Adakah Netflix Memberitahu Anda Apabila Seseorang Melog masuk ke Akaun Anda?

Netflix telah membawa dunia hiburan dengan ribut. Ini adalah penyelesaian kos rendah untuk banyak alternatif kabel dan mempunyai kandungan yang hebat. Dari filem klasik, rancangan tv, dan juga karya asli Netflix yang popular, anda boleh menghabiskan hari-hari asyik dengan kandungan bebas iklan tanpa henti.

Adakah Netflix Memberitahu Anda Ketika Seseorang Melog masuk ke Akaun Anda?

Perkhidmatan ini juga sangat diharapkan bagi sesiapa sahaja yang tidak mahu membayar langganan mereka sendiri. Walaupun bermula dari serendah $ 8,99 sebulan, sebilangan peminat Netflix akan berusaha keras untuk mengalirkan kandungan kegemaran mereka di pasaran anda.

Sudah menjadi lawak lama bahawa beberapa pengguna meminjam kata laluan dan tauliah log masuk orang lain untuk mengalirkan kandungan. Ahli keluarga, rakan, rakan sebilik lama, semua akan meminta kata laluan anda supaya mereka dapat melewati bayaran bulanan. Malangnya, tidak lucu apabila seseorang menggunakan akaun anda tanpa kebenaran anda.

Baca terus untuk mengetahui cara menangani penggodaman akaun Netflix dan meningkatkan keselamatan akaun anda.

Netflix Akan Memberitahu Anda Apabila Seseorang Lain Log Masuk

Anda akan menerima e-mel dari Netflix yang memberitahu bahawa terdapat log masuk baru ke akaun anda.

Netflix, sebenarnya, memberitahu penggunanya mengenai percubaan log masuk yang tidak dibenarkan. Perkhidmatan mereka mengenali semua peranti baru yang cuba disambungkan. Sekiranya anda log masuk dari peranti baru, anda boleh mengabaikan pemberitahuan itu, tetapi jika peranti yang anda maklumkan nampaknya tidak dikenali, itu pasti orang lain. Pastikan untuk menukar kata laluan anda dengan segera sekiranya peranti yang tidak dikenali masuk ke akaun anda.

Adalah idea yang baik untuk memastikan anda mengekalkan akses ke e-mel yang anda gunakan untuk log masuk. Tanpa pemberitahuan e-mel, log masuk lain mungkin lebih sukar dikesan. Tanda-tanda yang diberitahu bahawa seseorang berada dalam akaun anda yang sebelumnya ditonton menunjukkan bahawa anda tahu bukan anda, profil baru (jika bekas anda yang kurang ajar tidak menyangka anda akan keberatan mereka menggunakan akaun anda), atau alamat IP yang tidak diketahui di Tetapan akaun Netflix.

Sekiranya seseorang log masuk ke akaun anda, ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk membetulkannya, tetapi kami akan membincangkannya sebentar lagi.

Perkongsian Akaun Netflix

Sekiranya anda tertanya-tanya apakah dibenarkan untuk berkongsi maklumat akaun Netflix anda dengan rakan dan keluarga anda, itu benar. Malah Ketua Pegawai Eksekutif Netflix menyatakan bahawa itu baik-baik saja dan dia mendorong orang untuk melakukannya. Dengan cara ini mereka mendapat lebih banyak pelanggan berpotensi kerana setelah seseorang terpikat, mereka mungkin akan mendapat akaun mereka sendiri.

Tidak masalah jika anda memberikan kata laluan anda kepada rakan, tetapi mereka mungkin memberikannya kepada orang lain dan sebagainya. Tidak baik apabila sekumpulan orang mengetahui kata laluan anda. Sekiranya ia adalah teman lelaki / teman wanita lama, rakan sebilik atau bekas kekasih, anda mungkin tidak begitu teruja dengan orang lain yang menggunakan akaun anda.

Tahap harga Netflix menawarkan sebilangan aliran dalam satu masa. Pemegang akaun mungkin menjadi sangat kecewa apabila mereka bersedia untuk mengadakan rancangan kegemaran mereka dan Netflix tidak akan membiarkan mereka kerana terlalu banyak orang lain yang menonton pada masa itu.

Cara Memeriksa Siapa Yang Terhubung ke Akaun Netflix Anda

Berkongsi akaun anda dengan rakan adalah perkara mulia, tetapi anda tidak mahu tetamu yang tidak diundang. Ikuti langkah-langkah ini untuk melihat apakah ada penipu:

 1. Gunakan kelayakan anda untuk log masuk ke Netflix.

  Adakah Netflix Memberitahu Apabila Seseorang Melog masuk ke Akaun Anda

 2. Pilih nama pengguna anda untuk masuk ke akaun anda.
 3. Pilih Aktiviti Melihat.

  Netflix Memberitahu Anda Apabila Seseorang Melog masuk ke Akaun Anda

 4. Klik pada aktiviti streaming peranti Terkini.

  aktiviti netflix

 5. Di halaman ini, anda dapat melihat waktu dan tarikh, negara, dan keadaan orang yang menggunakan akaun anda. Anda juga akan melihat alamat IP mereka dan jenis peranti yang mereka gunakan.
 6. Sekiranya ada entri yang tidak sesuai dengan maklumat anda atau maklumat orang yang anda kongsikan akaun anda, kemungkinan anda mendapat penyusup.
 7. Netflix mengesyorkan agar anda segera menukar kata laluan anda sekiranya anda mengesyaki seseorang menggunakannya tanpa kebenaran anda.
 8. Langkah lain ialah keluar dari semua peranti yang dihubungkan ke akaun anda. Ini akan memutuskan semua daripadanya, tetapi memerlukan sedikit masa. Perhatikan bahawa ini tidak bijak jika peranti anda dicuri. Anda boleh menggunakan penjejakan Netflix untuk mencari pencuri.

Cara Mencegah Orang daripada Mencuri Akaun Netflix Anda

Malangnya, Netflix tidak mempunyai pilihan pengesahan 2 faktor. Anda hanya perlu bergantung pada pemberitahuan e-mel untuk makluman akses. Berikut adalah beberapa petua terbaik untuk menjaga keselamatan akaun Netflix anda:

Adakah Netflix Memberitahu Apabila Seseorang Lain Melog masuk ke Akaun Anda

Gunakan Kata Laluan yang Kuat

Setiap laman web atau perkhidmatan Internet akan memberitahu anda untuk menggunakan kata laluan yang unik. Ada sebab untuk ini. Sekiranya anda menggunakan kata laluan yang sama untuk media sosial, e-mel, dan laman web lain, anda menjadikannya boleh diramalkan dan mudah disalahgunakan.

Selain berbeza, cuba gunakan kata laluan yang kuat: ia harus mempunyai 10 atau lebih aksara, huruf besar, atau simbol huruf besar dan kecil. Jangan gunakan maklumat peribadi anda dalam kata laluan anda.

Tukar kata laluan anda dari semasa ke semasa. Untuk melakukannya pergi ke halaman akaun anda di akaun Netflix anda.

Gunakan Antivirus

Semua orang menangkap virus atau jenis malware lain dari semasa ke semasa, dan kebanyakannya dirancang untuk mencuri maklumat anda, termasuk kata laluan. Sebaiknya jalankan beberapa perisian antivirus atau antimalware sekali-sekala.

Laporkan Apa sahaja yang mencurigakan ke Netflix

Terdapat banyak penyamar di Internet yang mengaku sebagai wakil Netflix atau juga. Netflix tidak akan mengambil maklumat peribadi anda melalui e-mel. Elakkan mengklik pautan dalam e-mel seperti itu dan laporkan pengirimnya terus ke Netflix.

Jangan Overhare

Mereka mengatakan bahawa perkongsian itu penting, tetapi anda tidak seharusnya berkongsi akaun Netflix anda dengan orang yang tidak dikenali. Ingat bahawa akses anda ke Netflix terhad kepada sebilangan peranti yang sangat terhad, jadi berhati-hatilah dengan siapa anda berkongsi akaun anda.

Akaun Netflix anda tidak hanya terkait dengan maklumat pembayaran anda, tetapi merupakan kesulitan yang serius jika anda membayar sesuatu yang tidak dapat anda gunakan. Sekiranya rakan atau ahli keluarga menggunakan semua aliran anda, satu-satunya pilihan anda ialah memanggilnya dan meminta mereka untuk berhenti menonton perkhidmatan tersebut, atau mengemas kini kata laluan anda dan log keluar dari peranti anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found