Adakah Instagram Mempunyai Batasan Kata pada Catatan?

Sekiranya anda mempromosikan perniagaan menggunakan Instagram dan banyak mengatakan, adakah had berapa banyak yang dapat anda katakan sekaligus? Adakah Instagram mempunyai had perkataan? Adakah panjang yang sesuai untuk pengeposan Instagram? Artikel ini bertujuan untuk menjawab soalan-soalan itu dan banyak lagi.

Adakah Instagram Mempunyai Batasan Kata pada Catatan?

Media sosial adalah topik rumit yang bahkan ada di antara ahli sosiologi terbaik di dunia yang masih menghadapi masalah. Menggunakannya untuk tujuan peribadi cukup sukar untuk mempelajari pelbagai peraturan dan adat setiap rangkaian. Menggunakannya untuk pemasaran perniagaan adalah permainan permainan yang sama sekali berbeza.

Mengetahui asas-asasnya akan membantu anda tidak kelihatan bodoh dan membantu anda keluar dari pintu kelihatan lebih profesional daripada banyak syarikat lain yang bermain dengan pemasaran media sosial. Oleh itu mari kita jawab soalan-soalan itu.

Adakah Instagram mempunyai had perkataan?

Adakah Instagram mempunyai had perkataan? Tidak, ia tidak. Sebagai gantinya, ia mempunyai had watak. Terdapat had 2,200 watak untuk setiap posting Instagram. Ini memberi anda sekitar 300-400 perkataan. Itu tidak bermakna anda harus menggunakan semuanya.

Dengan banyak aspek media sosial, rentang perhatian tidak lama. Mesej yang lebih pendek selalu lebih baik dan walaupun anda boleh menggunakan hingga 2.200 aksara setiap siaran Instagram, tidak bermaksud anda seharusnya. Mesej yang lebih pendek dan lebih tajam akan memberi banyak kesan. Anda juga harus memasukkan hashtag dalam had tersebut, jadi berhati-hatilah untuk memformat catatan anda dengan betul untuk rangkaian yang anda gunakan.

Adakah terdapat had berapa banyak yang dapat anda katakan sekaligus di Instagram?

Selain had watak terdapat juga batasan lain dalam menggunakan rangkaian. Terdapat had keras 30 hashtag, 20 tag orang, 350 suka per jam, satu had hyperlink per bio, 150 watak per bio, 125 aksara untuk kapsyen, 10 sebutan dan 10 gambar setiap siaran.

Sekali lagi, kurang banyak yang terdapat di media sosial tetapi pastikan untuk mengimbangkan nilai dengan singkat. Anda perlu menawarkan cukup jenama dan nilai anda di setiap siaran untuk menawarkan sesuatu kepada pembaca. Tetapi yang perlu anda lakukan adalah dengan cara mengelakkan semua catatan panjang atau banyak teks untuk mengelakkan pembaca membosankan. Ini adalah keseimbangan yang memerlukan sedikit latihan dan lebih daripada sekadar analisis pesaing.

Adakah panjang yang sesuai untuk pengeposan Instagram?

Instagram adalah platform visual lebih dari sekadar teks dan tidak boleh dilupakan. Sekiranya anda ingin menulis, gunakan blog atau LinkedIn. Instagram adalah untuk gambar yang mungkin mengandungi teks sokongan, bukan sebaliknya. Menurut Hootsuite, panjang catatan yang ideal untuk catatan Instagram adalah antara 125 dan 150 aksara dan sekitar 9 hashtag.

Itu tidak banyak ruang untuk menyampaikan mesej. Ini adalah had yang masuk akal walaupun jika anda mempertimbangkan bagaimana kami menggunakan Instagram. Kami menatal dengan cepat, mengimbas kapsyen dan jarang sekali kami akan menghabiskan satu kapsyen untuk membaca semua 2.200 aksara. Sekiranya anda tidak pernah belajar menulis tajuk utama sebelum ini, sekarang mungkin masa yang sesuai untuk melakukannya!

Bolehkah Cerita Instagram membantu perniagaan saya?

Cerita Instagram berfungsi sedikit berbeza dengan catatan biasa. Mereka bertahan 24 jam dan duduk di sebelah posting Instagram biasa. Mereka berfungsi seperti Snapchat kerana mereka menawarkan cara sementara untuk menghubungi jenis siaran yang biasanya tidak sesuai dengan jenama anda di Instagram.

Cerita Instagram adalah cara terbaik untuk menghantar tawaran istimewa, cerita di belakang tabir, naratif yang kurang formal, penggoda produk baru dan kandungan semacam itu. Ia masih berdasarkan imej, masih memerlukan pemikiran dan perancangan tetapi dapat menawarkan sesuatu yang berbeza di samping catatan Instagram 'normal' anda.

Menjana gambar untuk Instagram

Oleh kerana Instagram didorong oleh gambar, anda memerlukan bekalan gambar berkualiti tinggi yang berterusan untuk membantu meningkatkan penglibatan. Salah satu cara untuk melakukannya adalah dengan mengajak pengikut anda memberikan mereka. Kosmetik MAC mempunyai seni halus. Mereka mengajak pengikut mereka untuk menghantar gambar pelanggan mereka sendiri menggunakan produk tersebut. Ini mendapat banyak pengikut baru dan beribu-ribu gambar yang dapat mereka gunakan pada suapan Instagram mereka.

Strategi ini juga meningkatkan penglibatan. Seperti yang anda bayangkan, banyak orang yang memakai alat solek akan menyukai gambar mereka untuk dipaparkan di suapan syarikat solek terkenal di dunia. Walaupun anda mungkin tidak mempunyai profil MAC, anda boleh menggunakan strategi yang sama untuk membantu mempromosikan produk anda sambil mendapatkan banyak gambar untuk suapan anda. Tawarkan pengikut anda tanda atau ikuti sebagai balasan untuk gambar dan anda harus mula melihat mereka muncul dengan cepat.

Menggunakan Instagram untuk memasarkan perniagaan anda adalah seni bahagian dan sains sebahagian. Walaupun mungkin mempunyai batasan watak, adalah bijaksana untuk mendorongnya sesekali dan membuatnya tetap pendek dan manis. Jangkauan perhatian pengguna tidak lama, pemasar Instagram terbaik bekerja dengannya. Anda juga harus.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found