Galaxy S8 / S8 + - Cara Mencerminkan Skrin Saya ke TV atau PC Saya

Mencerminkan skrin peranti Android anda ke TV atau PC membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya kandungan multimedia.

Galaxy S8 / S8 + - Cara Mencerminkan Skrin Saya ke TV atau PC Saya

Selain itu, penyiaran semula dari telefon pintar Samsung anda sangat mudah dan anda tidak perlu bijak untuk melakukannya. Tulisan ini menunjukkan kepada anda beberapa kaedah yang telah dicuba, jadi jangan ragu untuk mencubanya.

Gunakan Pilihan Pandangan Pintar

Galaxy S8 dan S8 + dilengkapi dengan pilihan asli untuk mencerminkan skrin anda ke TV. Walau bagaimanapun, anda perlu mempunyai TV pintar (wifi-enabled) untuk melakukannya. Inilah yang perlu anda lakukan:

1. Dayakan Pencerminan di TV Pintar Anda

Lancarkan menu TV, cari pilihan mirroring / screencasting dan hidupkan. Ia harus berada di bawah tetapan Paparan atau Rangkaian.

Catatan: Agar pencerminan berfungsi, Galaxy S8 / S8 + dan TV anda mesti berada di rangkaian wifi yang sama.

2. Pergi ke Pandangan Pintar

Akses Tetapan Pantas di telefon anda dengan sapu ke bawah dua jari dari bahagian atas skrin. Sekarang, leret kiri untuk menuju ke ikon Pandangan Pintar.

3. Tekan Ikon Pandangan Pintar

Tetingkap pop timbul dengan semua peranti yang tersedia muncul di skrin. Ketik TV pintar anda untuk membuat sambungan. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan nisbah aspek, ubah dalam tetapan Pandangan Pintar. Beberapa TV mungkin juga memerlukan PIN anda untuk memulakan pencerminan.

Petua: Laraskan Timeout Screen untuk mengelakkan skrin telefon tidak mati. Untuk melakukannya, arahkan ke perkara berikut: Tetapan> Paparan> Tamat Waktu Skrin

Cermin Berwayar

Pencerminan dari Galaxy S8 atau S8 + anda masih boleh dilakukan jika anda tidak mempunyai TV pintar. Tetapi anda memerlukan penyesuai USB-C ke HDMI Samsung dan kabel HDMI. Lakukan langkah-langkah berikut untuk mewujudkan sambungan:

1. Sambungkan Penyesuai

Sambungkan hujung penyesuai USB-C ke Galaxy S8 / S8 + anda dan pasangkan hujung yang lain ke kabel HDMI. Kemudian sambungkan kabel HDMI ke input HDMI TV anda.

2. Tetapkan TV Anda ke Input

Pilih input TV anda ke yang tersambung pada langkah 1. Anda sudah siap ketika melihat skrin Utama telefon anda.

Cara Mencerminkan Skrin Anda ke PC

Penyiaran semula dari Galaxy S8 / S8 + anda ke PC atau Mac juga sangat mudah. Anda hanya memerlukan aplikasi SideSync.

1. Muat turun dan Pasang Aplikasi

Pasang aplikasi pada Galaxy S8 / S8 + dan PC / Mac anda. Pastikan telefon dan komputer berada di rangkaian wifi yang sama. Sekiranya demikian, peranti akan berpasangan secara automatik.

2. Pilih Tindakan

Anda kini boleh menggunakan komputer anda untuk melihat-lihat telefon anda, membuat panggilan telefon, mengirim pesanan teks dan barang-barang.

Skrin Akhir

Hebatnya Galaxy S8 / S8 + dibina untuk membuat screencasting yang mudah. Tetapi jika anda ingin merakam layar telefon anda, anda boleh melihat beberapa aplikasi pihak ketiga yang popular.

Recent Posts