Ulasan D-Link ShareCenter + DNS-345

Ulasan D-Link ShareCenter + DNS-345

Gambar 1 dari 4

D-Link ShareCenter + DNS-345

D-Link ShareCenter + DNS-345
D-Link ShareCenter + DNS-345
D-Link ShareCenter + DNS-345
£ 130 Harga semasa dikaji

Mungkin sudah lama di gigi, tetapi D-Link's ShareCenter + DNS-345 adalah alat NAS empat tempat yang sangat murah. Casis logam padatnya yang padat memiliki ruang penyimpanan hingga 16 TB, yang dapat disajikan sebagai saham NAS dan sasaran iSCSI. Lihat juga: apa yang perlu dicari semasa membeli NAS untuk perniagaan.

D-Link ShareCenter + DNS-345

Pemasangan pemacu bebas alat: tekan penutup depan ke atas untuk melepasnya dan masukkan sehingga empat cakera keras LFF SATA, yang sesuai dengan penyambung kuasa dan antara muka di bahagian belakang. Tuas disediakan di bahagian belakang untuk mengeluarkan pemacu. Wizard memudahkan pemasangan; kami membuat susunan RAID5 dengan empat cakera keras 4TB WD Enterprise yang hanya memerlukan 22 minit untuk diformat. Alat ini kemudian menjadikan keseluruhan kelantangan tersedia sebagai satu bahagian dengan akses terbuka.

Kami memperketat keselamatan dengan pengguna dan kumpulan tempatan dan menerapkan kebenaran akses ke saham terpilih; perkhidmatan kuota alat membolehkan kami menerapkan sekatan penggunaan dalam megabait kepada pengguna dan kumpulan terpilih. Laman utama konsol web, sementara itu, menyediakan pautan cepat ke fail, foto dan muzik. Halaman Fail Saya menunjukkan jumlah akar di mana sub-folder dapat dibuat dan fail dimuat naik dan dimuat turun dari komputer hos kami.

D-Link ShareCenter + DNS-345

DNS-345 disiapkan untuk menyediakan kedai awan peribadi untuk pengguna jarak jauh. Sebaik sahaja kami membuat akaun DDNS cloud mydlink pada alat, kami menggunakan URL baru untuk mengaksesnya dari jauh dan melihat fail yang dikongsi serta memuat turun dan memuat naik data menggunakan aplikasi konsol web Filem Saya.

Kami memasang aplikasi Windows Cloud Sync, yang menyediakan perkhidmatan seperti Dropbox peribadi antara pengguna jarak jauh dan perkakas. Ia berfungsi dengan baik semasa ujian, tetapi, D-Link menghadkan kapasiti folder penyegerakan kepada 2GB; untuk menambahkannya kepada 50GB, anda perlu membayar yuran tahunan sebanyak £ 20.

D-Link ShareCenter + DNS-345

DNS-345 menyediakan beberapa aplikasi sandaran yang berguna, yang kami gunakan untuk menjalankan salinan tambahan dari satu volume lokal ke yang lain dan dari sistem jauh ke perkakas. Untuk yang terakhir, kami membuat banyak tugas yang mengamankan data dari perkongsian di stesen kerja Windows dan pelayan ke perkakas secara berkala.

Sandaran jauh boleh dibuat ke peralatan NAS yang serasi dengan rsync, dan kami juga menjalankan sandaran tempatan ke peranti penyimpanan yang disambungkan ke port USB alat. Pekerjaan dimulai dengan menekan tombol di panel depan, dan kemajuan dapat dilacak pada layar OLED.

Aplikasi Surveillance Center hanya menyokong kamera IP D-Link, tetapi secara automatik menemui model DCS-7513 kami. Untuk aplikasi percuma, agak berguna: ia dapat menyokong banyak kamera, merakam dan memainkan semula menggunakan DNS-345, dan menghubungkannya dengan peristiwa pengesanan gerakan.

D-Link ShareCenter + DNS-345

Walau bagaimanapun, pemproses Marvell yang berusia tua dan memori sistem 128MB memaparkan prestasi cakera keras. Drag-and-drop salinan fail ujian 50GB mengembalikan kelajuan membaca 90MB / saat yang berpatutan, tetapi penulisan menurun menjadi 43MB / saat. Prestasi sandaran lebih rendah - folder 22.4GB kami dengan 10,500 fail kecil hanya 36.5MB / saat. Kami juga menguji perisian ShareCenter Sync D-Link pada hos Windows 8.1 dan menyaksikannya mengamankan folder ujian yang sama dengan hampir 20MB / saat.

Untuk membuat IP SAN, kami hanya mengaktifkan perkhidmatan sasaran iSCSI dan menambah sasaran, yang semuanya muncul di bawah satu portal. Prestasi kurang baik, dengan Iometer melaporkan kelajuan membaca dan menulis rendah hanya 82MB / saat dan 53MB / saat untuk sasaran 100GB.

Lebih sesuai untuk pejabat rumah daripada pejabat kecil, D-Link ShareCenter + DNS-345 bertarikh, dan spesifikasi perkakasannya yang sedikit menjadikannya ketinggalan daripada persaingan. Perlu dipertimbangkan jika anda mahukan perkakas NAS yang mudah dan berpatutan, tetapi jika prestasi sangat penting, kami mengesyorkan Netgear, Qnap atau Synology.

Perincian

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found