Adakah Google Voice Kos Wang?

Kebanyakan orang akan terkejut apabila mengetahui bahawa Google Voice telah wujud selama lebih dari satu dekad. Google sebenarnya tidak banyak membuat pelaburan untuk meningkatkan keterlihatan perkhidmatan Suara, yang memalukan. Teknologi Voice over IP (VoIP) bukanlah perkara baru, tetapi perkhidmatan Google menonjol kerana banyak sebab, yang paling utama adalah (kebanyakan) percuma.

Adakah Google Voice Kos Wang?

Terdapat beberapa keadaan di mana perkhidmatan Google akan mempunyai kos yang berkaitan. Namun, walaupun ada kos, ia akan menjadi remeh jika dibandingkan dengan pilihan yang serupa. Teruskan membaca untuk mengetahui cara menggunakan Suara secara percuma dan dalam situasi mana anda mungkin perlu membayar untuk menggunakannya.

Apa itu Google Voice?

Ringkasnya, Google Voice adalah perkhidmatan yang ditawarkan oleh Google yang memberikan nombor telefon untuk pengguna Google. Ini sebahagian besarnya bermaksud bahawa anda boleh mendapatkan pemajuan panggilan dan peti masuk mel suara secara percuma, dalam bentuk nombor telefon Amerika Syarikat. Perkhidmatan ini berakar di GrandCentral, perkhidmatan penggabungan telefon yang diperoleh oleh Google pada tahun 2007.

Apa itu Google Voice

Pengguna diberi kebebasan untuk memilih nombor telefon dari yang ada di kawasan mereka. Setelah nombor dipilih, ia dapat dikonfigurasi untuk meneruskan panggilan ke beberapa nombor. Panggilan dapat dijawab pada salah satu nombor yang dikonfigurasi pada perkhidmatan atau di portal web untuk menjawab panggilan.

Walaupun hanya tersedia di AS, suara Google perlahan untuk menarik pengguna. Keistimewaan dan kemudahan yang disediakannya tidak dapat ditandingi di pasaran. Walau bagaimanapun, jumlah pengguna akan meningkat secara beransur-ansur. Sudah tentu bahawa apabila ia tersedia di seluruh dunia, ia akan menyaksikan kemasukan pengguna yang besar.

suara google

Bilakah Google Voice Percuma?

Google memasarkan ini sebagai perkhidmatan percuma. Sebenarnya, sebahagian besarnya adalah percuma. Untuk membuat akaun Google Voice dan menuntut nombor telefon, anda tidak akan dikenakan sebarang bayaran. Terdapat beberapa pengecualian, tetapi sebarang panggilan yang anda buat di AS dan Kanada juga percuma. Sebilangan kawasan terpencil di Amerika Syarikat akan dikenakan bayaran satu sen per minit, tetapi pada amnya, panggilan akan percuma.

Adalah baik untuk diingat bahawa Google berada dalam perniagaan "Big Data" dan cara mereka memperoleh nilai dari perkhidmatan ini adalah dengan menganalisis perkara yang anda katakan. Google tidak merahsiakan perkara ini; jika anda ingin mendapatkan pengalaman yang luar biasa, kunjungi halaman sejarah audio Google anda dan dengarkan rakaman anda.

Bilakah Google Voice adalah Perkhidmatan Berbayar?

Seperti yang dinyatakan di atas, memanggil kawasan tertentu di AS akan dikenakan biaya, tetapi hanya satu sen seminit. Sekiranya anda ingin membuat panggilan antarabangsa, mereka akan dikenakan caj yang berkaitan. Anda boleh mendapatkan harga untuk setiap negara yang disenaraikan di laman rasmi Google Voice.

Sekiranya anda menggunakan Google Voice untuk membuat panggilan di luar AS, anda akan dikenakan bayaran yang tertera. Ini juga berlaku jika anda menggunakan nombor AS anda untuk membuat panggilan ke negara asing semasa anda sebenarnya berada di negara itu.

Sekiranya anda tidak tahu, Google Voice membolehkan anda menggunakan nombor AS anda untuk membuat panggilan dari mana saja di dunia. Sekiranya, misalnya, anda berada di Jerman dan menggunakan nombor Google Voice anda untuk memanggil nombor Jerman yang lain, anda akan dikenakan bayaran seolah-olah anda membuat panggilan antarabangsa. Begitu juga, jika anda menggunakan nombor AS anda untuk memanggil nombor AS lain semasa tinggal di Jerman, anda juga akan dikenakan harga antarabangsa.

Selain itu, jika anda menggunakan peranti mudah alih, panggilan anda akan dibuat di rangkaian pembawa anda, jadi ia akan dihitung pada minit yang diperuntukkan. Sekiranya anda ingin menggunakan perkhidmatan berbayar yang ditawarkan oleh Voice, anda boleh menambahkan kredit ke akaun anda di menu utama di halaman arahan. Anda boleh mendapat kredit sehingga AS $ 70 pada satu masa.

Apa yang Boleh Dilakukan oleh Google Voice untuk Anda?

Mendapatkan nombor telefon Google adalah proses yang mudah. Anda boleh melakukannya dalam talian di laman web mereka, atau anda boleh memasang aplikasi Suara pada peranti mudah alih anda. Semasa pertama kali melancarkan aplikasi, anda akan dibimbing melalui proses memilih nombor telefon dan kemudian anda berniaga.

Apa yang Boleh Dilakukan oleh Google Voice untuk Anda

Perkhidmatan Suara membawa beberapa ciri yang sangat mengagumkan. Penawaran utama dari Google Voice adalah keupayaan untuk menggabungkan beberapa nombor telefon dengan pemajuan panggilan. Pemilik perniagaan kecil, khususnya, boleh mendapat keuntungan besar dari ini. Di samping itu, anda juga dapat merakam panggilan masuk, menerima transkrip mel suara anda, dan membuat ucapan tersendiri.

Secara keseluruhan, ia adalah perkhidmatan yang sangat berguna dan akan terus meningkat popularitinya. Itu hanya beberapa ciri, dan lebih banyak yang ditambah secara berkala.

OK Google, Buat Panggilan

Untuk pengguna di Amerika Syarikat, panggilan ke Amerika Syarikat dan Kanada adalah percuma dengan Google Voice. Sekiranya anda membuat panggilan dari peranti mudah alih, minit rangkaian anda akan digunakan untuk membuat panggilan. Beberapa kawasan yang sangat terpencil akan dikenakan bayaran nominal tetapi sebahagian besar panggilan akan percuma. Sekiranya anda ingin membuat panggilan antarabangsa, mereka akan menarik caj berdasarkan negara.

Sebilangan pengguna menghargai kemampuan untuk menghantar beberapa nombor ke satu telefon, yang lain menggunakan Google Voice sebagai ganti telefon sepenuhnya. Mengapa anda menggunakan Google Voice? Ciri-ciri apa yang ingin anda lihat dilaksanakan pada masa akan datang? Kongsi pendapat anda dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found