahagian atas halaman anda.

  3. Arahkan ke tinjauan dan klik pada tiga titik menegak di sudut kanan atas. Kemudian, klik ‘Cari sokongan atau laporkan cadangan.’

  4. Pilih salah satu pilihan dari menu yang muncul. Kemudian, klik 'Seterusnya.'
  5. Ikuti arahan sebelumnya untuk melengkapkan laporan anda.

Sekiranya anda pernah berurusan dengan Facebook sebelum ini, anda tidak akan mempunyai banyak harapan bahawa apa-apa akan berlaku. Walau bagaimanapun, anda harus mengikuti prosesnya dan membiarkan syarikat melakukan apa-apa atau tidak sebelum mengambilnya lebih jauh.

Mengendalikan Ulasan Negatif atau Palsu

Ukuran perniagaan bukanlah bagaimana ia mengendalikan operasi sehari-hari tetapi bagaimana mengendalikannya apabila keadaan menjadi tidak betul. Naluri pertama anda mungkin adalah kemarahan, putus asa, dan keinginan untuk membalas dendam tetapi tidak ada perkara yang dapat berfungsi di Facebook.

Mengendalikan Ulasan Facebook Negatif Sebenar

Kunci untuk menangani tinjauan negatif adalah melakukannya dengan tenang dan profesional. Membalas dengan amukan tidak akan memberi anda pelanggan baru atau kesetiaan yang meningkat. Walau bagaimanapun, jika anda mengatasi masalah yang dihadapi, tawarkan untuk bekerja dengan pelanggan untuk memastikan kepuasan mereka, dan bertindak secara profesional dan sewajarnya, semakan negatif sebenarnya dapat dibuat untuk bekerja dan bukan terhadap anda.

Adalah baik bagi pelanggan untuk melihat bagaimana syarikat menangani kritikan. Sekiranya anda melakukannya secara profesional dan berada di atas sebarang vitriol yang tertumpah dalam ulasan, anda akan berada di atas. Tawarkan untuk bekerja dengan pelanggan untuk memastikan mereka gembira, anda meyakinkan semua pelanggan bahawa walaupun ada yang salah, anda mendapat sokongan mereka. Itu bernilai banyak ulasan positif.

Namun, syarikat itu mengambil langkah-langkah untuk mengelakkan akaun tinjauan palsu ini tidak melakukan kerosakan pada perniagaan yang tidak bersalah. Baru-baru ini, syarikat membuang lebih daripada 16,000 akaun untuk jenis tingkah laku ini.

Mengendalikan Ulasan Facebook Palsu

Mengendalikan ulasan palsu sedikit berbeza tetapi juga boleh dipusingkan. Bersikap jujur ​​dan berterus terang dengan pelanggan anda tentang apa yang berlaku dan meminta mereka memberikan ulasan positif untuk membantah pemalsuan.

Ia tidak dijamin berfungsi. Tidak semua perniagaan mempunyai kesetiaan pelanggan seperti itu dan tidak semua orang ingin memberikan ulasan. Memberikan balasan kepada setiap tanda palsu itu boleh membantu mengurus keadaan.

Ulasan palsu adalah wabak di Facebook dan laman web tinjauan lain. Oleh kerana banyak syarikat menghabiskan sumber daya untuk memerangi ucapan benci, berita palsu, dan isu berprofil tinggi, sumber yang lebih sedikit ditempatkan di kawasan perkhidmatan pelanggan yang lain.

Soalan Lazim

Bolehkah saya memadam ulasan?

Malangnya, tidak ada butang ‘delete’ pada ulasan Facebook. Satu-satunya pilihan anda ialah melaporkan tinjauan atau membalasnya dengan sopan dan profesional.

Sekiranya saya melumpuhkan ulasan adakah ulasan yang ada akan hilang?

Ya, sehingga anda menghidupkannya semula. Sekiranya seseorang benar-benar memilikinya untuk perniagaan anda, mungkin ada baiknya anda melumpuhkan ulasan dan membolehkan pelanggan menyiarkan kesaksian sebenar mereka mengenai syarikat anda di dinding anda.

Bagaimana saya boleh mendapatkan lebih banyak ulasan?

Ulasan yang baik adalah pengiklanan yang hebat. Sekiranya anda mempunyai satu atau dua yang buruk, mendapatkan yang lebih baik dapat meningkatkan skor anda. Untuk mendapatkan lebih banyak ulasan, anda boleh meminta pelanggan anda memberikan ulasan. Beberapa syarikat malah akan memberikan potongan harga sebagai tanda terima kasih.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found