Fortnite Terus Kerosakan di PC - Apa Yang Perlu Dilakukan

Fortnite mungkin merupakan salah satu permainan terbesar sekarang tetapi ia mempunyai masalah yang adil. Dari kemas kini yang rosak dan masalah pelayan hingga pelbagai masalah komputer yang menyebabkan permainan itu hancur. Tidak semua itu adalah kesalahan Epic. Kerosakan tempatan tidak selalu menjadi kesalahan pembangun. Bukan itu penting kerana semua yang anda mahu lakukan adalah menghidupkan semula permainan. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda beberapa perkara yang perlu dicuba sekiranya Fortnite terus mogok di PC anda.

Fortnite Terus Kerosakan di PC - Apa Yang Perlu Dilakukan

Contoh utama ketika kesalahan Epic bahawa kemalangan Fortnite adalah kemas kini 5.21. Ketika mereka memperkenalkan bug yang terus merosakkan permainan. Ia dengan cepat ditangani tetapi tidak memikat pemaju ke pangkalan pemain.

Terdapat kemalangan lain yang bukan salah Epic dan inilah yang akan saya fokuskan di sini. Masalah dengan PC tempatan anda dapat diselesaikan dengan cepat sehingga anda dapat menghidupkan permainan anda secepat mungkin.

Hentikan Fortnite Crashing pada PC

Terdapat beberapa sebab mengapa Fortnite terus mogok di PC. Mereka mungkin suhu, kuasa, overclock, pemandu, atau sesuatu yang lain sepenuhnya. Cara termudah untuk mengetahui adalah bermain permainan lain selama satu jam. Mainkan sesuatu yang intensif grafik selama sekurang-kurangnya satu jam dalam satu sesi dan lihat apakah ia juga berlaku. Sekiranya ia berlaku, kemungkinan komputer akan rosak. Sekiranya tidak rosak, kemungkinan itu adalah masalah dengan Fortnite.

Anda boleh mengulanginya untuk beberapa permainan lain jika anda mahu memastikannya. Satu perkara yang mesti anda lakukan di sini adalah mencuba permainan lain sekurang-kurangnya sekali untuk jangka masa yang ketara. Sebilangan besar laman web yang menawarkan ‘nasihat’ untuk menghentikan kerosakan Fortnite gagal mengasingkan sama ada permainan atau komputer yang salah. Setelah anda melakukan ini, anda dapat meneruskan keyakinan bahawa anda tidak membuang masa anda.

Dengan anggapan Fortnite menyebabkan kemalangan:

Jalankan Fortnite sebagai pentadbir

Ujian mudah akan melihat apakah akaun Windows anda mempunyai keistimewaan yang mencukupi untuk bermain permainan. Klik kanan pelancar Fortnite dan pilih Run as Administrator. Sekiranya permainan berfungsi dengan baik, anda perlu mengawal folder Fortnite pada pemacu anda.

 1. Klik kanan folder Fortnite dan pilih Properties.
 2. Pilih tab Keselamatan dan Edit.
 3. Pilih akaun anda dan periksa untuk mengetahui sama ada anda mempunyai Kawalan Penuh di tetingkap bawah.
 4. Tambahkan Kawalan Penuh jika anda perlu dan menutup tingkap setelah selesai.
 5. Pilih Lanjutan di tetingkap asal.
 6. Periksa untuk melihat Pemilik di bahagian atas tetingkap baru.
 7. Pilih Ubah dan pilih akaun pengguna anda di tetingkap seterusnya.
 8. Pilih OK dan biarkan sistem membuat perubahan.
 9. Cuba semula Fortnite.

Masalah kebenaran fail adalah terutamanya untuk pemasangan permainan baru tetapi jika anda telah membuat perubahan lain pada sistem anda, ia boleh menyebabkannya mogok.

Menyemak kemas kini

Langkah seterusnya adalah memeriksa kemas kini Windows dan Fortnite.

 1. Klik kanan butang Mula Windows dan pilih Tetapan.
 2. Pilih Kemas kini & Keselamatan dan pilih Periksa Kemas Kini.
 3. Lawati laman web AMD atau Nvidia dan periksa kemas kini pemacu grafik.
 4. Periksa Fortnite untuk kemas kini permainan.

Sekiranya anda mendengar masalah audio sebelum berlakunya kemalangan, anda mungkin juga mahu mengemas kini pemacu audio anda. Gunakan Pengurus Peranti untuk itu.

Tukar ke atau dari mod Skrin Penuh di Fortnite

Dalam beberapa keadaan, menjalankan Fortnite dalam mod Skrin Penuh Window atau Window boleh menyebabkan kerosakan. Mencuba mod lain mungkin menyelesaikan masalah anda.

 1. Buka Fortnite dan pilih Tetapan Permainan.
 2. Pilih Video dan ubah Mod Tetingkap ke sesuatu yang berbeza.
 3. Simpan perubahan anda dan cuba permainan.

Sekiranya permainan tetap stabil, biarkan dalam mod semasa. Sekiranya masih rosak, anda boleh mengubahnya ke mod sebelumnya jika anda mahu.

Tukar tetapan grafik di Fortnite

Sekiranya menukar mod skrin tidak berfungsi, pengurangan grafik mungkin berlaku.

 1. Buka Fortnite dan pilih Tetapan Permainan.
 2. Pilih Video dan kurangkan Kualiti dengan satu tetapan.
 3. Simpan dan cuba lagi.

Tidak dianjurkan untuk turun lebih rendah daripada pengaturan Medium kerana permainan juga menjadi tidak stabil. Sekiranya tidak berjaya, cubalah resolusi video lain dengan mengulangi perkara di atas tetapi ubah di mana anda melihat Resolusi ditetapkan di bawah Kualiti. Simpan dan cuba lagi.

Matikan Pengesanan Timeout

Pembaikan terakhir saya ketika Fortnite terus mogok di PC adalah mematikan Timeout Detection and Recovery di Windows. Tetapan ini boleh menyebabkan kerosakan ketika menganggap kad grafik terkunci atau terlalu lama. GPU sebenarnya baik-baik saja tetapi merupakan pembaikan biasa untuk kemalangan Fortnite.

 1. Buat Titik Pemulihan Windows
 2. Tekan kekunci Windows dan R.
 3. Ketik regedit dan tekan Enter.
 4. Navigasi ke HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlGraphicsDrivers.
 5. Cari TdrLevel di bahagian kanan. Pilih dan lompat ke Langkah 7 jika ada.
 6. Klik kanan di panel kanan dan pilih Baru, QWORD (64-bit) Nilai TdrLevel tidak ada.
 7. Klik dua kali TdrLevel, berikan nilai ‘0’ dan pilih OK.
 8. Matikan editor pendaftaran dan but semula komputer anda.
 9. Uji semula Fortnite.

Itu had pembetulan Fortnite saya. Adakah anda mempunyai orang lain untuk dikongsi? Beritahu kami tentang mereka di bawah jika anda melakukannya!

Recent Posts