Cara Mendapatkan Air dalam Karat

Rust adalah permainan multiplayer survival yang realistik di mana para pemain dimasukkan ke dalam dunia yang dihasilkan secara rawak. Di dunia ini, ancaman bukan raksasa atau zombie - kebanyakannya pemain dan pemangsa lain seperti serigala dan beruang.

Cara Mendapatkan Air dalam Karat

Tetapi hidupan liar bukan satu-satunya bahaya di sini. Pemain perlu menjaga keperluan manusia avatar mereka. Ini termasuk tetap hangat, diberi makan, dan terhidrat.

Air minuman, bagaimanapun, sedikit lebih rumit daripada yang kelihatannya. Dalam artikel ini, kami akan mengajar anda bagaimana untuk kekal terhidrasi.

Cara Mendapatkan Air dalam Karat

Cara paling mudah untuk menghilangkan dahaga anda ialah minum dari tasik dan sungai. Air masin, seperti dalam kehidupan nyata, bukan minum air. Anda juga boleh membuat penangkap air dan menggunakan botol untuk mengumpulkan air.

Mari selami lebih mendalam agar tetap terhidrasi dalam permainan berbilang pemain dunia terbuka ini dan membuat barang-barang yang berkaitan dengan air.

Cara Mendapatkan Penangkap Air di Karat

Bayangkan terperangkap di sebuah pulau tanpa badan air yang bukan air masin. Anda bergantung pada air hujan untuk kekal terhidrat dan bertahan. Water Catchers adalah barang yang dapat dibuat untuk membantu anda mengumpulkan air hujan dan menggunakannya untuk penghidratan. Mereka digunakan sehingga anda tidak perlu pergi ke sungai / tasik setiap kali anda merasa dahaga.

Terdapat dua jenis Water Catcher di Rust: Small Water Catcher dan Large Water Catcher.

Penangkap kecil mengambil asas persegi tunggal, sementara penangkap kecil mengambil 2 × 2 kotak. Satu-satunya kelemahan ialah anda tidak boleh meletakkan penangkap di pondasi, lantai, atau di gua.

Untuk membuat Small Water Catcher, anda memerlukan 100 Kayu, 50 Fragmen Logam, dan Perangkap. Penangkap Air Besar memerlukan 500 Kayu, 200 Pecahan Logam, dan dua Perangkap. Yang pertama memerlukan 60 saat untuk membuat kerajinan, dan yang terakhir memerlukan 120 saat.

Small Water Catcher mempunyai kapasiti 10 liter, sementara yang besar dapat memuat hingga 50 liter air hujan.

Cara Mendapatkan Air Gun di Karat

Tidak ada cara untuk membuat senapang air di Rust. Namun, ada DLC yang baru-baru ini dirilis, yang disebut "The Sunburn Pack," yang menampilkan pelbagai fitur yang berkaitan dengan musim panas, dari kolam renang hingga, Anda dapat menebaknya, senapang air.

Perlu diingat bahawa senapang air tidak menyebabkan kerosakan tetapi membolehkan anda merendam rakan anda. DLC membawa pistol air dan perendam aksi pam ke meja, selain cermin mata hitam, payung, tuala pantai (yang boleh digunakan sebagai titik respawn), dll.

Cara Mendapatkan Pistol Air Pipa di Karat

Senapang paip air bukan sebahagian daripada DLC yang disebutkan di atas. Ini adalah senjata jarak satu senjata; senapang maut yang sebenar. Ia boleh menggunakan empat jenis peluru: 12-Gauge Buckshot, 12-Gauge Incendiary, 12-Gauge Slug, dan Handmade Shell. Ini adalah senjata kuat yang menembakkan rentetan pelet yang sangat mematikan dari jarak dekat.

Untuk membuatnya, anda memerlukan 100 Fragmen Kayu dan 75 Logam. Senjata itu boleh ditingkatkan lagi dengan cahaya laser, lampu suluh, penglihatan holo / skop 4x.

Untuk membuat peningkatan Weapon Lasersight, anda memerlukan 3 Metal High Quality dan 1 Tech Trash. Peningkatan Lampu Senter Senjata memerlukan 3 Logam Berkualiti Tinggi. Untuk peningkatan Holosight, anda memerlukan 12 Metal High Quality dan 1 Tech Trash. Zoom Scope memerlukan 50 Logam Berkualiti Tinggi.

Cara Mendapatkan Air Dari Sungai di Karat

Ketersediaan air di Rust berdasarkan keberuntungan anda. Sekiranya anda bertelur di dekat sungai atau tasik, anda dapat menghilangkan dahaga avatar anda dengan meminumnya. Anda juga harus dapat mencari banyak makanan di sekitar badan air tersebut.

Itulah sebabnya penting untuk meneroka pada awal permainan. Sekiranya anda tidak cukup bernasib baik untuk bertelur di dekat sungai, jangan membina kem atau tinggal di tempat di mana anda bertelur. Teruskan, cari jasad air, dan bina kem anda dalam jaraknya.

Cara Mendapatkan Baldi Air di Karat

Air Bucket adalah untuk mengangkut cecair dari satu tempat ke tempat lain, termasuk air minuman. Ia mempunyai kapasiti 2 liter dan agak mudah dibina.

Untuk membuat item Water Bucket, anda memerlukan 20 Fragmen Logam. Untuk mengisi baldi air, cukup tekan butang tetikus kanan di dekat badan air.

Anda boleh menggunakan baldi untuk simpanan air minum sehingga anda mendapat penyelesaian yang lebih baik. Baldi air juga dapat memadamkan api unggun, tungku, tanglung, senjata api, dll.

Cara Mendapatkan Air dan Makanan di Karat

Terdapat pelbagai cara untuk mencari air dan makanan di Rust. Air hujan dan sungai / tasik adalah dua sumber air utama. Anda boleh membuat pam dan meletakkannya di dekat perairan, atau membuat Water Catchers. Sepanjang permainan, anda akan menemui pelbagai cara untuk mendapatkan dan membekalkan air mengikut keselesaan anda.

Makanan umumnya dijumpai berhampiran badan air. Haiwan berkumpul di dekatnya, dan pelbagai buah suka tumbuh di dekat sumber air. Anda juga boleh mencari makanan di pasar raya yang ditinggalkan dan kawasan bandar yang sepi dan sedikit sepi.

Cara Mendapatkan Air dengan Cepat di Karat

Cara terpantas untuk mendapatkan air setelah bertelur di Rust adalah dengan mencari badan air. Pada mulanya, mencari bahan untuk membuat Water Catcher atau baldi seharusnya tidak menjadi perhatian utama anda. Sebaik sahaja anda mendirikan khemah di dekat perairan, anda boleh merancang tindakan seterusnya.

Sekiranya anda mempunyai ramuan, membuat Small Water Catcher adalah cara yang lebih cepat untuk mendapatkan air yang sangat diperlukan.

Cara Memperoleh Air Penangkap Besar di Karat

Pada satu ketika, semasa anda menaik taraf kem anda, anda akan memerlukan lebih banyak air. Membangun banyak Penangkap Air Kecil tidak apa-apa, tetapi yang besar mempunyai kapasiti lima yang kecil, dan jauh lebih murah daripada membina yang terakhir.

Anda boleh membuat Penangkap Air Besar dengan bahan-bahan yang disebutkan di bahagian "Cara Mendapatkan Penangkap Air dalam Karat" di atas. Walau bagaimanapun, anda akan memerlukan cetak biru untuk ini. Rangka Tindakan Penangkapan Air Besar boleh didapati di peti tentera / elit. Pelan kecil Water Catcher jatuh dari peti kayu biasa.

Cara Mengisi Botol Air dalam Karat

Anda boleh menemui Botol Air Kecil di timbunan sampah. Ia adalah item yang sangat berguna untuk menyimpan air dan menangguhkan dehidrasi buat sementara waktu. Untuk mengisi botol air atau bekas serupa, lengkapkan botol kosong, perhatikan sumber air, dan klik kanan untuk mengisinya. Untuk minum air dari item Botol Air Kecil, lengkapkannya dan tekan klik kiri.

Cara Mendapatkan Air Garam dalam Karat

Air masin tidak banyak digunakan di Rust kecuali anda menggunakan Pembersih Air. Untuk mendapatkan air masin, hanya berdiri di dekat sumber air masin dan isi bekas seperti anda akan cecair lain. Anda tidak akan dapat meminumnya.

Anda juga boleh membuat Pembersih Air yang dapat mengubah air laut menjadi air minum.

Peranti ini diletakkan di atas api unggun untuk memulakan proses pemurnian. Untuk membina pembersih air, anda memerlukan:

  • 1 Tangki Propana Kosong

  • 10 Kain

  • 15 Pecahan Logam

Untuk menggunakan peranti ini, tuangkan air laut ke dalam tangki Pembersih Air. Air kemudian dimasak dan dituangkan ke dalam baldi yang diletakkan di sebelah. Setelah baldi diisi, anda boleh meminumnya. Ia mampu menahan dua liter air tawar dan cara yang baik untuk melawan dehidrasi apabila tidak ada air tawar yang kelihatan.

Soalan Lazim Tambahan

1. Berapa lama masa yang diperlukan untuk membersihkan air di Karat?

Sebaik sahaja anda menuangkan air garam ke dalam tangki Pembersih Air, proses pemurnian akan segera dimulakan. Pembersih Air dua liter penuh akan mengambil masa beberapa minit untuk menyelesaikan proses pemurnian.

2. Cara mendapatkan air garam di Rust

Untuk mendapatkan air masin di Rust, anda perlu berdiri di tepi sumber air masin, melihat air dengan penunjuk sasaran anda, dan klik kanan. Sama seperti badan air lain, air masin atau tidak.

3. Bagaimana anda membuat terpal di Rust?

The Tarp bukan komponen yang akan anda gunakan secara langsung dalam permainan tetapi sebagai komponen kerajinan. Anda tidak boleh membuat terpal - ia terdapat dalam tong yang tersebar di seluruh dunia Rust.

Jika anda meletakkan Tarp di Recycler, ia akan menghasilkan 50 item Cloth, yang merupakan bahan yang digunakan untuk membuat pelbagai barang, seperti Water Purifier.

4. Item apa yang paling banyak memo dalam karat?

Dalam Rust, Scrap digunakan untuk membuat pelbagai barang. Beberapa item, seperti Tech Trash, Rifle Body, SMG Body, Electric Fuse, Road Signs, dan Sheet Metal akan menghasilkan sejumlah besar Scrap.

Air di Karat

Sama ada kita bercakap mengenai air laut atau air tawar, anda boleh mengisi sebarang bekas dengan cecair sepanjang permainan. Walau bagaimanapun, terdapat pelbagai mekanik yang dapat membantu memenuhi semua keperluan air anda. Semasa anda melalui permainan ini, anda akan membiasakan diri dengan pelbagai sistem untuk membekalkan avatar anda dengan air tawar yang sangat diperlukan.

Bagaimana anda mengumpulkan air dan mengelakkan dehidrasi di Karat? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts