Cara Memuat turun Disney Plus di Element Smart TV

Perkhidmatan streaming Disney Plus yang dinanti-nantikan telah tiba ... dan beberapa orang kecewa. Malangnya, perkhidmatan ini hanya tersedia pada peranti dan platform tertentu. Sekiranya anda tidak memiliki peranti dari senarai peranti yang dikeluarkan secara rasmi, anda tidak bernasib baik.

Cara memuat turun Disney Plus di Element Smart TV

Seperti biasa, kami di sini untuk mencari jalan penyelesaian dan membantu anda. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana memuat turun Disney Play di Element Smart TV, atau TV lain yang tidak ada dalam senarai, ada caranya. Anda memerlukan peranti penstriman seperti Roku atau Amazon Fire Stick untuk membuatnya berfungsi.

Bermula Dengan Mendaftar

Sebelum memulakan streaming filem Disney kegemaran anda di Disney Plus, anda perlu mendaftar untuk mendapatkan akaun. Mulakan dengan mendaftar di sini untuk percubaan minggu percuma, atau dapatkan filem, rancangan, dan sukan kegemaran anda dengan satu harga rendah dengan menggabungkan Disney Plus, Hulu, dan ESPN Plus di sini!

Senarai Peranti yang Menyokong Disney Plus

Disney Plus akhirnya dilancarkan, tetapi tidak tersedia di semua platform, bahkan tidak semua yang utama. Sebagai contoh, tidak ada aplikasi Disney Plus khusus untuk pengguna Windows. Oleh itu, jika anda mempunyai jenama TV yang kurang dikenali atau peranti lain, anda tidak boleh putus asa. Berikut adalah semua peranti yang boleh memuat turun Disney Plus:

 1. a) Apple TV
 2. b) iPad
 3. c) iPhone
 4. d) Amazon Fire TV
 5. e) Tablet Kebakaran Amazon
 6. f) Tongkat Api Amazon
 7. g) Xbox One
 8. h) PlayStation 4
 9. i) TV Pintar Samsung
 10. j) Televisyen Pintar LG
 11. k) TV Android
 12. l) Tablet Android dan telefon bimbit
 13. m) Chromecast
 14. n) Semua peranti Roku

0) Komputer (melalui penyemak imbas web)

Seperti yang anda lihat, TV Pintar Elemen, bersama banyak yang lain, tidak berjaya. Sekiranya anda tidak dapat menemui peranti anda dalam senarai ini, jangan repot-repot berusaha menjadikan Disney Plus berfungsi menggunakan kemampuan asli peranti anda.

Namun, anda boleh menggunakan peranti penstriman, seperti mana-mana peranti Roku atau Amazon Fire, untuk menjadikan TV anda (biasa atau pintar) memainkan kandungan Disney Plus.

Muat turun Disney Plus ke TV Anda Menggunakan Roku

Nasib baik, Roku OS adalah salah satu platform yang disokong untuk Disney Plus. Ramai orang menggunakan peranti penstriman yang agak murah dan serba boleh ini. Sekiranya anda belum menggunakan Roku, pertimbangkan untuk mendapatkan salah satu daripada banyak peranti yang mereka tawarkan. Mereka murah, boleh dipercayai dan, yang paling penting, mereka boleh bermain Disney Plus.

Anda boleh menambahkan Disney Plus ke Roku anda sama seperti anda menambah saluran lain. Kita bercakap mengenai Roku Channel Store. Klik pada pautan dan tambahkan Disney Plus ke senarai saluran anda sebelum anda meneruskan. Ikuti langkah-langkah ini untuk memuat turun Disney Plus di Roku:

 1. Lawati laman web rasmi Disney Plus dan daftar untuk perkhidmatan tersebut. Ikuti sahaja arahan di skrin anda.
 2. Hidupkan peranti Roku dan Element Smart TV anda. Pastikan Roku anda disambungkan ke TV dan berfungsi.
 3. Gunakan alat kawalan jauh anda, atau aplikasi mudah alih Roku, untuk menatal ke bawah menu utama dan memilih Streaming Saluran. Senarai itu mesti ada di sebelah kiri TV anda.
 4. Ketik Cari Saluran.
 5. Taipkan Disney Plus dan pilih.
 6. Pilih Tambah saluran di bahagian atas skrin.
 7. Ketik aplikasi Disney Plus apabila dimuat di skrin Utama Roku anda.
 8. Log masuk dengan maklumat masuk Disney Plus anda.
 9. Cari filem atau rancangan TV. Ketik Main di sebelah tajuk.

Muat turun Disney Plus ke TV Anda Menggunakan Amazon Fire Devices

Disney Plus juga boleh dipasang dengan mudah di mana-mana peranti Amazon Fire. Ikuti sahaja langkah-langkahnya:

 1. Pergi ke laman web rasmi Disney Plus dan daftar. Ikuti arahan, dan sahkan akaun anda melalui e-mel.
 2. Pasangkan Firestick atau Fire TV anda. Ketik Disney Plus di bar carian di kiri atas skrin.
 3. Pilih Disney Plus dari tab Aplikasi dan Permainan. Sahkan dengan mengklik Dapatkan.
 4. Apabila aplikasi memuat turun ke peranti anda, buka.
 5. Pilih Mula Percubaan Percuma atau log masuk ke akaun anda yang ada.

Menghadapi Gajah di Bilik

Malangnya, Element Smart TV tidak menawarkan terlalu banyak aplikasi dan perkhidmatan dari awal. Ini lebih merupakan kesalahan mereka daripada Disney. Anda tidak boleh memuat turun Disney Plus ke TV Elemen menggunakan pilihan dan kebolehan asalnya.

Anda boleh menonton Hulu, dan Disney telah bekerjasama dengan gergasi streaming ini. Mungkin kandungan Disney akan dipaparkan di Hulu pada masa akan datang, dan menjadikan streaming media untuk pemilik TV pintar Element sedikit lebih mudah. Sekiranya anda ingin menambahkan sesuatu pada perbincangan, sila tekan bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found