Ulasan Dell XPS 630

Ulasan Dell XPS 630

Gambar 1 dari 2

it_photo_5653

it_photo_5652
£ 1649 Harga semasa dikaji

Harap maklum: kerana masalah berterusan dengan XP630, kami telah menghapus penghargaan yang Disyorkan. Sila lawati forum kami untuk maklumat lengkap.

Kami telah melihat banyak PC di Makmal kami baru-baru ini yang memusatkan perhatian pada prestasi, tetapi menjejaskan gaya - atau sebaliknya. Namun, jelas bahawa Dell telah berusaha menggunakan bentuk dan fungsi dengan XPS 630. Spesifikasi yang mengagumkan dipadankan dengan bahagian luar yang dramatik dan - dalam peningkatan dari TFT 20in standard - mereka telah menyertakan panel 24in yang besar.

Pemain akan sangat gembira dengan perkakasan grafik. Pasangan kad GeForce 8800 GT yang berjalan dalam konfigurasi SLI adalah barisan yang sangat mengagumkan, dan kad yang membolehkan XPS 630 menghilangkan tanda aras 3D kami.

Mesin melonjak melalui penanda aras Crysis kami, mengembalikan 41fps dalam tetapan tinggi, dan 630 hanya tersekat ketika kami berusaha menjalankan permainan pada resolusi asli monitor 24in 1,920 x 1,200 dan meningkatkan tetapan kualiti. Ini adalah mesin yang dapat mengendalikan hampir semua permainan moden dengan mudah, dan hanya satu PC lain yang dapat kita lihat - yang Cyberpower Gamer Infinity Ultimate Dream.

Pemproses meneruskan trend skor yang mengagumkan, mencapai 1.49 dalam penanda aras 2D kami - hampir 50% lebih cepat daripada PC Pentium D 3.2GHz rujukan kami. Ini bukan skor terbaik yang pernah kita lihat: Foto Chillblast Fusion OC II dan Gladiator Trident PCP6600 Quattro kedua-duanya berjaya masing-masing 1.93 dan 1.94, dan beberapa rig lain menjaringkan gol serupa di Makmal PC Ultimate kami. Pemproses Q6600 630, bagaimanapun, adalah binatang fleksibel - Dell membiarkannya dengan kelajuan stok di sini, tetapi mudah dilanjutkan jika anda bersedia untuk bermain-main di BIOS.

Spesifikasi yang mengagumkan itu diletakkan di dalam casing yang besar dengan bahagian dalam yang aneh: motherboard ATX digantung ke depan di casis. Ini bermaksud kad grafik berganda diletakkan di bahagian atas casing, meninggalkan pemanas badan pemproses di bahagian bawah casis. Semasa penggunaan, ini sepertinya tidak mempengaruhi penyejukan, dan 630 tetap sejuk.

GPU dilengkapi dengan kad suara Soundblaster X-Fi XtremeGamer, walaupun tidak ada pembesar suara yang disertakan. Dan dengan dua slot PCI-E percuma (satu 1x dan satu 8x) ditambah PCI biasa, terdapat banyak potensi untuk ditambahkan ke sistem. Kami tidak mengesyorkan menambah lebih banyak cakera keras, namun: 1TB sistem mungkin cukup untuk dihidupkan, dan dua cakera yang menyediakan blok ini separuh aliran udara dari kipas depan. Menambah lebih banyak hanya akan mengatasi masalah ini. Ia juga tidak dibantu oleh pendawaian yang tidak kemas di dalamnya.

Bahagian luar casing mempunyai gema dari bahagian dalam yang agak ganjil. Ia kelihatan dramatik, tetapi gunakannya dan anda merasakan bahawa ia tidak berfungsi. Bahagian logam yang disikat cukup padat, tetapi bahagian depan dan panggangan plastik hitam terasa murah. Pintu yang menyembunyikan pembaca kad terasa sangat tipis.

it_photo_5652Bahagian belakang casing tidak biasa dilihat, terutamanya kerana kedudukan motherboard yang tidak konvensional. Empat port USB, PS / 2, FireWire, LAN dan beberapa soket DVI-I adalah apa yang anda harapkan pada sistem biasa, tetapi kami sedikit kecewa memandangkan sifat berprestasi tinggi dari garis XPS bahawa tidak ada Output HDMI disertakan.

Jaminan

Jaminan 1 tahun kembali ke pangkal jalan

Spesifikasi asas

Jumlah kapasiti cakera keras 1,000
Kapasiti RAM 2.00GB
Saiz skrin 24.0in

Pemproses

Keluarga CPU Intel Core 2 Quad
Kekerapan nominal CPU 2.40GHz
Kekerapan overclocked CPU N / A
Soket pemproses LGA 775

Papan induk

Papan induk Dell 0PP150
Slot PCI konvensional percuma 1
Slot PCI-E x8 percuma 1
Slot PCI-E x1 percuma 1
Kelajuan penyesuai berwayar 1,000Mbit / saat

Kad grafik

Pelbagai kad SLI / CrossFire? iya
Tetapan prestasi 3D Tinggi
Chipset grafik Nvidia GeForce 8800 GT
RAM kad grafik 512MB
Bilangan kad grafik 2

Cakera Keras

Kapasiti 1.00 TB
Kapasiti nominal cakera keras 2 1,000GB
Hard disk 3 membuat dan membuat model N / A
Kapasiti nominal cakera keras 3 N / A
Hard disk 4 membuat dan membuat model N / A
Hard disk 4 kapasiti nominal N / A

Pemacu

Pemacu optik Toshiba TS-H653B
Teknologi cakera optik Penulis DVD
Cakera dan model cakera optik 2 N / A
Cakera dan model cakera optik 3 N / A

Pantau

Monitor membuat dan membuat model Dell E2408WFP

Periferal Tambahan

Penceramah N / A
Jenis pembesar suara N / A
Kad bunyi SoundBlaster X-Fi XtremeGamer Kreatif
Periferal N / A

Kes

Format kes Menara penuh
Dimensi 195 x 519 x 489mm (WDH)

Pelabuhan belakang

Port USB (hilir) 6
Pelabuhan FireWire 2
Port tetikus PS / 2 tidak
Modem tidak

Pelabuhan hadapan

Port USB panel depan 2
Port FireWire panel depan 1
Pembaca kad memori panel depan tidak

Sistem operasi dan perisian

Keluarga OS Windows Vista

Kebisingan dan kekuatan

Penggunaan kuasa terbiar 179W
Penggunaan kuasa puncak 293W

Ujian prestasi

Skor penanda aras aplikasi keseluruhan 1.49
Skor penanda aras aplikasi pejabat 1.23
Skor penanda aras aplikasi grafik 2D 1.59
Skor penanda aras aplikasi pengekodan 1.26
Skor penanda aras aplikasi pelbagai tugas 1.87
Tetapan rendah prestasi 3D (crysis) 41fps
Tetapan prestasi 3D Tinggi

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found