Cara Memasang Mod pada Fabrik untuk Minecraft

Sekiranya anda bermain Minecraft untuk beberapa waktu dan anda ingin mengubahnya sedikit, kemungkinan anda telah mempertimbangkan untuk menggunakan mod loader seperti Fabric. Walaupun rantai alat modding ini semakin popular, petunjuk untuk memasang mod ini masih agak sukar dicari.

Cara Memasang Mod pada Fabrik untuk Minecraft

Sekiranya anda berada dalam situasi seperti ini, anda berada di tempat yang betul. Dalam artikel ini, kita melihat cara memasang mod fabrik dengan TLauncher dan Forge pada Mac atau Windows PC anda.

Cara Memasang Mod Fabrik Dengan Forge

Sekiranya anda ingin memasang mod Fabric dengan Forge, kami mempunyai berita buruk untuk anda. Malangnya, Fabric dan Forge adalah dua API yang berbeza dan tidak serasi. Selain itu, mod kedua platform juga bertentangan, sehingga mustahil untuk memasang mod Fabric dengan Forge.

Penting juga untuk diingat bahawa anda tidak dapat memasang kedua pemuat mod pada masa yang sama. Sekiranya anda menggunakan Forge dan cuba memuat mod untuk Fabric, itu tidak akan berfungsi.

Sekiranya anda menghadapi kesukaran untuk memutuskan mana yang akan dipasang, ada baiknya untuk mempertimbangkan mana yang paling sesuai dengan keperluan anda. Forge direka khusus untuk digunakan dengan Minecraft dan tidak sesuai dengan permainan berasaskan Java yang lain. Sekiranya anda ingin bermain permainan java lain, mungkin Fabric adalah pilihan yang lebih baik kerana memuat mod untuk Minecraft dan permainan lain. Walaupun anda hanya boleh menggunakan Fabrik untuk tujuan mod, ia sesuai dengan semua versi Minecraft.

Cara Memasang Mod Fabrik di TLauncher

Sekiranya anda mempunyai versi terbaru TLauncher dan ingin memasukkan mod Fabric untuk mengubah permainan anda, ini adalah cara anda melakukannya:

 1. Pilih versi pemasang Fabric yang anda mahukan dari //fabricmc.net/use/.

 2. Muat turun pemasang JAR / Universal.

 3. Setelah dimuat turun, jalankan pemasang.

 4. Di tetingkap pemasang yang terbuka, pastikan anda memilih tab "Pelanggan".

 5. Pilih versi permainan yang anda inginkan dari menu dropdown "Versi Minecraft". Dan versi pemuat dari menu yang berkenaan.

 6. Di bar "Pasang Lokasi" masukkan yang berikut: 'C: \ Users \ nama pengguna anda \ AppData \ Roaming \ .minecraft‘.

  Sebagai gantinya tertulis "nama pengguna anda", taipkan nama pengguna peranti anda.

 7. Tandai kotak "Buat Profil".

 8. Klik "Pasang."

 9. Apabila pemasangan selesai, buka TLauncher.

 10. Navigasi ke bahagian bawah skrin. Klik menu dropdown dan pilih "Fabric-Loader" dari pilihan.

Pemasangan Fabric selesai, dan anda boleh bermain permainan anda.

Penting untuk diperhatikan bahawa kebanyakan mod juga memerlukan Fabric API untuk dijalankan, jadi anda perlu memuat turunnya dan menambahkan fail ke folder "Mods" di direktori Minecraft anda (C: \ Users \ nama pengguna anda \ AppData \ Roaming \ .minecraft).

Seterusnya, anda perlu memuat turun mod yang ingin anda gunakan. Terdapat pelbagai tempat yang boleh anda temukan mod, salah satu sumber yang paling terkenal adalah CurseForge. Ini adalah cara memasang mod pada TLauncher:

 1. Navigasi ke direktori Minecraft anda (C: \ Users \ nama pengguna anda \ AppData \ Roaming \ .minecraft) dan buka folder "Mods". Sekiranya anda tidak memilikinya, buat sekarang.

 2. Muat turun fail JAR mod yang anda mahukan dan simpan ke folder "Mod".

 3. Buka TLauncher dan mulakan permainan menggunakan profil Fabrik anda.

Cara Memasang Mod Fabrik pada Mac

Sekiranya anda ingin memuatkan mod Fabric ke Mac anda, pertama sekali anda perlu memasang Fabric. Ini adalah langkah-langkah untuk diikuti:

 1. Muat turun pemasang untuk Fabric dari //fabricmc.net/use/.

 2. Setelah dimuat turun, buka pemasang Fabrik dan pastikan anda memilih tab "Pelanggan" di bahagian atas.

 3. Pilih versi Minecraft dan versi Loader yang ingin anda pasang dari menu lungsur yang berkaitan. (Kami mencadangkan agar tetap menggunakan versi pemuat terkini.)

 4. Pastikan lokasi pemasangan anda ditetapkan dengan betul. Ia kelihatan seperti ini: ~ / Perpustakaan / Sokongan Aplikasi / Minecraft.

 5. Pastikan kotak "Buat Profil" dipilih.

 6. Klik butang "Pasang", dan setelah pemasangan selesai, klik "OK."

 7. Buka Pelancar Minecraft anda. Profil Fabrik baru anda harus dipilih secara automatik. Anda kini boleh mengklik "Main".

Setelah Fabric dipasang, anda boleh memulakan pemasangan mod yang anda mahu gunakan. Inilah cara untuk menyelesaikannya:

 1. Muat turun mod yang anda mahu gunakan dari platform seperti CurseForge.

 2. Apabila mod telah dimuat turun, arahkan ke folder pemasangan Minecraft anda (kelihatan seperti ini: ~ / Perpustakaan / Sokongan Aplikasi / Minecraft) dan cari folder "Mods".

 3. Jika anda tidak mempunyai folder "Mods", buatlah dengan mengklik "Folder Baru" di bahagian atas tetingkap dan kemudian namakan "Mod".

 4. Buka folder "Mods" ini. Simpan fail JAR yang dimuat turun untuk mod anda ke dalam folder ini.

 5. Anda kini boleh membuka pelancar Minecraft anda dan mula bermain menggunakan profil Fabric anda.

Cara Memasang Mod Fabrik pada Windows

Memasang mod Fabric pada PC Windows anda agak mudah, walaupun anda perlu memasang Fabric sebelum dapat menggunakan mod tersebut:

 1. Muat turun pemasang pemuat mod Fabric dari //fabricmc.net/use/.

 2. Jalankan fail pemasang di komputer anda. Apabila tetingkap pemasang terbuka, pastikan anda memilih tab "Pelanggan".

 3. Pilih versi Minecraft yang ingin anda gunakan dan kemudian pilih versi Loader dari menu yang berkenaan.

 4. Pastikan "Lokasi Pemasangan" diset dengan betul. Ia mesti kelihatan seperti ini pada PC Windows: C: / Pengguna / (nama pengguna) /AppData/Roaming/.minecraft.

 5. Pastikan bahawa anda telah mencentang kotak "Buat Profil".

 6. Klik "Pasang" dan kemudian "OK."

 7. Buka pelancar Minecraft anda, dan profil Fabrik anda sudah semestinya dipilih. Klik "Main" untuk memulakan permainan anda.

Setelah Fabric dipasang, sudah tiba masanya untuk memasang mod Fabric:

 1. Layari laman web (kami mencadangkan laman web seperti CurseForge) dan cari mod yang anda mahukan dan muat turunnya.

 2. Cari folder pemasangan Minecraft anda di PC anda. Ia mesti kelihatan seperti ini: C: / Pengguna / (nama pengguna) /AppData/Roaming/.minecraft. Dari sini, buka folder "Mods".

 3. Sekiranya anda tidak mempunyai folder "Mod", buatlah sekarang.

 4. Salin fail JAR mod yang anda muat turun ke dalam folder ini.

 5. Setelah selesai, buka pelancar Minecraft anda. Mulakan permainan di profil Fabrik anda. |

Mod Fabrik Dipasang!

Memasang mod Fabric pada platform dan klien yang berbeza mungkin kelihatan agak mencabar pada mulanya, terutamanya jika memasang mod bukanlah sesuatu yang telah anda lakukan sebelumnya. Dengan mengikuti langkah-langkah yang digariskan dalam panduan ini, anda harus mencari tugas yang sedikit lebih mudah. Tidak lama lagi, anda akan memasang mod seperti pro.

Yang perlu anda buat sekarang ialah mengetahui mod mana yang ingin anda tambahkan untuk pengalaman permainan baru yang menarik.

Sudahkah anda memasang mod Fabric pada TLauncher atau Forge pada Mac atau PC Windows? Adakah anda menggunakan sekumpulan arahan yang serupa dengan yang diberikan dalam panduan ini? Beritahu kami dengan meninggalkan nota di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found