Ulasan Jalan Keluar: Drama pelarian penjara EA tidak pernah lepas dari landasan kereta api

Ulasan Jalan Keluar: Drama pelarian penjara EA tidak pernah lepas dari landasan kereta api

Gambar 1 daripada 16

a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 1_0

a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 2_0
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 3_0
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 4_0
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 5_0
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 6_0
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 7_0
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 8_0
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 9
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 10
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 12
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 11
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 16
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 13
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 14
a_way_out_review _-_ xbox_ps4 _-_ 15
£ 25 Harga semasa dikaji

Permainan berbilang pemain berasaskan sofa telah ketinggalan zaman dalam beberapa tahun kebelakangan. Oleh itu, mempunyai permainan di mana cerita boleh dimainkan dengan rakan-rakan. Jalan keluar - pengembaraan rehat penjara dari pembuat Saudara: Kisah Dua Anak - berusaha untuk memperbaiki kedua-dua kesalahan ini, tetapi mungkin lebih baik untuk meneroka perkara yang tidak dicapai terlebih dahulu.

Ini bukan permainan yang sukar, bukan juga permainan aksi. Hampir tidak terasa seperti permainan, kadang-kadang, bermain seperti cerita interaktif Telltale Games, hanya tanpa ilusi pilihan. [Galeri: 1]

Itu akan terasa seperti alasan yang mencukupi, untuk beberapa, tetapi untuk semua kekurangannya, Jalan keluar menawarkan banyak daya tarikan sepanjang perjalanan - dan entah bagaimana bermain permainan berdasarkan cerita dengan rakan menjadikannya pengalaman bermain bersama yang tidak dapat dilupakan daripada yang seperti Tinggal 4 Mati atau Terlalu matang tidak dapat menandingi.

Pertama, permainan tidak boleh dimainkan sendiri, dan rasanya seperti panggilan yang tepat. Ia hanya boleh dimainkan dalam talian atau permainan split-screen, dan jika anda memilih yang terakhir, skrin akan terbahagi secara dinamik berkaitan dengan kepentingan apa yang sedang berlaku. Ia melakukan ini dengan cara yang tidak terlalu mengganggu, tetapi tidak sempurna - apabila anda berdua bercakap dengan watak yang berbeza, misalnya, permainan membungkam siapa sahaja yang memulakan perbualan mereka terakhir, sehingga pemain yang diredam membaca setengah skrin kapsyen untuk mengikuti perkembangan ceritanya sendiri.

Saya mahu membebaskan diri [galeri: 2]

Rakaman pra-pelepasan dibuat Jalan keluar nampaknya mengenai pelarian penjara: mesej rahsia, alat yang dikongsi dan skema yang ditetas di sepanjang jalan. Sebenarnya, bahagian penjara sebenarnya berakhir dengan agak cepat, tetapi walaupun kelihatan seperti perkara buruk, hanya apabila anda melepaskan diri dari penjara, perkara itu - dengan betul - terbuka. Peluang untuk melarikan diri besar tidak sepadan dengan kedengarannya, dengan permainan memberitahu anda apa yang harus dilakukan dan kapan: ini tidak The Escapists, dan terus terang melarikan diri dari dialog penjara yang canggung mungkin lebih merupakan insentif untuk pecah daripada pemukulan harian (watak saya disebut "Ikan Baru" tidak kurang dari empat kali dalam adegan pertama. Empat.)

Oleh itu, jika anda tidak merancang pelarian secara aktif, apa yang anda lakukan? Dengan gaya Telltale yang sebenarnya, anda bermain bersama cerita seperti yang ditulis. Ini bermaksud penyetempatan butang tepat pada masanya untuk meminta pergaduhan di layar, mencari barang / orang yang anda perlukan dan menekan butang, atau beberapa bahagian siluman yang sangat terhad di mana anda menghindari pengesanan beberapa pengawal yang tidak layak. Kadang-kadang permainan akan membuat anda bekerjasama untuk melakukan sesuatu: satu pemain mungkin perlu bercakap dengan seseorang untuk membuat mereka berpaling sementara yang lain melewati masa lalu, misalnya, tetapi tidak ada tepukan selamat di belakang kerana mengetahuinya. Permainan secara harfiah memberitahu anda untuk melakukannya. Sekiranya anda gagal, jangan risau: cuba lagi sehingga anda dapat melakukannya dengan betul. [Galeri: 3]

Dengan kata lain, ia seperti pembuatan semula Dream Quantic Hujan lebat hanya mempunyai satu hasil yang mungkin. Dan hasilnya agak menghiburkan, tetapi bukan pengalaman permainan yang mencengkam dan penuh aksi yang dicadangkan oleh rakaman awal. Berita baiknya adalah bahawa setelah anda keluar dari penjara, keadaan menjadi lebih meriah, dengan urutan aksi yang menghiburkan (siapa yang tidak suka mengejar kereta?) Diselingi dengan peluang untuk menjelajahi kawasan yang lebih luas mengikut kehendak anda sendiri. Walaupun tidak banyak idea mengenai dialog penjara PG yang kurang baik, sekurang-kurangnya ia boleh tergelak - lihat apa yang akan berlaku sekiranya anda dan pasangan memutuskan untuk duduk di rocker spring playground pada masa yang sama.

Hanya kami berdua

Lihat ulasan yang berkaitan Burnout Paradise Remastered: Hello old friend Permainan PS4 terbaik pada tahun 2018: 12 tajuk yang luar biasa untuk PlayStation 4 Permainan Xbox One terbaik pada tahun 2018: 11 permainan untuk dimainkan di Xbox One anda

Terdapat beberapa sebab mengapa saya masih menganggap A Way Out bernilai masa anda, tetapi sedikit penemuan bersama seperti itu benar-benar menjangkau saya. Inilah hakikat bermain permainan bersama. Dengan rakan baik di sisi anda, semuanya lebih menghiburkan, dari lelucon bodoh anda sendiri yang menyusun dialog hingga menetapkan skor minigame tinggi untuk pemain lain dirobohkan. Menemui sesuatu bersama-sama juga menggembirakan: ada satu pemandangan di mana permainan ini menawarkan versi Guitar Hero yang sangat asas di mana anda boleh membuat muzik "indah" bersama dengan banjo dan piano. Perincian kecil ini membuat banyak perbezaan apabila permainan sering kali menekan butang dan memutar batang analog pada masa yang sama dan menjadikan permainan jauh lebih banyak daripada jumlah bahagiannya. [Galeri: 4]

Tarikan besar kedua adalah harganya. EA dengan bijak memutuskan untuk tidak mengenakan bayaran £ 45 standard untuk pelepasan di Xbox One atau PlayStation 4, dengan harga 25 £ yang jauh lebih berpatutan. Sekarang di Amazon, ahli Prime boleh membuat pra-pesanan dengan harga £ 20. Mengingat bahawa hanya satu pemain yang memerlukan cakera untuk dimainkan, itu adalah nilai yang lebih baik daripada melihat drama penjara yang agak dapat diramalkan di pawagam, bagaimanapun juga.

Dengan perjalanan pawagam yang biasa-biasa saja, anda boleh memilih untuk memisahkannya dengan rakan selepas itu. Dengan Jalan Keluar, ritual yang menegaskan kehidupan dapat berlangsung hingga dan termasuk saat kredit berakhir - dan semuanya lebih baik untuknya. Ia mungkin bukan permainan yang saya harapkan, tetapi saya berharap ia dapat menginspirasi subgenre baru untuk muncul.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found