Cara Menghapus Tajuk dari ‘Terus Menonton’ di Disney Plus

Secara perbandingan, Disney Plus adalah perkhidmatan streaming yang lebih baru yang bermaksud terdapat ciri umum yang belum tersedia. Salah satu ciri ini ialah senarai Terus Menonton. Walaupun senarai itu muncul, pengguna belum dapat mengawal sepenuhnya apa yang muncul.

Malangnya, tidak seperti Netflix dan perkhidmatan lain, tidak ada pilihan untuk membuang kandungan dari karusel Terus Menonton. Tetapi ada beberapa jalan penyelesaian yang kami dapati. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai mengurus kandungan Terus Menonton anda.

Membuang Tajuk dari Terus Menonton

Mempunyai kemampuan untuk pergi langsung ke rancangan atau filem kegemaran anda setelah anda mengambil cuti dari mereka adalah sesuatu yang hebat. Tetapi, ada kalanya anda mahu menguraikan bahagian ini. Mungkin anda telah menamatkan filem tetapi tidak menonton kredit sepenuhnya. Tajuk ini akan kekal sehingga anda selesai menontonnya.

Disney Plus

Maju Pantas

Ini mungkin seperti penyelesaian yang sangat tidak praktikal, tetapi pilihannya jarang. Jadi, anda menonton rancangan TV, dan anda bosan selepas dua episod pertama. Tetapi Disney Plus tidak mengerti dan mahu anda menamatkan persembahan. Jadi, pertunjukan itu tetap ada di bahagian "Terus Menonton". Satu-satunya cara yang betul untuk menyingkirkan rancangan ini adalah dengan selesai menontonnya secara keseluruhan. Tetapi itu tidak praktikal.

Kaedah yang lebih cepat untuk menghilangkan pertunjukan adalah pergi ke episod terakhir musim sebelumnya dan terus maju ke akhir kredit. Biarkan beberapa minit terakhir bermain. Apabila pertunjukan berhenti, muatkan semula skrin utama Disney Plus anda, dan itu pasti hilang.

Acara dikeluarkan dari bahagian "Terus Menonton" apabila anda menyelesaikannya. Dan tidak seperti Netflix, Disney Plus tidak menunjukkan lencana kecil yang memberitahu anda bahawa episod baru sudah tersedia. Jadi, ini tidak akan muncul kembali di bahagian "Terus Menonton."

Cara Menghilangkan Terus Menonton

Anda boleh melakukan perkara yang sama dengan filem. Sekiranya anda menghentikan filem dan anda pasti tidak akan menyelesaikannya, teruskan cepat, dan anda tidak perlu melihatnya lagi. Ini adalah pendekatan yang kurang elegan, tetapi patut dicuba.

Selesaikan Tayangan Anda di Latar Belakang

Dengan andaian kaedah maju cepat tidak berfungsi, ada satu perkara lagi yang boleh anda lakukan untuk menyelesaikan semua kandungan di bahagian Terus Menonton.

Sekiranya anda menggunakan komputer untuk mengalirkan Disney Plus, anda dapat menggunakan fungsi gambar-dalam-gambar untuk menyelesaikan semua Disney Plus anda terus menonton konten. Kaedah ini sedikit lebih mudah kerana anda boleh melakukan pelbagai tugas; Disney Plus boleh bermain di komputer anda sambil mengurus perniagaan yang lebih penting. Anda juga boleh membisukan Disney Plus, jadi kandungannya tidak akan dimainkan.

Gunakan Pelbagai Profil

Berikut adalah pendekatan lain yang perlu dipertimbangkan. Disney Plus membenarkan tujuh profil setiap akaun. Sekiranya terdapat sekurang-kurangnya satu profil di akaun anda, anda boleh menggunakannya sebagai profil ujian. Itu langkah pencegahan, tetapi ia boleh berjaya.

Apabila anda ingin mencuba rancangan baru, mulailah menontonnya di satu profil, dan jika anda menyukainya, teruskan menontonnya dari yang biasa anda gunakan. Sekiranya anda tidak menyukainya, ia tetap berada di bahagian "Terus Menonton" di profil lain.

Kaedah ini bermaksud sedikit juggling, tetapi ia juga bermaksud profil utama yang lebih teratur. Lebih sedikit cadangan untuk rancangan TV dan filem yang tidak mahu anda tonton.

Disney Plus Singkirkan Terus Menonton

Bagaimana dengan Senarai Tontonan Disney +?

Senarai Tontonan Disney Plus adalah bahagian lain di mana anda mungkin menemui beberapa tajuk yang ingin anda alih keluar. Tetapi ini adalah tajuk yang anda sengaja masukkan dalam senarai. Ia berlaku, anda fikir anda akan menonton sesuatu, tetapi kemudian membaca ulasan dan memutuskan untuk tidak menontonnya.

Berita baiknya ialah menguruskan Senarai Tonton Disney Plus anda adalah sebilangan kek. Dan inilah cara anda membuang tajuk yang tidak diingini:

  1. Log masuk ke akaun Disney Plus anda dan buka profil anda.

  2. Di bahagian atas skrin, pilih Senarai pantau jika anda menggunakan versi desktop. Sekiranya anda menggunakan aplikasi, pilih gambar profil anda di sudut kanan bawah skrin.

  3. Apabila anda mencapai Senarai Tontonan, klik atau ketuk tajuk yang ingin anda alih keluar.

  4. Pilih tanda semak di sebelah butang "Main".

Anda harus melihat tanda "+" dan bukannya tanda semak sekarang. Itu bermaksud tajuk yang anda pilih tidak lagi ada di Senarai Tontonan.

Disney Plus Singkirkan Terus Menonton

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa lagi jawapan untuk soalan anda yang paling kerap ditanya mengenai Disney Plus.

Adakah Disney + akan menambah penyelesaian yang lebih baik?

Disney + tidak menyebut apa-apa mengenai penambahan cara yang lebih mudah untuk membuang kandungan dalam senarai ‘Terus Menonton’ anda. Tetapi, anda boleh menyokong maklum balas. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, senarai 'Terus Menonton' bahkan bukan merupakan bahagian antara muka Disney + yang asal.

Semakin banyak pengguna yang meminta ciri tersebut mungkin mendorong Disney untuk memasukkan fitur tersebut. Yang perlu anda lakukan hanyalah pergi ke laman web ini dan klik pada ‘Saya mempunyai cadangan produk atau kandungan.’ Kemudian klik pautan hiper ‘Beri Maklum Balas’ dan isi borang.

Bolehkah saya membuang kandungan yang baru ditonton di Disney Plus?

Malangnya, Disney Plus tidak membuat ini mudah. Tetapi, kita mempunyai artikel di sini yang membincangkan beberapa penyelesaian.

Seiring bertambahnya usia Disney Plus, ciri-ciri ini cenderung muncul. Oleh itu, buat masa ini, pastikan aplikasi Disney + dikemas kini dan awasi keupayaan untuk membuang item dari senarai yang baru ditonton.

Mencari Filem dan Rancangan TV Terbaik

Semasa pertama kali meneroka perkhidmatan penstriman seperti Disney Plus, ini boleh menjadi menarik. Anda akan melalui semua kandungan hebat dan mengklik semua jenis barang. Tetapi selepas beberapa ketika, anda menyelesaikan beberapa perkara.

Sehingga Disney Plus mencari jalan penyelesaian yang mudah untuk menghilangkan ciri "Terus Menonton", orang dapat menggunakan salah satu kaedah di atas kerana kedua-duanya mencapai tujuan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found