Cara Dapatkan Pengesahan dalam Discord

Teks, VoIP, video, dan platform sembang percuma Discord menawarkan lebih banyak daripada sekadar memenuhi pandangan. Ciri uniknya termasuk integrasi Twitch dan banyak lagi yang mesti dimiliki untuk streamer, pencipta kandungan, dan pengguna biasa. Sama ada anda pemilik perniagaan atau seseorang yang hanya ingin berbual, untuk mendapatkan faedah sepenuhnya pada Discord, anda diminta untuk menyelesaikan proses pengesahan.

Cara Dapatkan Pengesahan dalam Discord

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengesahkan akaun, pelayan, atau bot anda. Bagi pemilik perniagaan, Soalan Lazim kami merangkumi perkara yang harus dielakkan sekiranya anda ingin mengekalkan status pengesahan pelayan anda. Dan bagi pemegang akaun biasa, kami telah memperincikan apa yang harus dicuba jika anda belum menerima e-mel pengesahan anda.

Cara Dapatkan Pengesahan pada Discord Server

Sebelum memulakan proses pengesahan pelayan, pastikan anda memenuhi syarat minimum berikut:

 • Selain menjadi pemilik pelayan, anda adalah wakil rasmi jenama, perniagaan, atau orang yang mempunyai kepentingan umum.
 • Akaun media sosial anda yang lain telah disahkan untuk membantu Discord mengesahkan bahawa permohonan anda sah.
 • Anda mempunyai alamat e-mel rasmi yang dikaitkan dengan perniagaan atau jenama anda untuk menunjukkan kedudukan rasmi anda.

Discord mencari yang berikut ketika memutuskan sama ada pelayan adalah untuk kepentingan orang ramai dan memenuhi kriteria pengesahan:

 • Ketulenan. Pelayan anda mewakili jenama, perniagaan berdaftar, atau orang awam yang berminat.
 • Keaslian. Pelayan anda adalah kehadiran unik dari apa yang diwakilinya. Hanya satu pelayan rasmi yang akan disahkan untuk setiap jenama / perniagaan, walaupun mungkin terdapat beberapa pengecualian untuk pelayan wilayah atau bahasa tertentu.
 • Keakraban. Anda, perniagaan, atau jenama anda mempunyai kehadiran media sosial dan laman web rasmi yang kuat. Kandungan berbayar atau promosi tidak dianggap sebagai sumber peninjauan.
 • Pelayan anda perlu memenuhi garis panduan komuniti Discord.

Pengesahan adalah mengikut budi bicara Discord. Setelah disahkan, anda akan menerima URL khusus dan unik, "Undang Splash", dan lencana pengesahan sebagai bukti bahawa pelayan anda sah.

Namun, jika pada masa ini pelayan anda tidak memenuhi kriteria pengesahan, anda selalu dapat menunjukkan keasliannya dengan berkongsi jemputan pelayan anda dari akaun Twitter atau laman web rasmi anda.

Sebagai alternatif, jika anda seorang streamer atau pencipta kandungan, anda boleh memohon pelayan anda untuk menjadi Rakan Discord. Lawati laman web rasmi Discord Partners untuk maklumat lebih lanjut.

Aplikasi Pengesahan Pelayan

Untuk memulakan aplikasi pelayan anda:

 1. Navigasi ke halaman discordapp.com/verification.

 2. Klik "Terapkan Sekarang."

 3. Log masuk ke akaun anda untuk melengkapkan permohonan.

Cara Mendapatkan Bot Perbezaan yang Disahkan

Discord menghendaki bot yang ditambahkan ke 100 pelayan disahkan. Setelah tanda 100 pelayan dicapai, anda tidak akan dibenarkan menambahkan bot anda ke lebih banyak pelayan tanpa pengesahan.

Setelah tanda pelayan 75 dicapai, anda akan menerima e-mel dari Discord termasuk pautan ke "Portal Pengembang" di mana anda boleh memohon pengesahan bot terlebih dahulu.

Untuk memulakan proses:

 1. Klik pada pautan dari e-mel yang diterima dari Discord atau pergi ke laman web portal pemaju.

 2. Di bahagian atas halaman, sepanduk "Diperlukan Pengesahan" akan dipaparkan, dengan pautan ke aplikasi.

 3. Setelah salinan ID foto rasmi anda yang diimbas diluluskan, anda perlu melengkapkan maklumat yang diperlukan dalam kotak di bawah. Mesti ada sekurang-kurangnya 100 aksara setiap kotak, atau setelah Anda mengklik "Kirim", aplikasi tidak akan dikirim.

 4. Setelah menekan "Kirim", sepanduk "Pemprosesan Permintaan Pengesahan" akan muncul di layar yang mengesahkan penyerahan yang berjaya.

Setelah bot anda disahkan, ia akan menerima tanda semak "Disahkan" yang menunjukkan ia sah.

Cara Mengesahkan Akaun Peribadi Anda dalam Discord

Anda boleh mengesahkan akaun anda melalui e-mel atau telefon. Pengesahan e-mel adalah mustahak, sedangkan pengesahan telefon adalah pilihan.

Semasa pertama kali membuat akaun, e-mel pengesahan akan dihantar ke peti masuk anda secara automatik. Sekiranya anda memerlukan e-mel dihantar semula, lakukan perkara berikut dari telefon bimbit atau komputer anda:

 1. Log masuk ke akaun Discord anda.

 2. Pilih "Tetapan".

 3. Pilih tab "Akaun".

 4. Sepanduk "Sahkan e-mel anda" akan dipaparkan di bahagian atas skrin. Pilih butang "Sahkan".
  • Di halaman "Sahkan e-mel anda", Anda dapat "Kirim ulang E-mel" atau "Ubah E-mel".

 5. Untuk mendapatkan semula e-mel pengesahan ke alamat yang sama, pilih "Hantar semula E-mel." Sebagai alternatif, pilih "Tukar E-mel".

 6. Sekarang periksa peti masuk anda. Subjek mesej akan berbunyi "Sahkan Alamat E-mel untuk Pergaduhan." Sekiranya e-mel tidak ada, cuba folder sampah atau spam.
 7. Sekiranya mesej tidak muncul selepas 10 minit atau lebih, cuba minta Discord menghantarnya semula.
 8. Buka e-mel kemudian pilih "Sahkan E-mel."

Akaun Discord anda kini berjaya disahkan e-mel.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa saya kehilangan status pengesahan pelayan saya?

Menurut Syarat Perkhidmatan Discord, status pengesahan pelayan dapat dicabut pada bila-bila masa. Sebab-sebab penyingkiran mungkin menggambarkan tingkah laku dalam dan luar platform Discord termasuk:

· Pelayan yang menyokong individu atau organisasi yang mempromosikan keganasan / dan atau kebencian. Mengancam atau menyerang orang secara langsung berdasarkan bangsa, asal-usul kebangsaan, etnik, orientasi seksual, agama, jantina, identiti jantina, penyakit, atau kecacatan usia adalah syarat untuk pencabutan.

· Percubaan untuk menjual atau penjualan pelayan yang disahkan.

· Pelayan yang memotivasi atau terlibat dalam gangguan orang lain.

· Tingkah laku berbahaya atau ganas.

· Dorongan langsung atau tidak langsung atau ancaman keganasan fizikal terhadap seseorang, atau sekelompok orang, termasuk promosi atau ancaman keganasan.

· Imej yang mengganggu, ganas, mengerikan, atau mengejutkan.

· Pelayan yang telah dipindahkan ke pengguna yang tidak terhubung secara rasmi dengan jenama, perniagaan, atau tokoh orang awam.

· Pelayan yang tidak aktif atau tidak lagi disokong.

· Mengambil bahagian dalam aktiviti yang melanggar Garis Panduan Komuniti Discord.

Discord Disahkan

Platform Discord merangkumi banyak ciri penting untuk meningkatkan pengalaman pengguna dan membantu pencipta kandungan dan pemilik perniagaan membina komuniti mereka.

Untuk memastikan platform digunakan secara sah, pemegang akaun, pemilik bot dan pelayan diminta untuk melalui proses pengesahan yang ketat. Setelah pengesahan bot dan pelayan selesai, mereka akan dicap dengan tanda semak "Disahkan" yang memberi tahu semua orang bahawa mereka adalah perjanjian sebenarnya.

Untuk apa anda menggunakan Discord? Beritahu kami mengenai pengalaman Discord anda dan pendapat anda mengenai perkhidmatan di bahagian komen.

Recent Posts