Cara Mendapat XP Cepat di Valorant

Mata wang dalam permainan Valorant dapat membantu anda membeli beberapa barang untuk menolong anda semasa pertandingan, tetapi jika anda ingin membuka Ejen, ganjaran, atau naik taraf baru, anda akan memerlukan mata pengalaman. Poin pengalaman banyak dalam permainan dan ada sebabnya: anda memerlukan banyak dari mereka untuk melakukan apa sahaja.

Cara Mendapat XP Cepat di Valorant

Fikirkan sejenak beratus-ratus ribu XP setiap kali anda mahu membuka Tahap seterusnya atau Ejen baru.

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk mengusahakan XP atau hanya ingin menyemak semula strategi XP anda, anda sudah sampai di tempat yang tepat. Teruskan membaca untuk mengetahui cara terbaik untuk mendapatkan mata pengalaman dan apa yang boleh anda belanjakan.

Bagaimana Cara Memperoleh XP dengan pantas?

Membuka pelbagai perkara di Valorant memerlukan sejumlah besar XP, terutamanya jika anda memerlukan banyak perkara sekaligus. Mungkin sukar untuk memperoleh mata pengalaman yang cukup untuk membuka kunci permainan hanya dalam satu atau dua hari permainan, tetapi mungkin untuk mencapai tujuan anda lebih awal jika anda membuat strategi.

Berikut adalah beberapa kaedah pertanian XP yang harus anda ketahui:

1. Misi Harian dan Mingguan

Setiap pemain Valorant biasa dengan papan Misi Harian dan Mingguan. Anda tidak boleh tidak melihatnya kerana ia disiarkan di sebelah kiri skrin utama setiap kali anda log masuk. Misi pilihan ini tidak akan memberi anda XP sebanyak bermain permainan, tetapi ini adalah cara yang baik untuk menambahkan beberapa "percuma Poin untuk perkara yang mungkin anda lakukan.

Contohnya, anda mungkin menerima misi harian dan mingguan yang merangkumi tugas berikut:

  • Beli baju besi

  • Gunakan kemampuan Ultimate beberapa kali

  • Melucutkan senjata atau menanam lonjakan beberapa kali

  • Koleksi bola yang menambah titik kemampuan Ejen Ultimate
  • Beli sebilangan senjata

  • Buat pembunuhan pertama dalam satu pusingan

  • Dapatkan sejumlah gambar kepala

Misi harian diberikan secara rawak kepada pemain untuk memastikan bahawa anda tidak semua berusaha mencapai tujuan yang sama. Sekiranya anda berusaha mendapatkan sejumlah headshots dalam permainan, anda tidak perlu bersaing dengan rakan anda dalam pasukan yang sama untuk penghormatan itu. Mereka mungkin berusaha mencari perkara lain.

Lebih mudah menyelesaikan misi Harian, tetapi ganjarannya tidak besar seperti misi Mingguan. Anda mungkin melihat sehingga 2.000 XP untuk setiap misi Harian yang selesai. Walau bagaimanapun, misi mingguan dapat menghasilkan sebanyak 11,7000 XP setiap selesai dan anda memperoleh tiga daripadanya setiap minggu.

Misi harian ditetapkan semula setiap 24 jam atau lebih, tetapi anda perlu menyelesaikan misi Mingguan dalam minggu itu untuk membuka kunci misi Mingguan seterusnya.

Adakah itu secara automatik membuat anda bermain sehingga anda menyelesaikan misi Mingguan, atau anda kehilangan semua kemajuan anda?

Tidak semestinya.

Misi mingguan diteruskan dan "tumpukan." Sebagai contoh, andaikan anda berjaya menyelesaikan misi Mingguan anda dan memutuskan untuk cuti seminggu daripada bermain Valorant. Kali berikutnya anda masuk ke permainan, misi Mingguan anda akan tetap ada - dan anda akan mempunyai baki minggu untuk menyelesaikannya.

Setelah melengkapkan set Mingguan itu, secara automatik anda akan membuka kunci misi Mingguan anda yang seterusnya. Ini mungkin sesuatu yang baik bagi pemain Valorant yang suka bermain secara bergejolak kerana mereka mungkin dapat mengalahkan beberapa minggu misi Mingguan pada minggu yang sama dengan mereka ditumpuk dari minggu sebelumnya.

Sekiranya anda ingin memainkannya dengan bijak, ingatlah kedua-dua jenis ini semasa anda menjalani proses permainan. Juga, cubalah menggabungkan cabaran dalam satu perlawanan untuk menyemak beberapa senarai pada masa yang sama.

2. Mod Permainan

Sebilangan besar XP anda akan datang dari bermain perlawanan. Walau bagaimanapun, beberapa mod perlawanan menghasilkan lebih banyak XP daripada yang lain.

Tidak dinilai (Standard) - 2,100 XP hingga 4,700 XP

Mod permainan Tanpa Nilai serupa dengan mod standard atau Persaingan dengan satu perbezaan utama: ia adalah tempat yang tepat ketika anda ingin menguji Ejen atau senjata baru. Di sinilah pemain dapat menguji strategi baru dengan selamat tanpa menjejaskan kedudukan permainan mereka.

Seperti namanya, anda boleh mengambil bahagian dalam pertandingan yang kelihatan seperti yang dimainkan dalam mod Persaingan, tetapi tidak ada kesan jika anda berprestasi buruk dalam pertandingan ini.

Dari perspektif XP, adakah ia layak untuk dimainkan?

Mungkin mengejutkan anda apabila mengetahui bahawa potensi pertanian dalam mod Tidak dinilai dan Bersaing hampir sama. Anda mendapat minimum 2,100 XP setiap perlawanan. Sekiranya anda benar-benar hebat dan tidak kalah, anda akan mendapat 3900 XP dengan maksimum 4,700 XP setiap pusingan.

Bersaing - 1.300 XP hingga 4.700 XP

Mod kompetitif atau Peringkat adalah di mana banyak pemain pergi untuk membuat penderitaan yang sukar di puncak papan pendahulu dan mendapat hak membual antara rakan-rakan mereka. Sayangnya, seperti yang disebutkan sebelumnya, potensi pertanian tidak begitu bagus jika anda mencari lebih banyak XP kerana setiap pertandingan memerlukan beberapa saat untuk diselesaikan.

Rancangkan masa melabur untuk menyelesaikan 24 pusingan dengan hingga 4.700 XP untuk merebut setiap pusingan, tetapi memerlukan 40 minit atau lebih lama hanya untuk menyelesaikan satu pertandingan.

Spike Rush - 1,000 XP

Mod Spike atau Spike Rush adalah alternatif yang bagus untuk pemain yang mahukan pertandingan yang agak pantas. Dengan hanya tujuh perlawanan untuk diselesaikan, ia lebih pantas daripada mod kompetitif di mana pasukan pertama yang memenangi empat pusingan memenangi pertandingan.

Anda hanya mendapat 1,000 XP tetap untuk dimainkan, tetapi bagi sebilangan pemain, mata penyertaan ini mungkin lebih baik daripada tidak ada. Selain itu, setiap pertandingan hanya sekitar lapan minit, jadi anda boleh menggunakan kaedah ini secara berterusan sepanjang hari permainan jika anda perlu.

Deathmatch - 900 XP

Deathmatch boleh dikatakan salah satu cara terbaik untuk menanam XP di Valorant. Mod ini tidak memberi anda banyak mata seperti mod penyertaan lain, tetapi pertandingan berlangsung dengan cepat, menjadikannya mudah untuk membilas dan mengulang ladang.

Seperti namanya, Deathmatch adalah mod gaya royale pertempuran Free-For-All (FFA) di mana objektif utama anda adalah mencapai jumlah sasaran membunuh. Malangnya, anda tidak dapat mengatasi beberapa cabaran anda dalam mod ini kerana tidak membenarkan kebolehan. Walau bagaimanapun, pertandingan ini agak pendek berbanding mod kompetitif, jadi anda boleh mendapatkannya jika anda lebih suka gaya ini daripada Spike Rush.

Eskalasi - 800 XP + 200 XP Dengan Menang

Riot Games memperkenalkan Mode Game baru pada Februari 2021 yang membawa "kerja berpasukan" ke tingkat berikutnya. Pasukan melalui senjata dan kemampuan yang dipilih secara rawak sepanjang 12 tahap Eskalasi untuk mengumpulkan membunuh dan menjadi yang pertama menyelesaikan tahap sebelum pemasa 10 minit habis.

Seperti Spike Rush dan Deathmatch, pertanian dengan mod Eskalasi sangat bergantung pada pemain. Sekiranya anda mahukan lebih banyak cabaran semasa menyelesaikan pertandingan, anda mungkin akan menemuinya dalam Eskalasi. Namun, perlu diingat bahawa anda tidak dapat menggunakan kebolehan khusus Agen dalam pertandingan ini, jadi ini bukan penyelesaian yang sesuai jika anda merancang untuk menyelesaikan cabaran dan perlawanan pada masa yang sama.

3. BattlePass

Salah satu sebab terbesar untuk menggunakan XP adalah untuk memajukan BattlePass dan membuka ganjaran secepat mungkin. Mereka juga merupakan tempat yang bagus untuk memperoleh mata pengalaman. Setiap BattlePass memberikan XP dan ganjaran yang sedikit berbeza, jadi ini bukan cara yang sesuai untuk mendapatkan mata - terutamanya kerana mereka hanya tersedia untuk masa yang terhad. Walau bagaimanapun, penyertaan BattlePass menghasilkan sejumlah mata yang luar biasa jika anda dapat melalui peringkat.

Sebagai contoh, pemain yang menyelesaikan Episode 1, Act 3 BattlePass memperoleh sedikit lebih daripada satu juta XP tanpa Epilogue. Mereka yang menyelesaikan keseluruhan Akta 3 dengan Epilog memperoleh lebih daripada 1.5 juta mata.

Apa Yang XP Boleh Saya Lakukan di Valorant?

Secara amnya, pemain Berani menggunakan poin pengalaman untuk dua aktiviti utama: membuka kunci Ejen dan memajukan BattlePass.

Membuka kunci Ejen

Anda boleh memilih untuk membuka kunci kontrak Ejen individu dari menu utama anda. Sebaik sahaja anda mengambil kontrak Ejen, XP yang diperoleh semasa pertandingan akan mencapai kontrak Ejen tertentu dengan tujuan utama untuk membukanya untuk senarai anda. Untuk pergi dari Tahap 1 hingga 5 memerlukan 375,000 XP untuk memenuhi syarat untuk membuka kunci. Itu mungkin tidak banyak, tetapi jika anda merancang untuk membuka kunci semua Ejen yang ada, masih memerlukan sedikit masa.

Sudah tentu, anda sentiasa dapat membayar jalan keluar dari keperluan XP menggunakan Valorant Points (VP) atau wang dunia nyata.

Memajukan BattlePass

Alasan lain untuk mengumpulkan sebanyak mungkin XP dari setiap perlawanan adalah untuk memajukan BattlePass. Menyelesaikan BattlePass dalam jangka masa dua bulan adalah sukar bagi kebanyakan pemain kerana anda memerlukan 1,372,000 XP untuk melakukannya. Walau bagaimanapun, banyak pemain menggunakannya kerana itu satu-satunya cara untuk memastikan bahawa anda menerima semua ganjaran yang ditawarkan dari Akta terkini.

Berhati-hati Bagaimana Anda Menanam

Anda mungkin melihat nasihat dalam talian mengenai penggunaan XP AFK atau "jauh dari papan kekunci" di mana pemain akan memasuki pertandingan dan berjalan kaki dari papan kekunci mereka atau melakukan sesuatu yang lain. Pemain masih memperoleh mata penyertaan tetap tanpa perlu membuat kerja. Riot Games mengikuti tren ini dengan cepat dan menindak apa yang mereka sebut "penyalahgunaan AFK" dan mengeluarkan larangan untuk akaun apa pun yang mereka yakini menjalankan XP secara haram.

Oleh itu, sebelum anda menyerah pada godaan dan mencuba teknik AFK, tanyakan pada diri anda apakah itu benar-benar dihargai. Anda mungkin tidak dapat mengambil jalan pintas untuk menggunakan XP, tetapi anda dapat mengatur strategi permainan anda untuk mendapatkan XP sebanyak mungkin - dan anda dapat melakukannya tanpa risiko larangan kekal.

Apa strategi XP anda? Mod mana yang anda pilih untuk mengisar XP paling banyak? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found