Cara Mendapat Teguran di Team Fortress 2

Banyak permainan mempunyai ejekan untuk membolehkan watak anda melakukan sesuatu yang lucu dan menghina. Walaupun ini hanya semata-mata untuk keseronokan dan paparan, ejekan Team Fortress 2 (TF2) kadang-kadang jauh lebih banyak daripada itu. Sebahagian daripada mereka dapat membunuh, menyembuhkan, atau meningkatkan.

Cara Mendapat Teguran di Team Fortress 2

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang ejekan dan cara mendapatkannya, anda berada di tempat yang tepat. Dalam artikel ini, kami akan membimbing anda tentang cara memperolehnya. Kami juga akan memberikan pautan ke senarai ejekan.

Bagaimana cara mendapatkan ejekan di Team Fortress 2?

Menurut Blog TF2, ejekan adalah "animasi khusus watak yang dapat Anda cetuskan dalam permainan untuk mengumumkan bahawa anda baru saja menembak seseorang atau ingin ditembak sendiri". Sifat humor TF2 memikat diri dengan beberapa ejekan kreatif dan keren. Namun, apa lagi yang boleh mereka lakukan dalam permainan?

Biasanya, anda mengejek ketika anda membunuh musuh atau bahkan jika anda merasa tidak menghormati lawan. Dalam TF2, ejekan anda juga mempunyai sisi praktikal. Selain itu, yang paling berharga boleh menjadi mimpi buruk terburuk musuh anda.

Sebelum kita mendapat ejekan yang paling pelik dan paling lucu, mari kita bincangkan tentang ejekan terlebih dahulu. Berikut adalah cara utama untuk mendapatkan ejekan di TF2:

1. Pencapaian

Hanya ada satu ejekan yang anda dapat dari sistem Pencapaian - ejekan Visi Pengarah. Anda mendapatkannya ketika anda mengedit ulangan dalam TF2. Nama pencapaiannya adalah Bintang Pertunjukan Sendiri.

2. Membeli ejekan

Membeli ejekan dari Mann Co. Store adalah pilihan, walaupun ramai anggota masyarakat percaya bahawa harganya terlalu mahal. Barang-barang yang direka bentuk masyarakat dijual di Mann Co. Store, dan penciptanya mendapat sebahagian daripada keuntungan. Pada asalnya, barang yang dibeli dari kedai ini tidak dapat diperdagangkan.

Namun, sejak Kemunculan & Jualan Manniversary, barang-barang ini kini dapat diperdagangkan, asalkan barang tersebut berada di inventori pembeli selama lebih dari tujuh hari. Akaun juga mesti membeli sesuatu dalam 30 hari terakhir.

Anda boleh mendapatkan ejekan yang lebih murah dari laman web lain dan berdagang dengan pemain, tetapi kami akan sampai kemudian.

3. ejekan perdagangan

Anda boleh berdagang ejekan dengan pemain lain. Berdagang untuk item TF2 memerlukan penggunaan Steam, dan perdagangan dilakukan menggunakan antara muka pelancar. Pada mulanya anda boleh memperdagangkan lapan item, dibahagikan kepada baris empat slot

Walau bagaimanapun, pemegang akaun Premium yang ingin berdagang lebih daripada itu akan melihat empat baris tambahan, yang membolehkan mereka memperdagangkan lebih banyak item. Semakin banyak item yang anda seret, semakin banyak baris akan muncul, berjumlah 256 slot. Sekiranya anda berjaya menjaringkan hasil yang baik, anda akan banyak berlarut-larut.

Oleh itu, berdagang sehingga 256 item sekaligus memerlukan akaun Premium. Akaun bukan premium hanya akan mendapat lapan slot untuk digunakan.

Berdagang untuk ejekan dilakukan dengan menyeret dan melepaskan barang yang dipersetujui ketika tetingkap Steam muncul.

4. Item Turun

Kadang-kadang, anda boleh mendapat ejekan kerana barang jarang berlaku. Mereka sangat jarang berlaku, dan anda tidak seharusnya memperhatikannya. Sekiranya anda bernasib baik, anda selalu boleh memberitahu rakan anda.

Kejatuhan barang berlaku semasa anda bermain permainan untuk jangka masa tertentu. Anda akan mendapatkan item tersebut di dalam beg galas anda, dan amaran akan muncul di skrin. Terdapat had berapa banyak item yang anda dapat dengan cara ini setiap minggu.

Setelah seminggu berakhir, ia akan diset semula. Anda hanya boleh bermain lagi untuk mendapatkan lebih banyak item.

5. Hadiah

Sebilangan penyiar dan pencipta kandungan mungkin merasa murah hati dan mengejek. Mungkin anda boleh mencuba nasib dan menang.

Cara terbaik untuk mengejek adalah dengan membeli dari laman web komuniti. Kedai Mann Co. adalah pilihan kedua terbaik. Kaedah lain tidak begitu dipercayai dan tidak boleh menjadi kaedah utama anda selain daripada mendapatkan Director's Cut.

Bagaimana cara membuat ejekan di Team Fortress 2?

Di Kedai Mann Co., ejekan disenaraikan sebagai "Craftable", tetapi anda sebenarnya tidak boleh membuat ejekan. Label ada untuk menunjukkan bahawa ejekan adalah bahan untuk barang-barang buatan lain. Banyak pemain telah keliru dengan label ini dan memburu cara membuat kerajinan.

Malangnya, tidak akan ada cara untuk membuat ejekan tidak lama lagi. Bengkel Taunt telah mula melaksanakan ejekan buatan masyarakat sejak tahun 2015. Menurut catatan blog, ejekan ini akan dijual di Mann Co. Store sebagai gantinya.

Walau bagaimanapun, ada cara untuk menyelesaikannya. Anda boleh menggunakan Unusualifier pada ejekan yang anda miliki. Melakukannya akan memberikan kesan tidak biasa pada ejekan, sehingga mengubahnya.

Makhluk Tidak Biasa akan mempunyai animasi asli yang sama, tetapi kesan khas baru juga akan muncul. Contohnya, sambaran kilat mungkin menyertai ejekan menari. Terdapat banyak generasi kesan ejekan yang tidak biasa.

Namun, ingat bahawa ini bukan ejekan yang benar. Menggunakan Unusualifier adalah pengubahsuaian. Anda boleh menyemak senarai kesan tidak biasa di sini.

Bagaimana Melengkapkan Teguran di Team Fortress 2?

Biasanya, ejekan terikat pada butang '' Q ''. Menekan '' Q '' akan memunculkan menu kecil dari berbagai ejekan yang telah Anda lengkapi. Sekiranya anda menekan '' Q '' dua kali, anda akan melakukan ejekan senjata jika senjata itu memilikinya. Beberapa senjata mempunyai ejekan khas juga.

Berikut adalah langkah-langkah untuk melengkapkan ejekan di TF2:

 1. Lancarkan Team Fortress 2.

 2. Di menu utama, pilih "Item" di bahagian Customize.

 3. Pilih mana-mana kelas yang anda mahu gunakan ejekan.

 4. Secara lalai, anda akan bermula pada tab muat. Pilih ikon kekili filem di bahagian bawah.

 5. Sekarang anda berada di menu ejekan, anda boleh memilih slot mana pun.

 6. Setelah memilih slot, pilih ejekan yang ingin anda lengkapkan dan ulangi jika anda mahu.

Ejekan ini dapat digunakan dalam permainan setiap kali anda berada di darat. Anda tidak boleh mengejek ketika anda berada di bawah air atau di udara. Sebarang kerosakan dan kesan yang berlaku akan membatalkan ejekan dan anda harus melawan.

Bagaimana Menggunakan Teguran di Team Fortress 2?

Ketika anda baru saja membunuh musuh, tekan '' Q '' dan pilih ejekan yang ingin anda gunakan. Lawan anda akan terperanjat melihat anda melalui sudut orang ketiga selama beberapa saat sehingga sahur, sehingga mereka tidak dapat ketinggalan. Anda menggunakan tetikus anda untuk beralih ke ejekan yang dikehendaki atau tongkat analog untuk pengawal.

Kami telah menyebut ejekan yang boleh membunuh. Ini disebut ejekan membunuh, dan mereka dapat membunuh semua musuh kecuali musuh yang paling sering disembuhkan. Setiap ejekan membunuh berbeza, tetapi menyusunnya serupa di seluruh bidang.

Inilah cara anda membunuh dengan ejekan:

 1. Pilih sasaran untuk dibunuh dengan ejekan anda.
 2. Bergerak ke arah sasaran, lebih baik tanpa mereka perhatikan.

 3. Lakukan sebarang persiapan yang diperlukan oleh ejekan anda, seperti melepaskan diri.

 4. Ejekan.

 5. Tonton kelas anda melakukan ejekan.
 6. Ketawa dan lari, melainkan jika anda terbunuh (sangat berbaloi!).

Beberapa ejekan memerlukan banyak masa persiapan. Oleh kerana itu, anda harus mengetahui waktunya. Sekiranya anda ketinggalan atau berayun terlalu awal, anda akhirnya akan kelihatan bodoh dan bukannya mengaibkan lawan anda.

Ejekan membunuh mempunyai nilai kerosakan yang berbeza, biasanya lebih dari 400 untuk menimbulkan pembunuhan satu kali. Berat dengan Overheal maksimum dapat menahan hampir semua ejekan membunuh.

Terdapat beberapa pengecualian untuk ini. Taktik Spy's Fencing membunuh dalam tiga hit tanpa mengira HP - dua hits merosakkan 50 dan yang ketiga memberikan 500. Bahkan Heavy Overhealed sepenuhnya tidak dapat menahan ini, dan ia juga boleh memusnahkan bangunan Engineer.

Ejekan membunuh Armageddon dan Eksekusi Pyro hanya mengatasi 400 kerosakan, yang tidak akan membunuh Heavy dengan Overheal maksimum.

Ejekan yang sangat mematikan adalah ejekan Heavy's Showdown. Dia membentuk senapang jari dengan tangan kanannya yang membunuh siapa sahaja yang berada di hadapannya. Ia juga boleh melalui lubang kecil jika pemain mempunyai tujuan yang baik.

Dalam beberapa kes, senjata yang dilengkapi dengan kelas dapat mengubah sifat ejekan pembunuh. Sebilangan senjata mengurangkan kerosakan sementara yang lain memberikan hasil khas.

Anda juga boleh menggunakan ejekan kemampuan, yang tidak langsung merosakkan musuh. Ini mempunyai pelbagai kesan; semua positif.

Sebagai contoh, ejekan Heavy's Nomming akan memberikan pelbagai dorongan dan penyembuhan kepadanya. Kesannya bergantung pada makanan apa yang dikeluarkannya dari kotak makan tengah hari. Buffalo Steak Sandvich (dieja dengan cara ini) akan membuatnya hanya menggunakan senjata jarak dekatnya tetapi bergerak 35% lebih cepat dan mengambil 25% lebih banyak kerosakan senjata selama 15 saat.

Menggunakan ejekan kemampuan memerlukan posisi dan waktu yang baik, kerana musuh dapat membatalkan animasi. Sekiranya anda berjaya mengaktifkan kesannya, itu bermakna anda telah melakukannya dengan betul.

Di mana saya boleh membeli ejekan dalam TF2?

Anda boleh membeli ejekan di Mann Co. Store dalam permainan, tetapi ini jauh lebih mahal. Sebaliknya, komuniti TF2 telah mendirikan beberapa laman web yang membolehkan pemain membeli ejekan dengan harga yang jauh lebih rendah. Perhatikan bahawa laman web ini tidak berafiliasi dengan Valve, jadi teruskan dengan risiko anda sendiri.

DMarket adalah laman web popular di mana anda boleh membeli ejekan TF2. Harganya agak murah, kadang-kadang hanya beberapa dolar untuk ejekan. Anda boleh memilih harga terbaik dan membeli ejekan yang anda mahukan setelah mendaftar.

Satu ciri menarik mengenai DMarket ialah anda boleh mendaftar dengan akaun Steam anda. Ini menjadikan ejekan pemindahan menjadi lebih senang dan selamat. Anda bahkan boleh membeli barang dari permainan lain seperti CS: GO dan Rust.

ScrapTF adalah laman web popular lain yang boleh anda dapatkan ejekan murah. Tidak seperti DMarket, ia mempunyai lelongan, undian, perdagangan dan banyak lagi. Mungkin anda akan mendapat harga yang tepat untuk ejekan yang anda mahukan di sini.

Anda mesti log masuk ke ScrapTF dengan Steam. Laman web ini automatik, walaupun anda boleh menghubungi pasukan sokongan jika ada masalah. Pada asalnya, laman web ini hanya untuk TF2 tetapi sejak itu berkembang untuk memasukkan lebih banyak permainan.

Marketplace.tf adalah pilihan lain untuk ejekan. Sebilangan ejekan menjadi lebih mahal, tetapi anda boleh menemui hampir semua perkara yang anda mahukan di sini.

Gamerall.com juga mempunyai beberapa ejekan, walaupun sepertinya tidak ada saat menulis. Walau bagaimanapun, laman web ini memungkinkan banyak kaedah pembayaran. Mungkin anda lebih suka sesuatu seperti ini

Kerana laman web ini dikendalikan oleh komuniti, Valve tidak akan bertanggungjawab sekiranya anda ditipu atau ditipu. Anda hanya boleh berniaga sekiranya anda yakin. Sentiasa berhati-hati ketika menggunakan laman web seperti ini untuk membeli dan berdagang ejekan TF2.

Senarai Lengkap Semua Ejekan di TF2

Walaupun kami tidak mempunyai senarai lengkap ejekan TF2 dalam satu halaman, kami dapat mengarahkan anda ke halaman TF2 Wiki Taunts. Sekiranya anda menatal ke bawah, ada bahagian yang disebut "Taunts by Class." Pilih kelas yang anda mahukan dan semak senarai.

Klik di sini untuk membuka halaman dan subseksyen Wiki.

Haha, Saya Membunuh Anda Dengan Taunt!

Membunuh ejekan adalah cara menghiburkan untuk membunuh musuh, terutama jika anda melakukannya dengan sempurna. Sekarang setelah anda mengetahui cara mendapatkannya dan menggunakannya, anda mungkin dapat membuat montaj. Beli ejekan anda dari laman web pihak ketiga untuk menjimatkan wang juga.

Ejekan mana yang menjadi kegemaran anda? Adakah anda berjaya melakukan pembunuhan ejekan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts