Ulasan Dell OptiPlex 745

£ 1029 Harga semasa dikaji

PC desktop perniagaan yang rendah hati tidak pernah begitu baik. Dengan semua pengeluar besar memanfaatkan kereta vPro, pejabat yang dilengkapi dengan visi Intel tentang masa depan akan penuh dengan pekerja yang gembira. Atau begitu berharap Cip Core 2 Duo menawarkan prestasi yang besar untuk semua tugas yang memerlukan tenaga yang akan dilakukan oleh Intel yang akan dilakukan oleh jabatan IT yang lebih baik pada masa akan datang: komunikasi di luar jalur, virtualisasi dan mengakses atau mengemas kini PC semasa pengguna terus berusaha menggunakannya . Tetapi berbanding dengan keperluan asas pejabat rata-rata, ciri-ciri mewah vPro kelihatan sangat berkualiti.

Ulasan Dell OptiPlex 745

OptiPlex 745 tidak terkecuali. Pada intinya, E6600 mempunyai kelajuan inti 2.4GHz, mencetak 1.36 besar dalam penanda aras kami, terima kasih sebahagiannya kepada 1GB RAM 667MHz. Dari segi penggunaan perniagaan seharian, ini bermaksud OptiPlex mempunyai kelebihan kuasa yang tidak mungkin digunakan oleh kebanyakan pengguna. Ia lebih hebat daripada pekerjaan penyuntingan gambar dan definisi tinggi, apalagi e-mel dan dokumen Word. Tetapi walaupun ini adalah alat palu untuk memecahkan kacang dalam kebanyakan kes, jika anda memerlukan kekuatannya, ia sangat mengagumkan, terutama ketika anda mempertimbangkan ukuran casingnya.

Casis mempunyai ciri khas dari reka bentuk yang sangat baik. Dimensi segiempat sama dengan ukuran kotak pizza rata-rata, dan cukup ramping untuk hidup di bawah monitor. Ia juga pendamping desktop yang baik - hampir senyap dan tidak mengganggu. Walau bagaimanapun, dengan penutupnya, ia kurang hebat daripada NEC PowerMate ML460 Pro, misalnya. Cakera keras terletak tepat di atas papan induk dan, walaupun anda jarang memerlukan akses ke papan induk, sistem ini tidak mempunyai kesederhanaan semata-mata perumahan cakera keras NEC.

Sekurang-kurangnya casis sepenuhnya tanpa alat, dan bahagian yang kemungkinan besar gagal - cakera keras dan pemacu optik - adalah yang paling mudah diakses. Perkara dibantu oleh pemacu optik gaya notebook, yang memakan ruang lebih sedikit daripada bahagian desktop biasa. Dan, kerana tidak ada ATA yang selari di atas kapal, kabel data dalaman adalah varian SATA yang lebih kecil - hanya perlu mengetahui implikasi kos ketika mencari alat ganti. RAM dipasang di dua DIMM satu sisi, dan papan induk mempunyai dua soket ganti untuk peningkatan kemudian.

Tidak menghairankan untuk sistem yang padat, OptiPlex sebaliknya kurang dari segi peningkatan. Sekiranya anda dapat memperoleh kad separuh ketinggian, anda akan dapat memasang kad grafik diskrit (walaupun Intel GMA 3000 mampu untuk semua permainan 3D bar) dan kad PCI. Tidak seperti beberapa sistem kecil, tidak ada cara untuk memasang kad pengembangan ketinggian penuh secara mendatar.

Tetapi spesifikasi asas OptiPlex cukup baik untuk jangka hayat sistem ini. Hard disk adalah unit Digital Western 160GB dan, kecuali jika sistem akan digunakan secara rutin untuk pembuatan media, tidak mungkin diganti kecuali jika ia rosak. Pemacu DVD sekali lagi murah hati, mampu menulis kepada semua jenis DVD kecuali DVD-RAM.

BIOS mempunyai beberapa ciri yang disukai oleh pentadbir. Semua atau beberapa port USB boleh dilumpuhkan, menghilangkan kebimbangan mengenai peranti penyimpanan yang boleh ditanggalkan yang menyediakan cara yang berguna untuk data bocor di luar pejabat. Terdapat juga cip TPM (Trusted Platform Module) untuk penyulitan tahap perkakasan. Ia dilumpuhkan secara lalai dan memerlukan sejumlah konfigurasi untuk bermula, tetapi Pusat Keselamatan Kedutaan yang disediakan akan berada dalam genggaman mana-mana juruteknik IT yang berpengalaman.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found