Cara Bermain dari Permulaan di Disney Plus

Disney Plus adalah platform streaming yang luar biasa dengan banyak kandungan oleh Disney, Pixar, Lucasfilm, National Geographic, dan Marvel Studios. Sangat mudah tersesat di perpustakaannya dan menonton filem dan rancangan TV selama berjam-jam.

Cara Bermain dari Permulaan di Disney Plus

Malangnya, Disney Plus tidak sempurna semasa pelancaran, kerana ia kehilangan beberapa ciri penting. Beberapa di antaranya adalah kemampuan untuk memulakan semula, menyambung semula, dan terus menonton konten. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana memainkan episod atau filem dari awal di Disney Plus, anda berada di tempat yang tepat.

Pilihan yang hilang telah ditambahkan dan kami akan memberitahu anda cara menggunakannya.

Kemudahan Penstriman

Secara amnya, orang sedikit dimanjakan oleh pelbagai perkhidmatan penstriman yang menakjubkan dan standard kualiti yang ditetapkan. Sudah tentu kita bercakap mengenai orang-orang seperti Netflix dan Hulu. Platform penstriman ini secara beransur-ansur bertambah baik selama bertahun-tahun.

Disney Plus adalah perkhidmatan yang agak baru dilancarkan pada 12 November 2019. Ia belum tersedia di seluruh dunia tetapi perkhidmatan ini menawarkan sejumlah besar kandungan berkualiti dengan harga yang murah.

Masalah lain yang lebih kecil dengan Disney Plus adalah ketiadaan ciri-ciri tertentu seperti menyambung semula atau memulakan semula kandungan anda, main automatik, dan kemampuan untuk meneruskan dari mana anda berhenti. Contohnya, jika anda menonton episod The Mandalorian dan tertidur sepanjang episod, anda tidak mempunyai keupayaan untuk memulakan semula di mana anda berhenti.

Nasib baik, Disney telah mendengar maklum balas pengguna dan memutuskan untuk melaksanakan semua ciri yang hilang. Sudah semestinya mereka sudah berada di semua platform, sekurang-kurangnya kebanyakan dari mereka.

Disney sebenarnya telah merancang untuk menambahkan ciri-ciri ini bahkan sebelum orang mengadu. Nampaknya, mereka menggunakan Disney Plus secara beransur-ansur dari segi ciri yang ada.

Cara Bermain dari Permulaan

Cara Terus Menonton di Disney Plus

Sekarang kerana Disney Plus mempunyai fitur Terus Menonton, anda boleh memilih dari mana anda tinggalkan dengan mudah. Anda boleh meneruskan filem atau rancangan TV dari tempat terakhir anda berhenti. Cukup mudah seperti berikut:

  1. Log masuk ke akaun Disney Plus anda pada peranti yang disokong. Anda boleh log masuk melalui laman web rasmi, Apple, atau aplikasi Android. Pastikan aplikasi tersebut adalah versi terkini.

  2. Setelah anda membuka laman web atau aplikasinya, cari senarai Terus Menonton di skrin utama anda.

  3. Klik pada episod atau filem yang dikehendaki dan klik Main.

Cara Menonton Sesuatu dari Permulaan di Disney Plus

Anda juga dapat menonton semula episod tayangan atau keseluruhan filem di Disney Plus.

Ikuti langkah-langkah ini untuk memainkan sesuatu dari awal di Disney Plus:

  1. Log masuk ke laman web Disney atau lancarkan aplikasi pada peranti anda.
  2. Gunakan fitur carian untuk mencari rancangan atau filem yang ingin anda tonton sejak awal. Atau, tatal ke bawah ke bahagian 'Terus Menonton' dan arahkan kursor ke kandungan yang ingin anda tonton. Kemudian, klik ikon ‘i’.
  3. Klik pada butang Mulakan semula di sebelah rancangan.

Ini adalah kepingan sekarang bahawa Disney akhirnya telah melaksanakan ciri Restart baru. Perlu diingat bahawa anda perlu mencari rancangan dan bukannya melalui bahagian 'Terus Menonton'. Sekiranya anda melakukan yang terakhir, secara automatik ia akan menyambung semula rancangan di mana anda tinggalkan dan pilihan untuk ‘Mulakan semula’ tidak akan muncul.

Disney

Anda boleh mengikuti langkah-langkah di atas dan kemudian memilih untuk Menyambung semula rancangan atau filem di mana, atau bahkan Tambahkan ke Senarai Tontonan sehingga anda tidak akan melupakannya. Autoplay juga telah dilaksanakan, yang bagus untuk menonton rancangan TV.

Episod seterusnya akan dimainkan secara automatik, tetapi anda selalu dapat menjeda jika anda mahu.

Perkara Yang Perlu Dilakukan jika ‘Restart’ Tidak Muncul

Walaupun Disney Plus secara rasmi menambahkan fungsi restart, berdasarkan ujian kami pada bulan Mac 2021, ia tidak muncul pada versi penyemak imbas atau aplikasi aplikasi mudah alih. Sekiranya butang ‘Mulakan semula’ tidak muncul, anda masih boleh memulakan semula rancangan dan filem kegemaran anda dengan mudah.

Sekiranya butang ‘Restart’ tidak muncul di sebelah pilihan ‘Resume’, ikuti langkah berikut:

  1. Ketik atau klik pada rancangan yang ingin anda tonton di bawah tajuk 'Terus Menonton'.
  2. Seret bar gelangsar di bahagian bawah hingga awal.

Rancangan anda akan dimulakan semula secara automatik dan anda tidak perlu menekan butang mundur beberapa ratus kali untuk menonton semula sesuatu.

Disney Menaikkan Permainan Mereka

Disney Plus perlahan tetapi pasti menjadi pemain utama dalam permainan streaming. Syarikat ini responsif terhadap maklum balas pengguna dan berusaha menjadikan platform lebih mudah untuk pengalaman pengguna terbaik.

Perlu diingat bahawa Disney Plus hanya keluar selama dua bulan, tetapi sudah mempunyai berjuta-juta pelanggan.

Adakah anda berpuas hati dengan perubahan kualiti hidup di Disney Plus ini? Adakah terdapat perkara lain yang ingin anda tambahkan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found