Cara Memuat turun Disney Plus di TV Pintar Toshiba

Peminat Disney dengan sabar menantikan pembebasan perkhidmatan streaming pertama syarikat itu. Sekarang perkhidmatan ini akhirnya sampai di sini, lebih baik untuk memahami bagaimana memuat turunnya di TV Pintar Toshiba anda.

Cara Memuat turun Disney Plus di TV Pintar Toshiba

Muat turun dan pemasangan tidak rumit, tetapi TV Pintar Toshiba tidak termasuk dalam senarai peranti yang disokong. Jangan risau. Anda masih dapat menonton tajuk Disney kegemaran anda, jika muat turun dan pemasangan mungkin memerlukan pemikiran lateral.

Bermula Dengan Mendaftar

Sebelum memulakan streaming filem Disney kegemaran anda di Disney Plus, anda perlu mendaftar untuk mendapatkan akaun. Mulakan dengan mendaftar di sini untuk percubaan minggu percuma, atau dapatkan filem, rancangan, dan sukan kegemaran anda dengan satu harga rendah dengan menggabungkan Disney Plus, Hulu, dan ESPN Plus di sini!

Keserasian TV Pintar Disney Plus

Dari awal, Disney Plus boleh didapati di TV pintar Samsung dan LG. Tidak jelas mengapa beberapa nama besar lain seperti Toshiba ditinggalkan, tetapi ini mungkin akan berubah pada masa akan datang. Bagaimanapun, kebanyakan TV Pintar Toshiba berjalan di Android TV, Fire TV, atau Smart TV Alliance.

Sekiranya anda memiliki model yang berjalan di Fire atau Android TV, anda beruntung. Kerana ada sokongan asli untuk Disney Plus. Tepatnya, anda seharusnya dapat memuat turun aplikasinya terus ke TV anda. Tetapi mereka yang Smart Toshiba menggunakan Smart TV Alliance, perlu mencari cara lain untuk memasang dan menggunakan aplikasi tersebut.

Kami telah membahas kedua-dua hujungnya dan bahagian berikut merangkumi kaedah yang sesuai untuk mana-mana OS Toshiba Smart TV.

muat turun disney plus di tv pintar toshiba

Memuat turun Disney Plus

Kaedah Langsung

Seperti yang ditunjukkan, ini berlaku untuk model Toshiba yang berfungsi dengan Fire TV dan Android TV, tetapi ada yang menarik. Beberapa model lama mungkin terhad pada aplikasi penstriman yang sudah diinstal, walaupun ia berjalan di Android. Dalam kes ini, anda boleh beralih ke kaedah seterusnya.

muat turun disney plus

Langkah 1

Dapatkan alat kawalan jauh anda dan arahkan ke menu utama TV, dari sana anda dapat mengakses menu Smart TV. Model tertentu mempunyai butang TV Pintar di alat kawalan jauh atau mereka memasuki menu pintar sebaik sahaja anda menekan butang utama.

Langkah 2

Sekarang, anda perlu menavigasi ke PlayStore atau hanya Store. Pilihan ini biasanya muncul di bawah tab Aplikasi atau di menu di sebelah kiri. Ini bergantung pada model Toshiba dan versi firmware dan anda tidak perlu bersusah payah mencarinya.

kedai mainan

Langkah 3

Setelah masuk ke dalam kedai, gunakan bar carian untuk mencari Disney Plus. Sorot bar dan gunakan alat kawalan jauh untuk menaip nama aplikasi dan tekan OK.

Fakta menarik: Toshiba menawarkan aplikasi Smart Remote yang semestinya berfungsi dengan semua TV pintar dan anda boleh mendapatkan aplikasinya melalui Play Store.

Langkah 4

Pilih aplikasi Disney Plus di bawah hasil carian dan tekan OK di alat kawalan jauh untuk mengakses lebih banyak tindakan. Pilih Pasang atau Muat turun di tetingkap aplikasi dan tunggu sehingga sistem melakukan keajaibannya. Biasanya ada pemberitahuan apabila muat turun selesai dan kemudian anda dapat membuka aplikasinya.

Kaedah Alternatif

Berita baiknya ialah Disney Plus juga serasi dengan Xbox One dan PlayStation 4. Oleh itu, jika anda tidak dapat memasang aplikasinya secara langsung, jangan ragu untuk melakukannya di konsol anda.

Bahagian berikut memberikan penjelasan untuk Xbox One, tetapi langkahnya hampir sama di PlayStation 4. Dan anda harus tahu bahawa memasang perkhidmatan streaming pada konsol tidak akan menjejaskan kualiti audio dan video dengan cara apa pun.

Langkah 1

Mulakan Xbox anda dan beralih ke kanan dari skrin utama untuk sampai ke Kedai. Kemudian anda perlu memasuki Kedai dan mencari aplikasinya. Perkara yang menarik ialah menu kadangkala menawarkan Disney Plus secara lalai dan anda tidak perlu menggunakan bar carian.

Langkah 2

Pilih Pasang semasa anda memasuki tetingkap utama aplikasi dan tunggu sehingga sistem menyelesaikan tindakannya. Bergantung pada kelajuan internet anda, muat turun dan pemasangan mungkin dilakukan dalam masa kurang dari satu minit.

Catatan: Kata kerja di PlayStation 4 sedikit berbeza. Anda mengakses menu Aplikasi dan tekan butang Muat turun di tetingkap aplikasi Disney Plus. Selain itu, tindakannya sama dan anda menggunakan kayu bedik untuk navigasi.

Kaedah Bonus

Sekiranya anda tidak memiliki konsol, ada juga pilihan untuk memasang Disney Plus pada alat streaming. Perkhidmatan ini serasi dengan Fire TV, Apple TV, Roku, Chromecast, dan dongle berkemampuan Chromecast.

Perkara yang hebat ialah anda memasangnya dengan cara yang sama seperti anda melakukan perkhidmatan atau aplikasi lain. Pilih Aplikasi atau Kedai, cari Disney Plus, dan klik Dapatkan, Pasang atau Muat turun. Sejujurnya, ini tidak sama dengan mempunyai aplikasi di TV anda tetapi anda tetap dapat menikmati kandungannya.

Petua: Terdapat juga pilihan untuk menghantar layar dari telefon pintar, tablet, atau komputer ke TV Pintar Toshiba. Tetapi kaedah ini boleh menjejaskan kualiti gambar.

Aliran Impian Anda

Toshiba Smart TV mempunyai beberapa paparan terbaik di pasaran dan Disney Plus membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya paparan tersebut. Sama ada sekuel terakhir Star Wars atau Wreck It Ralph, kandungan yang anda gemari mendapat dimensi baru dalam Ultra HD.

Adakah anda menggunakan perkhidmatan streaming lain di TV Pintar Toshiba anda? Berapa besar TV Pintar Toshiba anda? Jangan ragu untuk memberikan komen kepada kami di bahagian di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found