Bagaimana Memberi Orang Robux

Sekiranya anda merasa sedikit murah hati dan ingin menyumbangkan Robux kepada pemain kegemaran anda, ini adalah proses yang mudah. Atau sekurang-kurangnya, semestinya.

Cara Memberi Orang Robux

Sayangnya, menderma Robux di Roblox tidak semudah menekan butang "donate", tetapi pemainnya pintar. Mereka telah mengembangkan beberapa cara untuk "memberi" orang Robux tanpa butang khusus.

Ketahui lebih lanjut mengenai menderma Robux dari akaun anda dan pelbagai kaedah yang boleh anda gunakan untuk memberi Robux kepada pemain lain.

Cara Menyumbang Robux kepada Rakan Anda

Dalam dunia yang sempurna, anda dapat berkongsi hadiah Robux dengan rakan anda dengan satu klik butang mudah. Dunia tidak sempurna, walaupun dunia yang anda buat di Roblox. Sekiranya anda ingin menderma Robux kepada rakan anda, anda mungkin perlu melalui beberapa gelung.

Nasib baik, ada beberapa cara untuk melakukannya supaya anda dapat memilih kaedah yang sesuai dengan keadaan anda:

Kaedah 1 - Menjual Game Pass (PC sahaja)

Kaedah 1 dan 2 adalah pilihan yang bagus jika anda ingin menderma Robux yang sudah ada di akaun anda. Namun, untuk melakukan ini, anda memerlukan dua akaun Roblox, mungkin milik anda dan rakan. Setelah anda berkoordinasi dengan rakan / penerima dana, ini adalah langkah-langkah untuk "menderma" Robux:

Penerima / Rakan:

 1. Lancarkan Roblox dan log masuk.

 2. Pilih Buat tab.

 3. Anda semestinya sudah membuat permainan kerana setiap akaun Roblox mendapat permainannya sendiri secara automatik semasa mendaftar. Biasanya disebut, "Tempat gamer". "
 4. Klik ikon gear di sebelah kanan permainan.

 5. Pilih Buat Pas Permainan dari senarai pilihan dalam menu lungsur.

 6. Pada skrin seterusnya, pilih mana-mana fail di komputer anda dengan Pilih fail butang dan muat naik. Ini boleh menjadi apa-apa kerana ini hanya ruang letak.

 7. Sekarang, namakan Game Pass anda.

 8. (Pilihan) Tulis keterangan di kotak teks.

 9. Klik Pratonton butang.

 10. Tekan hijau Sahkan Muat Naik butang.

 11. Anda akan melihat kotak mesej muncul berkata, Game Pass berjaya dibuat.

 12. Pergi ke ikon gear untuk permainan sekali lagi dan buka menu drop-down.

 13. Pilih Konfigurasikan.

 14. Pilih Jualan dari pilihan di panel menu sebelah kiri.
 15. Togol Item untuk Dijual ciri untuk HIDUP.

 16. Masukkan harga (berapa banyak yang anda mahu berikan) di lapangan. Penerima hanya menerima 70% dari harga jualan dan Roblox mendapat selebihnya. Sebagai contoh, jika anda ingin memberikan 100 Robux, anda perlu memasukkan 143 Robux untuk harganya.

 17. Klik Jimat butang supaya Game Pass anda disiarkan secara langsung.

 18. Hantarkan pautan ke rakan / penerima anda atau minta mereka mencarinya di permainan anda.

Penderma / Anda:

 1. Log masuk ke akaun Roblox anda dan cari Game Pass atau gunakan URL penjualan rakan / penerima anda.
 2. Beli Game Pass mereka.
 3. Sumbangan itu kini selesai.

Perlu diingat bahawa kaedah ini tidak menghasilkan Robux dengan segera. Roblox mempunyai tempoh "Penjualan Menunggu" selama tiga hari untuk memindahkan dana dari satu pemain ke pemain lain.

Kaedah 2 - Kumpulan Wang / Kumpulan (PC dan Mudah Alih)

Memindahkan dana Kumpulan adalah cara lain untuk "menyumbangkan" dana kepada pemain lain. Ia juga berfungsi pada aplikasi mudah alih Roblox. Anda buat memerlukan Kumpulan dengan dana yang sudah ada dalam akaun untuk memanfaatkan kaedah ini.

Inilah caranya:

Sekiranya belum, anda perlu membuat Kumpulan. Lihat langkah di bawah untuk membuatnya atau pergi ke halaman Kumpulan anda.

 1. Klik pada tiga garis mendatar di sudut kiri atas skrin.

 2. Tatal ke bawah dan pilih Kumpulan.

 3. Tekan Buat Kumpulan butang.

 4. Isi semua bidang.

 5. Bayar 100 Robux untuk memulakan Kumpulan baru.

Setelah anda mempunyai Kumpulan, anda (atau penerima) perlu membuat permainan dan kemudian Pas Permainan untuknya. Namun, anda boleh memotong langkah ini jika anda sudah mempunyai dana untuk diedarkan dari akaun Kumpulan.

 1. Klik Buat tab dari Kumpulan halaman.

 2. Sekarang, pilih Penciptaan Kumpulan tab.

 3. Pastikan anda memilih kumpulan sasaran di panel menu sebelah kiri.

 4. Tekan hijau Buat Permainan Baru butang.
 5. Dari sini, pilih Plat asas atau jenis permainan lain di halaman. Tidak menjadi masalah kerana ia digunakan sebagai placeholder untuk Game Pass.

 6. Pergi ke kanan permainan anda yang baru dibuat dan tekan ikon gear.

 7. Sekarang, pilih Buat Pas dari menu lungsur turun.

 8. Muat naik fail menggunakan nama yang sesuai Pilih fail butang. Tidak kira jenis fail yang anda pilih kerana ini hanyalah Pass dummy / placeholder.

 9. Namakan Game Pass.

 10. Tekan hijau Pratonton butang.

 11. Klik hijau Sahkan Muat Naik butang.

 12. Setelah Game Pass dibuat, pergi ke sebelah kanannya dan tekan ikon gear.

 13. Kemudian, klik pada Konfigurasikan dari menu lungsur turun.

 14. Pilih Jualan dari panel menu sebelah kiri.

 15. Togol Item untuk Dijual kepada HIDUP kedudukan.

 16. Tetapkan harga di medan yang sesuai.

 17. Tekan Jimat.

Robux Donor / Anda - Menambah Dana ke Akaun Kumpulan

 1. Beli Group Game Pass baru menggunakan URL penjualan atau cari di halaman penjualan.
 2. Periksa untuk memastikan Robux masuk ke dana Kumpulan dengan pergi ke Halaman Kumpulan.
 3. Klik pada tiga titik di sebelah kanan nama Kumpulan.

 4. Tatal dan pilih Konfigurasi Kumpulan.

 5. Pilih Hasil dan kemudian Ringkasan dari menu tetingkap kiri.

 6. Ia akan tertulis "Tertunda" dan memerlukan tiga hari untuk muncul dalam dana Kumpulan.

Robux Donor / You - Menyumbang Robux kepada Pemain Lain

 1. Setelah dana Kumpulan, kembali ke Hasil pilihan dan pilih Bayaran.
 2. Sekarang, klik Bayaran Satu Kali.
 3. Kemudian pilih Tambahkan Penerima Pembayaran butang.
 4. Masukkan nama rakan / penerima anda di medan nama pengguna.
 5. Tatal dan pilih nama penerima dari pilihan lungsur turun.
 6. Tekan okey bersambung. Penerima perlu berada dalam Kumpulan yang anda buat. Sekiranya anda belum menambahkannya, anda mesti melakukannya sebelum melalui langkah-langkah ini.
 7. Tetapkan jumlah Robux yang ingin anda bayar kepada penerima. Anda perlu mempunyai dana yang mencukupi dalam akaun Kumpulan untuk menampung pembayaran.
 8. Tekan Sebarkan butang.
 9. Penerima menerima pembayaran dengan serta-merta tanpa menunggu masa "menunggu".

Kaedah 3 - Beli Kad Hadiah Robux

Sekiranya anda mempunyai akses ke kad kredit atau tidak mahu melakukan semua langkah dalam kaedah yang dinyatakan di atas, anda sentiasa boleh membeli kad hadiah Robux.

Kad hadiah boleh didapati di kedai batu bata dan mortar di seluruh dunia. Lihat kedai berikut untuk mengambil kad berhampiran anda:

 • 7-Sebelas
 • Walgreens
 • Sasaran
 • Belian terbaik
 • Walmart
 • Farmasi CVS

Sekiranya anda mengambil kad fizikal, anda masih perlu menghantarnya kepada penerima supaya mereka dapat menebusnya. Untuk sumbangan yang lebih pantas, kad digital selalu menjadi pilihan. Anda boleh melihat peruncit seperti GameStop, Amazon, dan Target untuk kad digital dalam denominasi yang berbeza.

Anda juga boleh melayari laman web rasmi Roblox untuk membeli kad hadiah terus dari sumbernya. Kad hadiah terdapat dalam nilai yang telah ditetapkan sebanyak $ 10, $ 25, dan $ 50, tetapi anda juga boleh menetapkan jumlah tersuai. Setiap kad hadiah, tidak kira di mana ia dibeli, disertakan dengan item maya percuma semasa penukaran kod hadiah.

Soalan Lazim Memberi Robux

Bolehkah Anda Memberi Robux kepada Rakan Anda Secara Langsung?

Ya dan tidak. Malangnya, jawapannya tidak mudah.

Anda boleh membeli kad hadiah digital dan menghantarnya kepada rakan anda, atau anda boleh membeli kad fizikal dan menghantarnya melalui "surat siput." Namun, anda tidak dapat memindahkan dana dari akaun anda ke akaun Roblox rakan anda.

Sekiranya anda mempunyai banyak dana dan anda ingin berkongsi kekayaan, anda boleh menggunakan salah satu kaedah yang dinyatakan di atas untuk "memberi" Robux kepada rakan, langsung dari akaun anda. Cara termudah untuk "menderma" dana adalah dengan melakukan "pembayaran" dari akaun Kumpulan di mana anda berdua ahli.

Walau bagaimanapun, membelanjakan 100 Robux untuk membuat Kumpulan baru mungkin tidak diperlukan. Sekiranya itu terdengar seperti anda, anda selalu boleh meminta penerima / rakan untuk membuat Game Pass untuk anda "beli". Menggunakan kaedah ini mempunyai beberapa kelemahan seperti masa menunggu tiga hari dan peratusan yang disimpan oleh Roblox untuk penjualan.

Kongsi Kekayaan Robux

Memberi pemain lain dengan Robux semudah membeli kad hadiah, tetapi bagi beberapa pemain itu bukan pilihan. Sekiranya anda mempunyai banyak Robux dalam akaun anda atau tidak mahu mengeluarkan kad kredit, ada jalan keluar untuk "menderma" dari baki anda. Cara termudah adalah dengan menggunakan akaun Kumpulan yang dikongsi, tetapi anda selalu dapat melakukan penjualan Game Pass secara individu jika anda ingin menunggu sebentar.

Apakah cara kegemaran anda untuk "menderma" Robux kepada pemain lain? Kaedah mana yang telah anda cuba? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found