Cara Menghapus Semua Komen Reddit

Reddit adalah komuniti terbaik untuk mengikuti tren, mencari maklumat yang tidak pernah anda fikirkan diperlukan, dan berkongsi pendapat anda mengenai pelbagai topik. Kelemahannya, ini juga tempat terbaik untuk menghadapi peperangan api kerana perkara-perkara yang tidak bermakna dan menemui pengetahuan yang boleh menjengkelkan untuk berinteraksi dengannya. Mungkin anda pernah menjadi salah satu daripada orang itu sendiri atau telah mengatakan beberapa perkara yang lalu yang anda tidak terlalu banggakan.

Berita baiknya ialah, jika ini berlaku, ada cara untuk menghapus semua komen anda. Namun, berita buruknya adalah bahawa penyelesaiannya mungkin tidak semudah yang anda fikirkan.

Reddit tidak membenarkan anda memadam komen secara besar-besaran, jadi anda perlu membuat kerja sekiranya anda ingin membersihkan papan tulis dengan bersih. Kami telah menemui beberapa kaedah mudah untuk menyelesaikannya, jadi jika anda berminat untuk mempelajari cara menghapus semua komen Reddit anda, ikuti panduan kami di bawah.

Cara Menghapus Semua Komen Reddit Anda

Seperti disebutkan, Reddit tidak menawarkan cara untuk menghapus semua komen anda sekaligus, jadi anda harus menggunakan kaedah lain untuk menyelesaikan pekerjaan.

Kami menemui dua pilihan yang berfungsi dengan baik. Dengan menggunakan pelanjutan web Chrome atau skrip tersuai, Anda dapat membersihkan riwayat komen anda dan akan segera hadir. Teruskan membaca untuk mengetahui cara menggunakan kaedah ini untuk diri anda sendiri.

Menggunakan Sejarah Nuke Reddit

Nuke Reddit History adalah pelanjutan Chrome yang melakukan apa yang disarankan oleh namanya. Dalam beberapa langkah, semua yang anda pernah katakan di Reddit dapat dikeluarkan selama-lamanya.

Tidak seperti banyak sambungan Chrome yang lain, yang ini tidak banyak dilakukan sendiri. Sebelum memasangnya, anda juga harus memasang sambungan Reddit Enhancement Suite (RES). Tidak seperti Sejarah Nuke Reddit, RES bukan khusus Chrome, jadi anda boleh memasangnya pada penyemak imbas komersial mana pun.

Setelah memasang RES, pergi ke Kedai Web Chrome dan cari Nuke Reddit History.

Sekiranya anda memasang RES dengan betul, yang perlu anda lakukan ialah memasang sambungan ini. Setelah selesai, pilih dari Reddit Redesign supaya peluasan dapat berfungsi dengan baik.

Untuk mengakses komen anda, arahkan ke //www.reddit.com/user/me/comments. Di bawah Karma anda, kini anda akan mempunyai butang ‘Padamkan semua komen saya’ yang baru. Klik padanya untuk memulakan proses penghapusan.

Sejarah Nuke Reddit akan mengubah semua komen anda menjadi rentetan watak rawak dan kemudian menghapusnya satu persatu. Ini memerlukan tab dibuka sehingga selesai, jadi pastikan untuk tidak menutupnya pada tahap mana pun semasa proses. Anda masih boleh menggunakan Chrome tanpa sementara ini berterusan.

Bergantung pada berapa banyak komen yang anda miliki, serta kelajuan komputer dan rangkaian anda, ia memerlukan masa dari beberapa minit hingga beberapa jam untuk menghapus sejarah komen anda.

Sekiranya anda berfikir untuk menghapus akaun anda, anda mesti menghapus komen sebelum menutup akaun. Ini adalah satu-satunya cara untuk membuang semua jejak diri anda di Reddit. Jika tidak, komen anda akan tetap tersedia untuk dilihat oleh sesiapa sahaja, walaupun tanpa nama pengguna anda dilampirkan kepada mereka.

Gunakan Skrip

Sekiranya anda mahir teknologi dan suka bermain dengan skrip, ada pilihan yang bagus untuk anda. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang pengurus skrip pengguna, seperti Tampermonkey atau Violentmonkey, bergantung pada penyemak imbas yang anda gunakan.

Setelah memasang pengurus skrip pengguna, anda boleh melihat skrip yang berbeza dan memasangnya di penyemak imbas anda. Laman web seperti Greasy Fork mempunyai pelbagai skrip, termasuk yang membantu anda memadamkan semua Komen Reddit anda.

Gambar adalah untuk tujuan contoh sahaja.

Setelah mencari skrip yang betul, yang perlu anda lakukan ialah memasangnya dan pergi ke Reddit. Skrip secara automatik akan menghapus keseluruhan sejarah anda.

Perlu diingat bahawa sejarah tidak akan dihapus dari pangkalan data Reddit, kerana tidak ada cara untuk anda melakukannya sendiri. Namun, ia akan dikeluarkan dari platform sehingga pengguna tidak dapat melihatnya lagi.

Kata Akhir

Kami semua telah mengatakan dan menulis beberapa perkara yang kami kesal, dan platform seperti Reddit mempunyai cara untuk menunjukkan sisi kami ini. Sekiranya ini berlaku dengan anda, sekarang anda tahu apa yang harus dilakukan mengenainya. Pilihan di atas bukanlah semua dan berakhir juga.

Terdapat lebih banyak kaedah di luar sana, tetapi banyak pilihan lanjutan bergantung pada pengekodan yang mungkin lebih menyusahkan daripada yang bernilai. Secara keseluruhan, lebih mudah menggunakan pelanjutan dan skrip untuk menghapus semua bukti keberadaan anda di Reddit. Sekiranya anda memutuskan untuk mencubanya, jangan ragu untuk berkongsi pengalaman anda di bahagian komen.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found