Cara Mendapatkan Kulit di Valorant

Semua orang menggunakan senjata yang sama di Valorant, tetapi itu tidak bermaksud bahawa setiap senjata harus kelihatan sama. Lagipun, anda akan menghabiskan banyak masa untuk melihat senjata anda, jadi mungkin juga menyenangkan untuk dilihat.

Cara Mendapatkan Kulit di Valorant

Nasib baik, orang-orang di Riot mempunyai penyelesaian yang sempurna untuk pemain yang perlu kelihatan terbaik sambil menembak musuh. Kulit adalah alat tambah kosmetik yang dapat mengubah penampilan fizikal senjata, serta kesan animasi dan audio.

Terus membaca untuk mengetahui di mana mendapatkan penampilan unik ini dan sama ada anda perlu bermain atau membayar untuk membuka kunci penyesuaian.

Bagaimana cara mendapatkan kulit dalam keberanian?

Tidak seperti permainan multi-penembak yang popular, Valorant tidak mempunyai kulit khas untuk menukar dan menyesuaikan penampilan Ejen - sekurang-kurangnya buat masa ini. Apa yang mereka tawarkan adalah koleksi kulit yang dapat mengubah dan meningkatkan cara penampilan dan rasa senjata semasa bermain permainan.

Mereka tidak semestinya meningkatkan permainan anda, tetapi kadang-kadang kelihatan bagus adalah apa yang diperlukan untuk memenangi perlawanan, bukan?

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan kulit yang tidak terkunci:

1. Membelanjakan Wang Dunia Sebenar

Ini mungkin kaedah termudah untuk mendapatkan kulit senjata yang anda mahukan tetapi tidak mempunyai masa untuk membuka kunci. Valorant Points atau VP adalah mata wang premium yang digunakan dalam permainan untuk membuka kunci Ejen, kulit, dan banyak lagi dari kedai dalam permainan.

Berikut adalah contoh penukaran wang dunia nyata ke VP di pelayan Amerika Utara:

 • $ 4,99 - 475 VP, tanpa bonus VP, jumlah keseluruhan 475 VP
 • $ 9,99 - 950 VP, 50 bonus VP, jumlah 1000 VP
 • $ 19.99 - 1900 VP, 150 bonus VP, 2050 jumlahnya
 • $ 34.99 - 3325 VP, 325 bonus VP, 3650 jumlah
 • $ 49,99 - 4750 VP, 600 bonus VP, 5350 jumlah
 • $ 99,99 - 9500 VP, 1500 bonus VP, 11000 jumlah

Sebagai kerangka rujukan, Koleksi Unggulan Kedai Valorant adalah sekitar 7,100 VP. Kulit senjata individu sedikit lebih murah dan umumnya berkisar antara 1,775 VP hingga 4,350 VP setiap satu, dengan kulit senjata jarak dekat pada hujung harga yang lebih tinggi.

Sebelum anda mula mencari kulit senjata, anda harus tahu bahawa bundel unggulan berubah setiap beberapa minggu dan persembahan kulit individu berubah setiap 24 jam. Jadi, apa yang anda lihat hari ini mungkin bukan seperti yang anda lihat esok.

2. Kontrak Ejen Lengkap

Sekiranya anda ingin membuka seberapa banyak Ejen, anda mungkin sudah membuat kontrak Ejen individu. Melengkapkan kontrak ini lebih banyak daripada membuka Ejen. Mendapat ke Tahap 10 dalam Bab 2 juga dapat menghasilkan koleksi kulit senjata khusus agen. Dan yang terbaik? Mereka percuma!

Masalah yang dihadapi oleh banyak pemain adalah keperluan XP yang nampaknya tidak dapat diatasi untuk mencapai Tahap 10. Jika anda hanya mengira Tahap Enam ke atas, anda melihat 625,000 XP untuk membuka kunci kulit ini. Masalah tambahan yang lain ialah anda tidak dapat membeli jalan keluar dari yang anda dapat untuk Bab 1.

Walau bagaimanapun, jika anda bersedia meluangkan masa, penyesuaian kulit percuma ini mungkin bernilai.

3. Tahap Lengkap dalam Battle Pass

Seperti biasa, Valorant menambah trek percuma dan trek premium berbayar untuk semua Battle Pass mereka. Sekiranya anda sedikit wang tunai, anda masih boleh mendapatkan kulit dengan berusaha melalui Battle Pass Tiers, tetapi jika mahukan skop ganjaran sepenuhnya, anda mungkin perlu membuka dompet anda. Battle Pass Premium berharga sekitar $ 10 atau 1,000 VP untuk akses ke kitaran ganjaran penuh.

Satu Perkataan Tentang Titik Radianite

Radianite Points (RP) adalah mata wang dalam permainan yang sering diperoleh dengan menyelesaikan Battle Pass Tier dan Kontrak. Anda juga boleh membeli RP dengan Valorant Points. Walaupun anda tidak dapat membuka kunci kulit senjata dengan RP, anda boleh kembangkan kulit yang tidak terkunci menjadi varian baru - penamat - dan bahkan animasi senjata menggunakan mata wang ini.

Bagaimana cara mendapatkan kulit secara percuma di Valorant?

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan kulit bebas di Valorant. Yang pertama adalah menyelesaikan kontrak Ejen melalui Bab 2. Kulit ini khusus untuk Ejen jika anda dapat melalui Tahap 10 kontrak Ejen individu.

Cara kedua untuk mendapatkan kulit adalah dengan menggunakan "laluan bebas" ketika bermain Valorant Battle Pass. Anda mungkin tidak mempunyai akses ke semua ganjaran yang diberikan oleh pemain premium, tetapi anda mendapat beberapa hadiah percuma untuk maju melalui Tahap.

Bagaimana Membeli Kulit dalam Valorant?

Membeli kulit adalah salah satu cara utama pemain mendapatkan kulit senjata. Sekiranya anda sudah bersedia untuk membeli, lihat langkah-langkah di bawah:

 1. Lancarkan permainan.
 2. Pergi ke Kedai tab.

 3. Lihat tawaran terkini.

 4. Klik pada kulit yang ingin anda beli.

 5. Ikuti arahan untuk menyelesaikan transaksi anda.

Perlu diingat bahawa anda harus mempunyai baki VP sebelum masuk ke kedai. Sekiranya anda perlu menambah atau membeli Mata pada kali pertama, berikut cara anda melakukannya:

 1. Pergi ke skrin utama dalam permainan.
 2. Klik logo kecil "V" atau Valorant yang bergaya. Sekiranya anda mempunyai baki VP atau RP, anda akan melihat masing-masing di bahagian tajuk ini.

 3. Pilih kaedah pembayaran anda.

 4. Pilih kumpulan VP yang ingin anda beli.

 5. Ikuti arahan untuk menyelesaikan transaksi.

Umumnya, kedai mempunyai satu koleksi khas yang ditampilkan serta pilihan kulit individu. Juga, stok kedai memutarkan empat kulit senjata setiap 24 jam. Oleh itu, periksa kembali dalam beberapa hari jika anda tidak melihat kulit yang anda cari, kerana kulit ini dipilih secara rawak. Anda tidak akan tahu apa yang akan mereka tawarkan seterusnya.

Bagaimana cara membeli kulit yang tidak ada di kedai di Valorant?

Koleksi kulit senjata hanya tersedia untuk masa yang terhad di kedai-kedai, dan setelah habis, mereka akan menjadi baik. Sebahagian besarnya.

Pembangun di Riot mengatakan bahawa mereka tidak mempunyai rancangan untuk membawa kembali kumpulan lama sebagai Koleksi Pilihan di kedai, tetapi anda mungkin dapat menangkap kulit senjata individu dari koleksi yang sama yang ditawarkan tanpa harga bundle. Masalahnya ialah kulit senjata individu dipilih secara rawak sehingga anda tidak pernah benar-benar tahu bila yang anda cari akan muncul di kedai.

Sekiranya anda mencari kulit yang ditawarkan sebagai hadiah untuk Battle Passes sebelumnya, anda mungkin tidak bernasib baik. Riot mungkin akan melancarkan versi baru koleksi kulit yang popular pada masa akan datang seperti yang dilakukan dengan Koleksi Prism, tetapi anda tidak dapat mencari koleksi asli di luar stok berputar di kedai Valorant.

Bagaimana cara mendapatkan kulit pisau di Valorant?

Kulit senjata jarak dekat kadang-kadang tersedia sebagai ganjaran Battle Pass untuk mencapai Tier tertentu. Contohnya, Episod 1, Akta 1 mengeluarkan koleksi kulit berikut:

 • Kerajaan

 • Couture

 • Dot Exe

Dari ketiga koleksi kulit, hanya Kingdom yang menawarkan kulit senjata jarak dekat kepada pemain yang mencapai Tahap 50 Akta 1.

Jadi, jika anda terlepas dari kulit senjata jarak dekat yang ditawarkan di Battle Passes, anda selalu boleh pergi ke kedai dalam permainan. Ingatlah bahawa koleksi kulit tidak selalu menawarkan kulit senjata jarak dekat. Sebelum membeli bundel yang mahal itu, lakukan penyelidikan anda untuk memastikan bahawa ia merangkumi kulit yang anda mahukan untuk senjata anda.

Jika tidak, anda perlu menunggu slot kulit senjata berputar individu. Mereka terletak di bahagian bawah kedai. Kulit senjata ini dipilih secara rawak, jadi anda mungkin akan mencarinya dengan segera atau anda mungkin perlu memeriksa semula dalam sehari atau lebih.

Bagaimana Mendapatkan Kulit Perdana di Valorant?

Koleksi Perdana adalah salah satu kumpulan pilihan pertama Valorant dan dilancarkan pada bulan Jun 2020. Malangnya, jika anda tidak membeli bundle dari kedai ketika permainan pertama kali dilancarkan, anda tidak akan dapat mendapatkannya di tempat lain.

Walau bagaimanapun, Riot mengumumkan pelepasan Koleksi Prime 2.0 bersama dengan Battle Pass Act 2, Episode 2 yang akan dilancarkan pada awal bulan Mac 2021. Koleksi ini akan berputar ke kedai dalam permainan pada 7 100 VP dan menampilkan kulit untuk senjata berikut:

 • Odin

 • Bucky

 • Kegilaan

 • Pisau Melee

Semua kulit senjata, kecuali senjata jarak dekat, memiliki empat varian dan empat tahap yang dapat Anda capai dengan Radianite Points.

Kulit Baru dalam Episod 3 Akta II

Bagi anda yang mencari butiran mengenai kulit terkini dalam Episod 3, Akta 2, berikut adalah ikhtisar ringkas.

 • Porselin: Tersedia untuk Ghost, Bucky, Phantom, dan Marshal
 • Walnut: Tersedia untuk Hakim, Stinger, Bulldog, dan Sheriff.
 • Electroflux: Tersedia untuk Odin, Vandal, Guardian, dan Operator.

Valorant juga baru saja melancarkan barisan kulit Zedd baru dengan kerjasama DJ Zedd.

Bagaimana Mendapatkan Kulit Prisma di Valorant?

Koleksi Prism yang asli dan Koleksi Prism II yang dirombak membawa ribut masyarakat Valorant. Pada masa ini, anda perlu mencuba nasib dengan pilihan berputar yang ditawarkan di kedai untuk mendapatkan kulit ini.

Sebagai alternatif, jika anda bermain Episode 3, Act 2 Battle Pass, anda mungkin akan mendapat kulit pistol Prism III secara percuma. Walaupun anda tidak mempunyai akses ke keseluruhan koleksi untuk kulit Prism III yang baru, anda akan mendapat akses ke semua varian yang ditawarkan oleh kulit ini.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah Kulit Berwajah Akan Terus?

Kulit yang dibeli semasa peringkat beta Valorant tidak berterusan dengan pelancaran penuh rasmi permainan. Walau bagaimanapun, pemain yang membeli kulit pada masa itu mendapat pengembalian wang dalam bentuk Valorant Points dengan tambahan 20% untuk sokongan mereka terhadap permainan.

Bagaimana Anda Membuka Kulit dalam Valorant?

Cara paling mudah untuk membuka kulit adalah dengan bermain permainan. Kontrak Ejen yang lengkap untuk kulit senjata khas dan Battle Pass untuk kulit senjata yang dilepaskan terhad. Sekiranya anda ingin membelanjakan wang itu, anda juga boleh membeli kulit di kedai Valorant.

Beri Senjata Anda Berubah

Kadang-kadang semua yang anda perlukan adalah pilihan visual untuk memberi inspirasi kepada anda untuk memenangi pertandingan tersebut. Oleh itu, pada kali anda merasakan anda memerlukan perubahan senjata, pergi ke kedai Valorant dan pilih penampilan anda yang seterusnya. Ingatlah bahawa kulit senjata sering berputar di kedai, jadi jika anda melihatnya, segera bertindak. Anda tidak pernah tahu kapan ia akan berputar kembali.

Adakah anda membeli kulit senjata atau mendapatkannya secara percuma? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts