Cara Menyertai Dunia Rakan-rakan dalam Kesan Genshin

Permainan kadangkala lebih baik apabila anda bermain dengan rakan, dan Genshin Impact tidak terkecuali. Terdapat beberapa syarat yang harus dilalui terlebih dahulu, tetapi selepas itu, bergabung dengan dunia rakan dapat menjadi cara yang baik untuk maju dalam permainan.

Dalam Genshin Impact, menyertai dunia rakan memerlukan sedikit masa. Walau bagaimanapun, anda akan belajar bagaimana melakukannya di sini dan cara melakukannya dengan cepat. Kami juga akan menjawab beberapa soalan anda mengenai Genshin Impact.

Bagaimana Menyertai Dunia Rakan-rakan dalam Kesan Genshin?

Sebelum anda mendapat akses untuk mula bermain dengan orang lain, anda perlu bermain melalui banyak misi dan misi utama. Perlu beberapa saat untuk membuka kunci, jadi jangan risau. Anda akan dapat bermain dengan orang lain tidak lama lagi.

Bagaimana Membuka Mod Permainan Multiplayer dan Co-Op?

Untuk membuka kunci mod Multiplayer dan Co-Op, anda perlu bermain sendiri sehingga anda mencapai Adventure Rank 16. Terdapat beberapa cara untuk mencapai Rank 16, iaitu:

 • Menjelaskan Pertanyaan Archon Utama di Prolog.

Pertama, anda akan sampai di bandar Monstadt, dan mengunjunginya dianggap sebagai sebahagian daripada pencarian utama. Seterusnya, anda akan dapat membersihkan tiga kuil angin di sekitar bandar. Pencarian utama memberi anda banyak EXP, dan semakin banyak yang anda dapat, semakin cepat anda dapat bermain dengan orang lain.

 • Lawati Adventurer's Guild di Monstadt.

Setelah mendapat akses ke Buku Panduan Petualang, anda boleh mula mendapat lebih banyak EXP. Tab Pengalaman dalam Buku Panduan memberi anda banyak Adventure Rank EXP semasa anda mula meneroka. Memasak, membuka peti, dan mengaktifkan titik jalan akan menghasilkan beberapa EXP.

 • Terokai Dunia Luar.

Terdapat banyak alasan untuk dilindungi, jadi anda dapat banyak EXP dengan cara ini. Titik jalan, peti, ruang bawah tanah, dan Patung Tujuh akan meluaskan peta anda. Luangkan masa anda, anda mempunyai banyak pengembaraan di hadapan.

 • Misi Harian di Peringkat 12.

Dengan mencapai Adventure Rank 12, anda dapat memulakan Misi Harian. Mereka mudah dilengkapkan dan diset semula setiap hari. Mereka adalah salah satu cara terbaik untuk mendapatkan Adventure Rank EXP dan banyak hadiah lain juga.

Pada masa anda mula melakukan semua ini, anda akan agak baik di Genshin Impact. Ada kemungkinan pembangun hanya membenarkan anda membuka kunci Multiplayer setelah beberapa lama menghabiskan masa dalam permainan kerana tidak ada yang suka rakan sepasukan yang lemah. Walau apa pun, anda boleh bermain dengan orang lain setelah mencapai Adventure Rank 16.

Bagaimana Bermain Dengan Rakan?

Di Adventure Rank 16, anda boleh mula menambah rakan. Tanpa rakan, anda tidak akan mempunyai sesiapa untuk bermain. Rakan anda juga mestilah sekurang-kurangnya Adventure Rank 16, jika tidak, anda tidak akan dapat bergabung dengan dunia mereka atau sebaliknya.

Inilah cara untuk menambah rakan:

 1. Buka menu jeda.
 2. Pilih "Kawan".

 3. Pergi ke tab kedua dalam menu Rakan.

 4. Masukkan nombor UID sembilan digit yang rakan anda berikan kepada anda.

 5. Hantar permintaan rakan.
 6. Setelah diterima, anda boleh mula bergabung dengan dunia mereka.
 7. Untuk bergabung, buka menu dan pilih "Co-Op Mode."
 8. Cari rakan yang ingin anda mainkan.
 9. Pilih "Permintaan untuk Bergabung."

 10. Sekiranya diterima, anda boleh mula bermain dengan rakan anda.

Untuk menjadi tuan rumah, sesi, anda melakukan ini setelah menambahkan rakan:

 1. Buka menu dan pilih "Co-Op Mode."

 2. Pilih "Multiplayer Saya" di sudut kanan bawah.
 3. Pilih dari "Izinkan Bergabung Langsung" atau "Gabung Setelah Kelulusan."

 4. Tunggu seorang rakan menyertai dunia anda.

Anda juga boleh menolak permintaan penyertaan sepenuhnya jika anda mahu bermain sendiri. Oleh kerana permintaan penyertaan langsung membolehkan mana-mana rakan bergabung pada bila-bila masa, anda mungkin mahu menghidupkannya jika anda perlu memberi tumpuan kepada pencarian utama.

Adakah Genshin Impact Menyokong Mainan Konsol?

Ya, Genshin Impact benar-benar merentas platform. Mainan silang sangat baik, membolehkan platform bermain antara satu sama lain, termasuk konsol dan PC. Malah pemain mudah alih boleh menyertai pesta anda dan mula bertani.

Pada masa ini, anda boleh memainkan Genshin Impact di platform ini:

 • PC
 • PS4
 • PS5
 • iOS
 • Android

Platform ini boleh menjadi tuan rumah dan menyertai dunia secara bebas. Selagi syarat berbilang pemain dipenuhi, seharusnya tidak ada masalah untuk bermain dengan orang lain.

Namun ada satu masalah. Walaupun permainan ini merangkumi platform sepenuhnya, permainan ini tidak disimpan sepenuhnya. Ini bermaksud bahawa pemain PC dan mudah alih dapat mengakses akaun mereka pada peranti masing-masing, tetapi pemain PS4 dan PS5 tidak dapat. Akaun terakhir tersekat di PlayStation mereka sehingga diberitahu kelak.

Sony agak enggan membiarkan permainan menjadi pelbagai platform. Walaupun kedua-dua Sony dan miHoYo, pemaju Genshin Impact, telah berunding untuk bermain lintas platform, simpanan silang masih belum dilaksanakan di konsol bekas.

Mungkin pada masa akan datang, semua platform akan dapat dipindahkan antara satu sama lain, termasuk akaun PS4 dan PS5.

miHoYo juga mengumumkan bahawa versi Nintendo Switch sedang dalam proses. Ini diumumkan pada Januari 2020, tetapi ada khabar angin bahawa Switch memiliki perkakasan rendah.

Khabar angin sebelumnya juga menyebut "implementasi mikransransaksi" dan sejumlah masalah lain sebagai sebab mengapa Genshin Impact for Switch terus ditangguhkan. Malah ada yang berpendapat bahawa sekiranya "Switch Pro" pernah keluar, Genshin Impact hanya akan tersedia di konsol tersebut.

Walaupun begitu, Impak Genshin pada Switch kemungkinan akan menjadi platform silang.

Berbilang pemain Tidak Berfungsi?

Terdapat beberapa kemungkinan sebab mengapa anda tidak dapat bergabung dengan dunia rakan atau mereka tidak dapat bergabung dengan dunia anda. Semua ini dapat diperbaiki, tetapi tidak ada jaminan kami dapat menyenaraikan semua masalah. Berikut adalah yang paling biasa yang mungkin anda hadapi:

 • Satu Pemain Bukan Kedudukan Pengembaraan 16.

Sekiranya satu pemain bukan Adventure Rank 16, anda tidak boleh bermain dengan mereka sama sekali. Tidak ada pengecualian untuk peraturan ini, jadi salah satu dari anda harus mulai naik peringkat. Sehingga anda berdua Adventure Rank 16, berbilang pemain tidak boleh dilakukan.

 • Sambungan Buruk.

Kadang kala, sambungan internet yang buruk dapat menghalang pemain daripada bermain dalam Co-Op Mode. Tuan rumah harus mempunyai hubungan yang kuat untuk membolehkan permainan lancar. Sekiranya anda tahu seseorang mempunyai internet yang teruk, kemungkinan sambungannya tidak akan membolehkan mereka menjadi tuan rumah dengan betul.

 • Pepijat.

Kadang kala, masalah bukan salah anda, tetapi permainan ini menyukarkan hidup anda. Dalam catatan blog ini, pemain Genshin Impact mengalami bug pelik yang tidak memungkinkan untuk bermain Co-Op. Syukurlah, ia diperbaiki setelah banyak bantuan daripada pembangun.

Sekiranya ada sesuatu yang salah, anda harus menghubungi pihak pembangun untuk mendapatkan bantuan. Mungkin memerlukan sedikit masa, tetapi usaha anda juga dapat membantu orang lain yang menderita masalah yang sama. Perlu menunggu penyelesaiannya tiba.

Sekatan Berbilang Pemain dalam Kesan Genshin

Terdapat beberapa batasan ketika anda bermain Mod Co-Op. Yang paling penting ialah anda tidak dapat memainkan Archon Quests dan Story Quests semasa Co-Op Mode. Sekiranya anda sedang aktif bermain salah satu atau pencarian memanipulasi dunia, anda terpaksa bermain secara solo.

Setelah menyelesaikan pencarian, anda perlu menunggu sebentar sebelum Co-Op tersedia lagi. Cara untuk mempercepat proses adalah dengan log keluar dan masuk semula. Ini akan membolehkan anda bermain dengan rakan sekali lagi.

Sekiranya ada aktiviti yang memerlukan masuk ke layar Mode Co-Op, walaupun anda memainkan salah satu jenis pencarian di atas, anda perlu mengaktifkannya semula walaupun anda berada di Single Player.

Anda juga boleh bergabung dengan pemain yang peringkat Dunia dan Peringkat Petualangannya lebih rendah daripada atau sama dengan pemain anda.

Dalam Mod Co-Op dengan satu rakan, anda berdua boleh bertukar antara dua watak dalam pesta tersebut. Untuk tiga pemain, tuan rumah mendapat dua pertukaran antara watak sementara yang lain masing-masing mendapat satu. Dalam pesta penuh, setiap orang terjebak dengan satu watak.

Anda boleh menukar watak yang digunakan secara bebas dari pertempuran melalui menu Party Setup. Ini membolehkan anda menyesuaikan diri dengan misi baru dengan cepat.

Bilangan pemain dalam parti anda secara langsung mempengaruhi jumlah dan variasi musuh melalui penskalaan. Bersedia untuk melawan pertempuran yang lebih sukar.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Memeriksa Kedudukan Pengembaraan Anda?

Anda boleh mendapatkan Kedudukan Pengembaraan anda di sebelah Tahap Dunia, nama watak, dan hari lahir anda. Itu tidak akan berubah seperti dua statistik yang lain sehingga anda naik taraf.

Bagaimana Meningkatkan Peringkat Pengembaraan Anda dengan Cepat?

Beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk menaikkan Peringkat Pengembaraan anda adalah:

• Komisen Harian

• Bos ladang

• Kosongkan Domain

• Pengalaman Buku Panduan Pengembara

• Pencarian lengkap

• Terokai peta

Hoskan!

Dalam Genshin Impact, menyertai dunia rakan-rakan mempunyai beberapa sekatan. Selagi anda memenuhi semua syarat, anda boleh mula memburu bos bersama. Selalu ada kekuatan dalam jumlah, tetapi permainan juga menjadi lebih sukar dengan lebih banyak pemain di sebuah pesta.

Adakah anda suka bermain Genshin Impact dengan rakan atau bersendirian? Siapa yang anda gemari bermain ketika berada di pesta? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts