Kesan Genshin: Cara Membuka Tetapan

Apa yang anda lakukan di Genshin Impact semasa anda mahu mengubah resolusi atau kawalan anda? Anda terus menuju ke menu Tetapan dan membuat perubahan anda. Sebagai tajuk AAA, Genshin Impact mempunyai tahap penyesuaian yang tinggi.

Mengetahui cara membuka tetapan di Genshin Impact sangat penting untuk meningkatkan pengalaman permainan anda. Sekiranya anda perlu menyesuaikan sesuatu, artikel ini akan menunjukkan caranya. Kami juga akan menjawab beberapa soalan yang berkaitan.

Cara Buka Tetapan pada Genshin Impact

Oleh kerana Genshin Impact tersedia di banyak platform yang berbeza, kaedah yang tepat untuk membuka menu Tetapan akan berbeza. Permainan memanggil menu jeda Paimon Menu, dinamakan sebagai pembantu kecil anda yang anda temui setelah anda mula bermain.

Begini caranya di setiap platform utama.

PS4 dan PS5

Pada kedua PS4 dan PS5, permainan biasanya dijeda dengan menekan butang Pilihan di sebelah kanan pengawal. Anda boleh mendapatkannya tepat di sebelah butang segitiga dan di atas tongkat kanan. Menekannya akan menghentikan permainan dan memunculkan Menu Paimon.

Pada Menu Paimon, anda boleh menggerakkan batang kawalan kiri ke bawah sehingga anda mencapai ikon gear di bahagian bawah. Itu ikon "Tetapan", dan anda hanya perlu memilihnya. Dari sana, anda akan dibawa ke menu lain.

 1. Semasa bermain Genshin Impact, tekan butang Pilihan.
 2. Gerakkan dan pilih ikon gear.
 3. Ini adalah menu Tetapan.
 4. Mula menyesuaikan tetapan.
 5. Setelah selesai, anda boleh menutupnya dengan menekan butang bulatan.

Dari menu tetapan, anda dapat mengubah kawalan, resolusi, dan tetapan lain yang anda inginkan. PS4 dan PS5 juga membolehkan anda menggunakan papan kekunci dan tetikus untuk Genshin Impact. Pada asalnya, anda terjebak dengan kawalan papan kekunci lalai, tetapi kemas kini sejak itu membenarkan adanya keybind yang berbeza.

Menggunakan papan kekunci untuk memainkan Genshin Impact pada PS4 atau PS5 akan memberikan pilihan yang lebih tepat, itulah sebabnya mengapa beberapa pemain melakukannya. Alat kawalannya serupa dengan bermain di Windows, yang akan kita bincangkan di bawah.

Windows 10

Komputer yang kuat akan menjadikan Genshin Impact kelihatan cantik kerana miHoYo banyak menghabiskan estetika dan grafik. Mampu menggunakan papan kekunci dan tetikus juga bagus untuk MMORPG, dan Genshin Impact tidak terkecuali.

Inilah cara anda membuka Tetapan untuk Genshin Impact pada Windows:

 1. Tekan kekunci "Esc" pada papan kekunci anda.
 2. Menu Paimon akan muncul.

 3. Gerakkan tetikus anda ke ikon gear.

 4. Klik ikon gear.
 5. Menu Tetapan akan muncul di skrin.

 6. Mula menyesuaikan pengalaman permainan anda.
 7. Tutup menu setelah anda selesai.

Di PC, anda juga dapat menggunakan alat kawalan untuk bermain permainan. Langkah-langkah untuk mengubah tetapan anda harus sama dengan bahagian di atas. Namun, bergantung pada alat kawalan anda, butang tepat untuk menekan boleh berbeza.

Terutama, Nintendo Switch Pro Controller tidak disokong tanpa penggunaan program pihak ketiga. Beberapa pengguna mendakwa bahawa menjalankan Genshin Impact melalui Steam berfungsi, tetapi sebilangan yang lain memerlukan program tambahan. Oleh itu, kami tidak mengesyorkan agar anda menggunakan Pro Controller untuk memainkan Genshin Impact.

Anda boleh menyambungkan banyak jenis pengawal, seperti pengawal Xbox One / X / S, pengawal PS4 / PS5, dan juga kayu bedik pihak ketiga. Selagi permainan mengenali pengawal dan berpasangan dengannya, anda boleh bermain dengan pengawal di PC.

Anda juga mempunyai lebih banyak kawalan ke atas grafik di PC. Oleh kerana PC Windows cenderung membolehkan anda menyesuaikan resolusi skrin dari SD ke HD dan ke atas, anda boleh menyesuaikannya agar komputer anda tidak berlebihan.

Android

Bermain di Android memerlukan anda menggunakan skrin sentuh untuk mengawal watak. Oleh kerana semuanya ada di skrin, anda mungkin menekan butang yang salah secara tidak sengaja. miHoYo memutuskan untuk menetapkan Menu Paimon pada Android dengan mengetuk Paimon sebagai gantinya.

Ikonnya terletak di sudut kiri atas, sedikit di sebelah kiri peta. Oleh kerana anda tidak mempunyai apa-apa untuk menekan semasa pertempuran, meletakkan ikon Paimon ada cara yang baik untuk mencegah kemalangan.

Inilah cara anda mengakses menu Tetapan di Android:

 1. Semasa bermain Genshin Impact pada telefon Android anda, ketuk Paimon.

 2. Menu Paimon akan muncul di skrin.

 3. Ketik ikon gear berhampiran bahagian bawah.

 4. Menu Tetapan akan muncul.

 5. Mula bermain-main dengan tetapan.
 6. Setelah selesai, tekan "X" besar di kanan atas untuk keluar.

Pada Android, anda mempunyai kawalan terhadap grafik, tetapi tidak seperti pada Windows. Anda boleh memilih dari kualiti grafik Terendah hingga Tertinggi atau sesuatu yang Custom. Anda juga boleh menyesuaikan nilai FPS.

Tetapan ini dan tetapan grafik yang lain hanya boleh diubah ke yang tertinggi jika perangkat Android anda kuat. Kami mengesyorkan anda menurunkan grafik untuk telefon yang lebih rendah kerana mungkin tidak menjalankan tetapan yang lebih tinggi dengan lancar.

Sekiranya anda melihat beberapa penurunan dan ketinggian bingkai, kami mengesyorkan agar anda mengurangkan tetapan agar permainan dapat berjalan tanpa cegukan. Cegukan ini boleh menyebabkan anda mati dalam permainan atau membuat navigasi.

iPhone

Genshin Impact juga terdapat pada iPhone dan peranti iOS yang lain. Permainan ini serupa dengan versi Androidnya. Anda boleh menggunakan kawalan yang sama seperti pada Android.

Inilah cara anda menyesuaikan tetapan pada iPhone:

 1. Semasa bermain Genshin Impact pada iPhone anda, ketik ikon Paimon di kiri atas.
 2. Menu Paimon akan muncul di skrin.
 3. Ketik ikon gear berhampiran bahagian bawah.
 4. Menu Tetapan akan muncul.
 5. Mula bermain-main dengan tetapan.
 6. Setelah selesai, tekan '' X '' besar di kanan atas untuk keluar.

Anda boleh mengakses tetapan grafik yang sama di iPhone seperti yang kita bicarakan di bahagian Android. iPhone sesuai untuk permainan, tetapi ia masih boleh menjadi panas dengan cepat. Hasilnya, kami mengesyorkan anda menetapkan grafik anda menjadi sederhana.

Mempunyai tetapan perantaraan tidak akan merosakkan estetika Genshin Impact terlalu banyak, dan anda tidak akan mempertaruhkan telefon anda menjadi ketuhar. Sekiranya telefon anda menjadi panas, ini bermaksud sukar untuk menjalankan permainan. Anda juga akan merasa tidak selesa bermain di telefon anda semasa sedang panas.

Apa yang Boleh Anda Laraskan dalam Menu Tetapan?

Beberapa aspek yang dapat anda sesuaikan dalam menu Tetapan Genshin Impact adalah:

 • Kawalan
 • Grafik
 • Audio
 • Mesej
 • Bahasa
 • Akaun

Bergantung pada platform anda, terdapat tetapan lebih lanjut dalam kategori ini. Sebagai contoh, pada PC, anda boleh memilih untuk mengaktifkan V-Sync, Motion Blur dan banyak lagi. Platform mudah alih dan PS4 / PS5 mempunyai lebih sedikit pilihan secara keseluruhan, tetapi struktur menu umum adalah sama.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Saya Menyesuaikan Tetingkap Kesan Genshin Saya?

Sebelum melancarkan permainan, anda boleh mengkonfigurasi tetapan grafik di luar permainan. Ini membolehkan anda menyesuaikannya.

1. Buka pelancar.

2. Tahan butang "Shift" dan klik "Lancarkan."

3. Terus tahan butang sehingga tetingkap Konfigurasi muncul.

4. Anda boleh menyesuaikan resolusi dan memilih skrin penuh atau tetingkap dalam menu ini.

5. Setelah selesai, anda boleh mengklik "Main!" di bawah.

Ini adalah kaedah mudah untuk menyesuaikan grafik permainan tanpa melancarkannya terlebih dahulu.

Kadang kala, tetingkap pelancar kelihatan terlalu besar untuk monitor anda, jadi anda tidak boleh bermain. Jangan risau, kami ada cara untuk memperbaikinya.

1. Klik kanan pintasan Genshin Impact anda.

2. Pilih "Properties."

3. Pergi ke "Keserasian."

4. Pilih "Ubah Tetapan DPI Tinggi."

5. Di bawah "Penggantian Penskalaan DPI Tinggi", centang kotak di sebelah "Tolak Kelakuan Penskalaan DPI Tinggi."

6. Pada menu lungsur di bawah baris teks ini, pilih "Sistem."

7. Klik OK dan lakukan sekali lagi di halaman seterusnya.

8. Mulakan semula PC anda dan masalahnya akan hilang.

Adakah Kesan Genshin akan dihidupkan?

Genshin for Switch sedang dalam proses pengembangan. Walau bagaimanapun, permainan ini menghadapi beberapa kesukaran mengenai perkakasan Nintendo Switch. Pembangun menyatakan bahawa beberapa masalah yang dialaminya merangkumi transaksi mikro dan banyak lagi.

Versi Switch telah dikembangkan sejak Januari 2020, tetapi pada saat penulisan, ada sedikit berita tentangnya. Kami membayangkan bahawa ia akan memerlukan beberapa saat sebelum tersedia. Ketika dilancarkan, semua peminat Genshin Impact akan bergembira.

Seperti versi lain, versi Switch harus membolehkan multiplayer lintas platform sepenuhnya. Buat masa ini, kami hanya boleh menunggu miHoYo mengatasi sebarang masalah sebelum menjadikan versi Switch menjadi kenyataan.

Bagaimana Komputer Anda Menjalankan Kesan Genshin dengan Baik?

Mengetahui cara membuka tetapan di Genshin Impact adalah penting, kerana anda dapat menjadikan pengalaman anda lebih berkesan. miHoYo mencurahkan banyak sumber untuk membuat permainan yang indah dengan banyak pilihan penyesuaian. Anda harus memanfaatkan menu tetapan.

Apakah tetapan grafik anda untuk Genshin Impact? Platform mana yang anda gemari bermain permainan? Anda boleh memberitahu kami di bahagian komen, kami sangat gembira membacanya!

Recent Posts