Adakah Discord Memberitahu Orang Lain Semasa Tangkapan Skrin Anda?

Adakah Discord memberitahu seseorang semasa anda membuat tangkapan skrin? Adakah saya memerlukan tangkapan skrin untuk melaporkan seseorang mengenai Discord? Bagaimana cara mengatasi keracunan atau melawan di saluran saya? Sekiranya anda cuba mengurus saluran di Discord dan sukar untuk belajar bagaimana menangani banyak keperibadian yang akan anda lihat, anda berada di tempat yang tepat!

Adakah Discord Memberitahu Orang Lain Semasa Tangkapan Skrin Anda?

Sebilangan besar interaksi mengenai Discord adalah positif. Terdapat banyak kekacauan dan kekacauan yang baik serta sembang yang lebih matang atau masuk akal. Namun nampaknya selalu ada orang yang ingin merosakkannya untuk orang lain. Orang bujang inilah yang dapat membuat kerja saluran Discord menjadi sukar dan menjadi saluran pengalaman yang kurang menyenangkan bagi ahli anda yang lain.

Menguruskan pengacau dalam Discord

Mengendalikan watak-watak ini bergantung pada apa yang telah mereka lakukan dan bagaimana yang lain mengambilnya. Ia juga bergantung pada keperibadian yang terlibat. Anggota anda yang lain mungkin mengatasinya untuk anda dan meletakkan pengacau di tempat mereka atau menutupnya dengan teruk sehingga mereka meninggalkan atau diam.

Sekiranya mereka tidak mengatasinya, itu terpulang kepada anda.

Mesej peribadi mereka

Cara paling mudah untuk menangani sesuatu adalah dengan mesej peribadi. Pilih nama pengguna mereka dari bar sisi dan tetingkap kecil akan muncul dengan pautan ke profil mereka, peranan mereka dan tetingkap sembang kecil. Taipkan sesuatu ke dalam tetingkap ini untuk menghantar mesej kepada mereka. Tidak ada orang lain yang akan melihat mesej itu sehingga anda dapat terus terang dengan mereka.

Tetap masuk akal dan matang dan beritahu mereka mengapa tingkah laku mereka tidak dapat diterima dan apa yang akan berlaku sekiranya mereka tidak berhenti. Tenang dan bersikap sejuk. Mereka mungkin mengambil peringatan dan berkelakuan atau mereka mungkin tidak.

Sekiranya mereka tidak menyedari, anda mempunyai tiga pilihan utama. Anda boleh menendang mereka, melarang mereka atau melaporkannya.

Adakah Discord memberitahu seseorang semasa anda membuat tangkapan skrin?

Tangkapan skrin berguna untuk bukti jika anda perlu melaporkan seseorang tetapi anda tidak perlu mengambilnya. Anda mungkin memerlukan bukti untuk ketenangan fikiran anda sendiri dan itu baik-baik saja. Tetapi adakah Discord akan memberitahu orang lain bahawa anda mengambil tangkapan skrin? Tidak, Discord tidak mempunyai fungsi pemberitahuan seperti itu.

Cara termudah untuk tangkapan skrin adalah menggunakan PrtScn di Windows atau Shift + Command + 4 dan pilih kawasan pada Mac. Kaedah tidak akan memberitahu Discord apa yang telah anda lakukan. Ini boleh berguna untuk mengumpulkan bukti untuk menyokong tindakan anda sekiranya diperlukan.

Menendang seseorang dalam Discord

Menendang akan mengeluarkannya dari saluran anda sehingga mereka dijemput untuk kembali. Ini bukan langkah pertama anda ketika menangani kebodohan tetapi anda juga tidak perlu takut menggunakannya. Selepas amaran yang adil dan satu atau dua mesej peribadi, anda harus menendang seseorang dari saluran tersebut. Ini menunjukkan bahawa anda tidak akan bertolak ansur dengan ketoksikan dan menunjukkan kepada ahli lain yang anda maksudkan dengan perniagaan.

 1. Pilih nama mereka dari skrin saluran anda.
 2. Klik kanan dan pilih Kick (Username).
 3. Pilih Tendang sekali lagi untuk mengesahkan.

Individu tersebut hanya dapat bergabung semula dengan saluran anda sekiranya seseorang yang mempunyai hak istimewa memberikan kebenaran. Mereka bukan sahaja dapat bergabung semula.

Perkara ini cukup untuk kebanyakan pengguna tetapi mungkin ada satu atau dua orang yang tidak mendapat mesej. Di situlah larangan berguna.

Larang seseorang dalam Discord

Melarang seseorang sangat mirip dengan menendang tetapi memerlukan Pentadbir atau Pemilik Saluran untuk membenarkan individu tersebut masuk. Sekiranya orang yang ditendang itu mempunyai rakan yang mengundang mereka kembali, larangan dapat menghentikannya. Prosesnya sama seperti menendang.

 1. Pilih nama mereka dari skrin saluran anda.
 2. Klik kanan dan pilih Ban (Nama Pengguna).
 3. Pilih Ban sekali lagi untuk mengesahkan.

Melaporkan seseorang dalam Discord

Saya sebutkan sebelumnya bahawa mengambil tangkapan skrin sembang tidak perlu dilakukan ketika melaporkan seseorang di Discord. Sebabnya ialah pasukan akan mempunyai akses ke log sembang dan anda harus memaut ke salah satu log tersebut sebagai sebahagian daripada proses pelaporan. Anda mesti berada dalam mod pembangun agar ini berfungsi.

Inilah cara melaporkan seseorang mengenai Discord:

 1. Klik kanan pengguna dan pilih Salin ID untuk ID Pengguna.
 2. Tampalkannya di suatu tempat.
 3. Pilih tiga titik di sebelah kanan mesej yang anda laporkan dan pilih Salin Pautan.
 4. Tampalkannya di suatu tempat.
 5. Klik kanan nama pelayan dalam senarai saluran dan pilih Salin ID.
 6. Tampalkannya di suatu tempat.
 7. Lawati pautan ini dan buat laporan menggunakan data yang disalin di atas.

Sekarang terserah kepada pasukan Discord Trust & Safety untuk menyiasat dan mengambil tindakan sekiranya mereka menganggapnya perlu.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found