Galaxy S8 / S8 + - Lupa Kata Laluan PIN - Apa yang Perlu Dilakukan?

Cara termudah untuk membuka kunci Galaxy S8 atau S8 + anda adalah dengan menggunakan pengimbas cap jari, tetapi jika tidak berfungsi untuk beberapa sebab, seperti jika basah, anda akan memerlukan kata laluan PIN atau corak kunci anda.

Galaxy S8 / S8 + - Lupa Kata Laluan PIN - Apa yang Perlu Dilakukan?

Sekiranya anda tidak perlu memasukkan PIN anda untuk sementara waktu, anda mungkin lupa atau buat sementara waktu tidak dapat mengingatnya semula. Oleh itu, anda akan terkunci dari telefon anda. Tetapi jangan risau - ada cara untuk memotong PIN dan mengawal semula telefon anda.

Lakukan Reset Keras

Mudah-mudahan, anda mempunyai fail sandaran sebelumnya yang boleh anda gunakan untuk memulihkan telefon anda setelah tetapan semula keras, yang membuang semua data dari telefon anda.

1. Matikan Galaxy anda

Tahan butang Power dan tekan pilihan Power Off pada skrin. Telefon anda akan dimatikan.

2. Akses Mod Pemulihan

Dengan mematikan telefon, tekan butang Naikkan Volume, Bixby, dan Kuasa secara serentak. Terus tahan sehingga anda melihat logo pemulihan Android.

3. Pilih Lap Data / Tetapkan Semula Kilang

Navigasi ke bawah untuk Menghapus Data / Tetapkan Semula Kilang dengan menggunakan penambah volume dan tekan Daya untuk mengesahkan.

4. Pilih Ya

Skrin berikut meminta anda mengesahkan pilihan anda, pilih Ya untuk memulakan hard reset.

5. Pilih Sistem Reboot Sekarang

Pilih Sistem Reboot Sekarang setelah selesai. Galaxy S8 atau S8 + anda kini kembali ke tetapan kilang dan anda boleh memulihkannya dari fail sandaran.

Gunakan Cari Ciri Mudah Alih Saya

Sekiranya Galaxy S8 atau S8 + anda didaftarkan ke akaun Samsung, tidak perlu melakukan tetapan semula keras dan berisiko kehilangan data anda. Dengan mengandaikan bahawa anda telah mengaktifkan ciri Find My Mobile di telefon anda, inilah yang perlu anda lakukan:

1. Log masuk ke Akaun Anda

Pergi ke findmymobile.samsung.com dan log masuk dengan ID dan kata laluan Samsung anda.

2. Pilih Cari

Ketik / klik Cari.

3. Pilih Lagi

Leret ke bawah untuk Buka Kunci Peranti Saya di bahagian bawah menu dan pilih.

4. Taip Kata Laluan Akaun Samsung

Apabila anda memasukkan kata laluan, tekan butang Buka Kunci di bahagian atas menu. Ikon Buka Kunci hijau akan muncul di layar setelah membuka kunci telefon. Tindakan ini membuang kata laluan PIN dari Galaxy S8 / S8 + anda.

Tetapkan PIN baru dengan mengikuti jalan ini:

Tetapan> Skrin Kunci dan Keselamatan> Jenis Kunci Skrin> Kata Laluan / PIN

Masukkan kata laluan baru dan sahkan dengan memasukkan semula PIN. Setelah selesai, ketuk OK untuk mengesahkan. Tetapi kali ini pastikan memilih kata laluan yang anda boleh ingat.

Kunci Terakhir

Terdapat beberapa hidangan di sini. Pertama, pastikan anda melakukan sandaran biasa - anda tidak akan tahu bila anda memerlukannya. Kedua, mendaftarkan Galaxy S8 / S8 + anda sangat membantu, jadi jangan lupa melakukannya sebaik sahaja anda mendapat telefon baru.

Dengan tindakan mudah ini, anda tidak perlu risau kerana mudah memintas PIN anda dan menjaga data anda tetap utuh.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found