Cara Membuat Matlamat pada Peranti Garmin

Jam tangan kecergasan sangat popular hari ini, dan Garmin membuat yang terbaik di pasaran. Terlepas dari jam tangan Garmin mana yang ada, anda memerlukan aplikasi Garmin Connect untuk memanfaatkannya.

Cara Membuat Matlamat pada Peranti Garmin

Ciri Matlamat di Garmin connect membolehkan anda membuat larian, berenang, berbasikal, atau tujuan khusus. Setiap tujuan menawarkan beberapa pilihan penyesuaian.

Cara Membuat Matlamat pada Peranti Garmin dari Desktop

Anda boleh membuat jarak atau matlamat jangka masa, misalnya. Namun, anda hanya dapat membuat dan melacak Matlamat di laman web Garmin Connect, bukan aplikasi mudah alih. Oleh itu, untuk membuat matlamat latihan, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Pergi ke laman web Garmin Connect dan log masuk ke akaun anda.

 2. Cari butang "Matlamat" di menu navigasi sebelah kiri.

 3. Pilih "Buat Matlamat Baru" dan beri nama.

 4. Dari menu lungsur turun, pilih jenis aktiviti.

 5. Pilih jenis matlamat, sasaran, tempoh, dan tarikh mula.

 6. Klik "Simpan."

Ingat, menu lungsur juga akan memberi anda pilihan untuk membuat senaman tersuai. Kemungkinan kemajuan yang anda capai dengan tujuan khusus tidak akan diperbarui seperti yang anda harapkan, jadi ingatlah.

Itu boleh berlaku apabila matlamat anda terlalu spesifik, misalnya, jika anda meletakkan "Berbasikal jalan" dan bukan "Berbasikal". Pada aplikasi web Garmin Connect, anda juga akan melihat semua matlamat aktif, masa depan, dan masa lalu anda. Anda akan mendapat gambaran keseluruhan mengenai tujuan latihan.

Cara Mengubah Matlamat Langkah Anda di Garmin Connect

Walaupun beberapa orang mempunyai rancangan yang lebih bercita-cita tinggi dengan peranti Garmin mereka, yang lain menggunakannya untuk mengesan langkah harian mereka.

Walaupun 10,000 langkah sehari adalah purata yang disyorkan, jumlah itu akan berbeza-beza bergantung pada usia dan kesejahteraan seseorang.

Tidak diragukan lagi, berjalan kaki adalah sihat untuk anda, dan Garmin Connect dapat membantu anda mengawasinya. Namun, apabila anda membeli peranti Garmin, anda akan mendapat tetapan lalai untuk tujuan langkah. Nasib baik, anda boleh mengubahnya dengan mudah. Ini caranya:

 1. Lancarkan aplikasi Garmin Connect pada peranti mudah alih anda.

 2. Di sudut kiri atas skrin, ketuk tiga garis mendatar

  .

 3. Apabila menu baru muncul, ketuk pilihan "Garmin Devices".

 4. Ketik pada peranti Garmin anda dan kemudian ketuk "Penjejakan Aktiviti."
 5. Tatal ke bawah sedikit dan klik pada "Langkah Harian."
 6. Tetingkap "Edit Matlamat" akan muncul. Anda akan melihat "Matlamat Auto" dan togol biru di sebelahnya. Ketik togol biru.
 7. Masukkan matlamat langkah anda secara manual dan klik "Simpan."

Di dalam bahagian "Penjejakan Aktiviti", Anda juga dapat menetapkan tujuan harian untuk "Lantai Mendaki" dan "Minit Intensiti Mingguan."

Catatan: Pastikan anda selalu mempunyai versi terbaru aplikasi Garmin Connect. Periksa Google Play dan App Store untuk maklumat terkini.

Tukar Matlamat Berat Anda di Garmin Connect

Orang menggunakan Garmin Connect untuk mengawasi berat badan ideal mereka - sama ada dengan kehilangan atau menambah berat badan. Ini membolehkan anda menetapkan bobot gol dan kemudian mengesan kemajuan anda.

Berita baiknya ialah anda sentiasa dapat mengubah berat sasaran jika anda mahu. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka aplikasi Garmin Connect anda dan ketik tiga garis mendatar di sudut kiri atas.

 2. Tatal ke bawah dan pilih "Tetapan."
 3. Sekarang, ketik "Statistik Kesihatan" diikuti dengan "Berat."

 4. Ketuk "Tambah Berat" dan masukkan nombor yang anda fikirkan.

Peranti Garmin anda tidak mengesan berat badan anda. Sebaliknya, anda harus memasukkan berat secara manual atau menggunakan skala pintar yang menghubungkan ke aplikasi Garmin Connect.

Soalan Lazim Tambahan

1. Adakah aktiviti yang saya import dari platform lain akan dikira?

Adalah biasa untuk menggunakan lebih daripada satu platform kecergasan ketika anda mula bertenaga. Sekiranya anda mempunyai jam tangan Garmin, maka aplikasi Garmin Connect adalah papan pemuka anda.

Namun, orang yang menggunakan aplikasi kecergasan lain dapat mengimport aktiviti ke Garmin Connect. Banyak aplikasi disokong, dan untuk menggambarkan cara kerjanya, kami akan menunjukkan kepada anda cara menghubungkan Strava dan Garmin Connect.

Strava adalah aplikasi kecergasan yang popular yang banyak digunakan oleh pelari, penunggang basikal, dan perenang, terutama ketika bersiap untuk pertandingan. Inilah cara anda mengimport data dari Strava ke Garmin Connect:

1. Buka aplikasi Garmin Connect anda dan pergi ke "Tetapan."

2. Pilih "Aplikasi Terhubung" dan kemudian cari "Strava" (atau aplikasi lain) dalam senarai.

3. Terima arahan untuk "Muat naik aktiviti anda dari Strava ke Garmin Connect."

4. Semua aktiviti anda akan diimport secara automatik. Namun, mungkin memerlukan beberapa saat.

Garmin Connect juga akan menyegerakkan 90 hari aktiviti anda di Strava.

Anda juga boleh mengimport aktiviti ke Garmin Connect secara manual. Pertama, anda harus mengakses versi web aplikasi, pilih "Import Data", dan kemudian klik "Browse".

4. Bagaimana cara membuat cabaran di Garmin Connect?

Sebilangan orang mendapat hasil terbaik apabila mereka bersaing dengan yang lain. Garmin Connect membolehkan anda memanfaatkan pemanduan itu dengan membolehkan pengguna bersaing antara satu sama lain.

Sesiapa sahaja boleh menyertai cabaran berenang, berlari, atau berbasikal selama satu hari, seminggu, atau lebih lama lagi. Begini caranya:

1. Buka aplikasi Garmin Connect anda dan cari "Cabaran" di bahagian bawah skrin.

2. Ketuk "Buat Cabaran" dan kemudian "Sambungan" untuk mengundang orang lain ke cabaran.

3. Ketuk "Seterusnya" dan kemudian pilih "Jenis Cabaran."

4. Pilih "Durasi Cabaran" dan ketuk "Mari Lakukan Ini."

Pemenang cabaran akan dinyatakan di bahagian Papan Pendahuluan rasmi dalam aplikasi Garmin Connect. Anda juga akan mendapat e-mel.

Mencapai Setiap Matlamat Dengan Garmin

Peranti Garmin mempunyai banyak pilihan hebat dan pilihan penyesuaian. Selain itu, mereka mudah dikendalikan melalui aplikasi Garmin Connect. Anda boleh menetapkan matlamat langkah dan sasaran berat dan menyegerakkan aplikasi Garmin Connect dengan banyak aplikasi pihak ketiga.

Latihan adalah satu-satunya ciri yang memerlukan anda menggunakan aplikasi web untuk penyediaan dan penjejakan dari segi tujuan. Mungkin agak tidak selesa, memandangkan aplikasinya boleh melakukan yang lain, tetapi begitulah cara kerjanya buat masa ini. Anda juga boleh menggunakan Garmin untuk mencipta cabaran, mengesan tidur, dan banyak lagi.

Adakah anda menggunakan peranti Garmin? Bagaimana anda menyukai aplikasi Garmin Connect? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found