Cara Membuat Kumpulan Instagram

Platform media sosial seperti Instagram melakukan pekerjaan yang cukup baik untuk membiarkan anda berkongsi catatan dan cerita dan berbual dengan rakan anda. Walau bagaimanapun, beberapa pilihan seperti membuat kumpulan Instagram tidak begitu telus.Sekiranya anda ingin mengetahui cara membuat kumpulan Instagram, artikel ini telah membuat anda mendapat liputan.

Read More
Cara Membuat Undian di Instagram

Rangkaian sosial sentiasa berusaha mencari kaedah baru untuk menarik minat anda dan mengelakkan anda beralih ke pertandingan. Snapchat mempunyai Peta Snap, Twitter baru saja meningkatkan had watak untuk beberapa pengguna dan Instagram baru-baru ini memperkenalkan tinjauan pendapat. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai mereka dan cara membuat tinjauan pendapat di Instagram, tutorial ini sesuai untuk anda.

Read More
Cara Membuat Halaman Instagram untuk Perniagaan Anda

Pada masa kini, kebanyakan perniagaan mempunyai laman Instagram dan Facebook. Ini adalah langkah cemerlang pemilik perniagaan dan pengurus. Mempunyai kehadiran sosial yang lantang dalam masyarakat moden kita sangat penting untuk menonjol.Sekiranya perniagaan atau produk anda menonjol, anda pasti akan lebih berjaya dan berada di atas persaingan.

Read More
Cara Membuat, Mengurus dan Meninggalkan Kumpulan di Telegram

Di samping WhatsApp, Telegram adalah aplikasi sembang ketika ini. Tidak tanpa kontroversi, aplikasi ini telah menghadapi pelbagai ribut dan kini menjadi aplikasi yang sangat popular untuk berbual, berkongsi video, pelekat dan semua jenis barang itu. Hari ini saya akan membimbing anda bagaimana membuat, mengurus dan meninggalkan kumpulan di Telegram.

Read More
Cara Membuat Sembang Berkumpulan di Snapchat

Adakah anda mencari kaedah untuk berkongsi foto di Snapchat di kalangan sekumpulan rakan? Snapchat mempunyai fungsi hebat yang memungkinkan penggunanya mengirim konten ke beberapa rakan dan keluarga dengan mudah. Anda boleh melakukan ini dengan membuat sembang kumpulan. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana melakukan ini, anda telah sampai di tempat yang betul.

Read More
Cara Memangkas Imej dan Video untuk Cerita Instagram

Memastikan gambar dan video anda berukuran tepat dan tidak dicincang di tempat yang canggung adalah bahagian penting dalam menyiapkan Kisah Instagram anda untuk diterbitkan. Tutorial ini akan memandu anda melalui memotong gambar dan video untuk Instagram Stories.Cerita Instagram mempunyai ukuran yang sangat ditentukan yang sesuai dengan dimensi skrin telefon anda.

Read More
Cara Membuat Sorotan Instagram Sendiri

Instagram telah menjadi salah satu platform terkemuka untuk pemasaran, perniagaan, dan pengenalan jenama. Atas sebab itu, setiap perniagaan, influencer, dan selebriti yang serius mempunyai sorotan Instagram mereka sendiri. Kisah terbaik anda di Instagram semuanya disusun dalam sorotan Instagram anda.

Read More
Cara Membuat Akaun Instagram Kedua

Ingin membuat akaun Instagram kedua? Mahukan akaun untuk perniagaan dan satu untuk anda sendiri? Menguruskan berbilang akaun untuk pelanggan? Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin ingin memiliki akaun Instagram kedua atau ketiga. Tutorial ini akan menunjukkan cara membuatnya dan menguruskannya dengan berkesan.

Read More
Cara Membuat Komuniti Subreddit Baru

Reddit adalah tempat di internet di mana orang dari seluruh dunia dapat berkumpul untuk berkongsi idea dan membincangkan isu berdasarkan minat tertentu. Salah satu cara Reddit membenarkannya adalah melalui penciptaan subreddits, yang memfokuskan pada isu-isu tertentu dalam topik tertentu. Sesiapa sahaja boleh membuat subreddit, tetapi tidak semuanya menjadi popular.

Read More
Cara Membuat Undian di Facebook

Pungutan suara Facebook adalah kaedah terbaik untuk mengumpulkan pendapat mengenai isu-isu tertentu dari rakan dan pengikut anda. Sama ada anda perlu mengetahui pendapat pelanggan anda tentang idea baru atau ingin memasukkan humor ke dalam kumpulan persahabatan, anda boleh membuat tinjauan pendapat khusus.

Read More
Cara Menghapus Semua Mesej Langsung Instagram Anda

Salah satu ciri Instagram yang paling popular adalah ciri Direct Message (DM). Dengan DM, pengguna boleh berbual secara peribadi satu persatu dengan rakan mereka atau membuat sembang kumpulan. Walaupun terdapat banyak aplikasi pesanan di luar sana, ada banyak orang yang menggunakan Instagram sebagai perkhidmatan pesanan segera utama mereka.

Read More
Cara Menghapus Semua Mesej Anda di WeChat

Sama ada anda begitu aktif di WeChat sehingga kehabisan ruang yang dapat dikendalikan, anda akan meninggalkan aplikasi untuk sementara waktu, atau anda tidak mahu lagi melihat perbualan yang anda lakukan, anda boleh menghapus semua mesej anda di WeChat. Sebab mengapa anda mungkin mahu melakukan ini adalah banyak, tetapi kaedah yang anda gunakan untuk melakukannya tetap sama.

Read More
Cara Memadamkan Semua Foto Instagram Anda

Sekiranya anda mempunyai beberapa foto yang ingin anda hapus, Instagram tidak menyediakan alat untuk melaksanakan tugas tersebut. Malangnya, seiring berjalannya waktu, anda akan menyedari akaun Instagram anda dibanjiri dengan foto dan catatan masa lalu. Sebahagian daripadanya mungkin anda tidak mahu lagi ditampilkan dengan bangganya seperti dulu.

Read More
Cara Menghapus dan Menghapus Semua Suka di Instagram

Instagram telah menjadi salah satu platform media sosial yang paling popular dan berpengaruh. Orang dari pelbagai lapisan masyarakat menggunakannya untuk pelbagai tujuan. Ada yang menggunakan Instagram sebagai akaun peribadi di mana mereka dapat menyiarkan foto dan video pengembaraan mereka, acara khas, atau momen harian yang sederhana.

Read More
Cara Memadam Semua Data Facebook

Bukan rahsia lagi bahawa akaun Facebook anda mengumpulkan banyak maklumat mengenai anda. Walaupun anda menyahaktifkan akaun buat sementara waktu, akaun masih ada. Malangnya, tidak ada cara untuk menyimpan akaun dan menghapus semua data.Untuk menghapus semua Data Facebook anda, anda perlu memadamkan akaun anda secara kekal.

Read More
Cara Menghapus semua Fail Slack untuk Menguruskan Ruang Disk

Slack adalah alat pilihan untuk banyak perusahaan dan syarikat yang bekerjasama dari jarak jauh. Ini adalah pusat kuasa produktiviti yang merangkumi sembang, perkongsian fail, alat pengurusan projek dan pelbagai tambahan yang menawarkan banyak kekuatan untuk aplikasi. Apa yang biasanya berlaku dalam kumpulan Slack adalah banyak fail dikongsi dengan sedikit kawalan versi dan banyak kekacauan untuk dibersihkan setelah projek selesai.

Read More
Cara Menghapus Semua Komen Reddit

Reddit adalah komuniti terbaik untuk mengikuti tren, mencari maklumat yang tidak pernah anda fikirkan diperlukan, dan berkongsi pendapat anda mengenai pelbagai topik. Kelemahannya, ini juga tempat terbaik untuk menghadapi peperangan api kerana perkara-perkara yang tidak bermakna dan menemui pengetahuan yang boleh menjengkelkan untuk berinteraksi dengannya.

Read More
Cara Menghapus Semua Suka Twitter Anda

Twitter telah menjadi salah satu saluran sosial terkemuka di dunia untuk perbincangan dan perbalahan, dengan sekurang-kurangnya setengah bilion tweet dihantar setiap hari. Semua orang di Twitter sama ada menerbitkan pendapat mereka mengenai subjek atau catatan dan pautan kegemaran mereka, atau mereka mengikuti dan menyukai apa yang orang lain kongsikan.

Read More
Cara Menghapus SEMUA Catatan Tik Tok anda

Sekali-sekala adalah idea yang baik untuk memulakan semula dan menyegarkan. Mungkin anda mahu menjenamakan semula diri anda dan video yang anda miliki tidak memotongnya. Mungkin anda berpisah dengan rakan TikTok anda dan menginginkan semuanya, tetapi anda tidak mahu menukar nama akaun anda. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara menghapus semua video anda tanpa membuang akaun anda.

Read More
Cara Menghapus Semua Retweet di Twitter

Ciri Retweet Twitter serupa dengan ciri bahagian platform media sosial yang lain. Anda boleh Retweet komen atau Tweet pengguna lain, dan mereka boleh melakukan perkara yang sama dengan apa sahaja yang anda hantar di platform.Retweet adalah salah satu perkara yang mendorong Twitter dan akaun Twitter pengguna tertentu.

Read More
Cara Menghapus Semua Mesej di Telegram

Ini masa pertanyaan pembaca sekali lagi dan kali ini mengenai Telegram. Soalan penuhnya ialah 'Saya mendengar bahawa mesej disimpan di pelayan Telegram dan saya tidak menginginkannya. Bagaimana saya boleh menghapus semua mesej saya di Telegram? 'Telegram adalah aplikasi pesanan selamat untuk mudah alih dan desktop.

Read More
Cara Menyekat atau Menghapus Rakan di WeChat

WeChat adalah aplikasi pesanan dan rangkaian sosial yang berasal dari China tetapi telah menggegarkan barat. Walaupun kelihatan baru, atau agaknya, pertama kali dilancarkan pada tahun 2011 dan di barat pada tahun 2012. Ini adalah aplikasi besar dengan berbilion pengguna dan menawarkan semua perkara yang kita cari dalam rangkaian sosial.

Read More
Cara Memadamkan Gambar dari Kik

Menghantar foto dalam aplikasi mesej adalah sesuatu yang kita lakukan setiap hari. Namun, adakah anda pernah menghantar gambar yang salah kepada kumpulan atau rakan di Kik? Sekiranya anda tidak pasti apa yang harus dilakukan apabila ini berlaku, kami akan membuat anda dilindungi.Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda cara menghapus gambar di Kik.

Read More
Cara Menghapus Kenalan di WeChat

Pernahkah anda terfikir apa yang harus dilakukan dengan kenalan WeChat yang mengganggu yang terus menghantar sembang kumpulan anda? Sekiranya anda ingin mengeluarkan seseorang dari senarai kenalan anda di WeChat, anda mempunyai dua pilihan - anda boleh memadam atau menyekat kenalan tersebut. Kedua-dua pilihan boleh dibalikkan, dan anda boleh menyelesaikannya dalam beberapa langkah.

Read More
Cara Menghapus Kenalan di Viber

Sebaik sahaja anda memasang Viber pada peranti mudah alih anda, kenalan anda akan diselaraskan ke aplikasi. Sekiranya anda ingin menghapus kenalan dan perbualan yang ada, ini dapat dilakukan dalam beberapa langkah mudah.Setelah membaca artikel ini, anda akan mengetahui cara menghapus kenalan di Viber, serta mesej, sembang kumpulan, dan keseluruhan sejarah sembang.

Read More
Cara Menghapus Mesej di GroupMe

Menghapus mesej selalu menjadi bahagian penting dalam aplikasi pemesejan apa pun. Sama ada anda cuba memastikan peti masuk anda bebas dari kekacauan, atau mengeluarkan mesej sensitif dari mata kasar, mengetahui cara menghapus mesej — dan keseluruhan utas — penting tidak kira aplikasi apa yang anda gunakan untuk berkomunikasi.Dala

Read More
Cara Memadam Akaun Kik Anda

Kik adalah perkhidmatan pesanan percuma yang memudahkan anda berhubung dengan rakan dan keluarga anda. Sekiranya anda memutuskan untuk menghapus akaun Kik anda, perlu diketahui bahawa, walaupun anda membatalkan akaun Kik anda, ia tidak akan ditutup dengan baik. Ini hanyalah penonaktifan sementara yang membolehkan anda membuka semula akaun anda jika anda mahu.

Read More
Cara Memadamkan Akaun LinkedIn Anda

Ingin memadamkan akaun LinkedIn anda secara kekal? Adakah anda menemui akaun lama yang tidak lagi relevan dengan anda? Adakah anda mahu memadamkan akaun semasa anda dan mula baru? Tidak kira apa sebab anda mesti memadamkan akaun LinkedIn anda secara kekal, tutorial ini menunjukkan caranya.Walaupun menjadi rangkaian sosial, LinkedIn adalah tempat yang sangat baik untuk bergaul dan penuh dengan orang positif yang berusaha mengembangkan karier dan membuat rangkaian kenalan profesional.

Read More
Cara Memadamkan Awan Samsung dari Telefon Anda

Sekiranya anda menggunakan peranti mudah alih Samsung, anda boleh menyimpan fail dalam talian dengan Samsung Cloud. Ini adalah pilihan penyimpanan yang berguna, tetapi kadang-kadang anda tidak mahu salinan fail anda melayang di internet.Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menghapus fail dari Samsung Cloud, dan juga akaun Cloud itu sendiri.

Read More
Cara Memadam Kisah Instagram

Cerita Instagram mungkin merupakan bahagian aplikasi yang paling popular dan tentunya bahagian yang sering digunakan oleh rakan-rakan saya. Mereka diperkenalkan untuk menghentikan peningkatan Snapchat dan bekerja dengan baik. Mereka hampir sama dalam maksud tetapi betul-betul berfungsi dalam rangkaian sosial berasaskan imej.

Read More
Cara Menghapus Sejarah Carian di Facebook

Log Sejarah Pencarian Facebook menyimpan rekod semua carian yang pernah anda lakukan di platform. Menghapus ini dan log aktiviti anda dengan kerap adalah cara terbaik untuk memastikan privasi anda dilindungi walaupun anda mempunyai log masuk yang tidak dibenarkan. Untuk ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh menghapus sejarah carian anda di Facebook, antara pilihan lain pada Log Aktiviti akaun anda.

Read More
Cara Menghapus Semua Pencarian Tersimpan Anda di Twitter

Pilihan carian tersimpan Twitter membolehkan anda mengakses pertanyaan anda dengan cepat melalui menu di sebelah kotak carian. Anda dapat kembali ke carian yang disimpan dan menjalankannya semula tanpa menaip perkataan. Walau bagaimanapun, terdapat batasan tertentu.Seperti yang anda mungkin sudah tahu, Twitter hanya membenarkan anda menyimpan 25 carian setiap akaun.

Read More
Cara Menghapus Cerita Snapchat Keseluruhan

Kami menyukai Snapchat kerana sifatnya yang sekilas. Apabila kita menangkap rakan dan pengikut kita, snap hanya berlangsung beberapa saat sebelum hilang selamanya. Perkara ini tidak selalu baik; kadangkala telefon anda mati, atau anda secara tidak sengaja melewati sekejap yang sebenarnya anda mahu lihat.

Read More
Cara Menghapuskan Cerita di Facebook

Dengan reka bentuk, cerita Facebook tidak jelas, ia merosakkan diri setelah dua puluh empat jam menarik suka, komen, dan pandangan. Tetapi bagaimana jika anda mahu membuang cerita sebelum algoritma secara automatik membawanya ke digital terlupa?Aksi ini sangat sederhana dan intuitif, dan anda juga dapat melakukannya sebaik sahaja cerita dalam talian, sehingga dapat mencegah rasa malu.

Read More
Cara Menghapus / Menghapus semua Suka di Facebook

Butang "Suka" Facebook telah wujud selama hampir sepuluh tahun. Ini adalah cara yang berguna untuk menunjukkan penghargaan terhadap catatan rakan anda dan menyatakan minat terhadap halaman Facebook yang istimewa. Walau bagaimanapun, jumlah halaman dan siaran yang anda suka dapat berkumpul dengan cepat hingga membanjiri Suapan Berita anda.

Read More
Cara Menghapus Momen di WeChat

WeChat telah berkembang pesat sejak beberapa tahun kebelakangan. Salah satu ciri platform media sosial yang paling popular adalah Moments. Ini adalah konsep yang serupa dengan Tembok Facebook, di mana anda menyiarkan video dan foto yang disukai atau dikomen oleh rakan anda.Mengeposkan Momen adalah segera, dan mudah melakukan kesalahan, seperti menyiarkan foto yang salah.

Read More
Cara Menghapus Kumpulan di Telegram

Sekiranya anda menggunakan Telegram banyak, anda mungkin telah membuat kumpulan dalam aplikasi. Tetapi apa yang berlaku jika anda ingin menghapus kumpulan tertentu dengan alasan apa pun? Nasib baik, ini adalah prosedur yang agak mudah.Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menghapus kumpulan di Telegram di sebilangan peranti popular.

Read More
Cara Memadam Pelekat di Snapchat

Snapchat menawarkan pelbagai ciri yang diperibadikan, dengan pelekat yang boleh disesuaikan menjadi kegemaran ramai. Pelekat Snapchat dapat ditambahkan dan dikeluarkan dalam beberapa langkah mudah, bersama dengan banyak alat unik dan kreatif lain yang disediakan oleh Snapchat. Kemudahan aplikasi dan kemampuan untuk mengubah kehadiran anda menjadikannya lebih senang digunakan.

Read More
Demografi Reddit: Siapa yang Menggunakan Laman web ini?

Sejak dilancarkan pada tahun 2005, Reddit telah berkembang secara besar-besaran dengan lebih dari 430 juta pengguna bulanan aktif pada tahun 2019. Reddit diasaskan oleh dua graduan berusia 22 tahun dari University of Virginia, Alexis Ohanian dan Steve Huffman, yang terakhir mempunyai berkhidmat sebagai CEO laman web ini sejak 2015.

Read More
Apa Perbezaan Antara Blok Twitter dan Bisukan?

Seperti laman web media sosial lain yang banyak digunakan, Twitter mempunyai banyak pengguna yang menjengkelkan dan kasar. Sebilangan orang tidak tahu, sementara yang lain sengaja memaki atau mengganggu seseorang. Tidak ada seorang pun yang harus menjalani tingkah laku tersebut dalam kehidupan nyata atau di Internet.

Read More
Cara Melumpuhkan Komen di Halaman Facebook

Sebilangan pentadbir Halaman Facebook ingin menonaktifkan kemampuan untuk mengomentari catatan di halaman mereka, namun Facebook tidak menawarkan kaedah dokumentasi rasmi untuk mematikan komen di halaman Facebook.Halaman Facebook dengan banyak pengikut mungkin menjadi huru-hara, memerlukan banyak masa pentadbir untuk menyederhanakan komen.

Read More
Cara Melumpuhkan Ulasan di Halaman Facebook

Mana-mana syarikat pada tahun 2021 tertakluk kepada ulasan dalam talian yang boleh membuat atau merosakkan perniagaan mereka. Bermasalah dengan troll atau kempen yang cuba mendiskreditkan perniagaan anda dalam talian? Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melumpuhkan ulasan di Facebook dan bagaimana menangani maklum balas negatif sehingga anda tetap keluar tanpa mengira apa yang diperkatakan.

Read More
Cara DM Seseorang di TikTok

Kebangkitan TikTok adalah pemandangan yang mesti dilihat. Walaupun anda tidak begitu memahami media sosial, anda mungkin pernah mendengar perbincangan mengenai perkara baru ini yang membuat semua kanak-kanak terobsesi.Semasa anda mempelajari TikTok, terdapat banyak ciri yang tersedia. Pasti, anda boleh menyiarkan video, berkongsi video orang lain, membuat video duet dengan pencipta kegemaran anda dan banyak lagi.

Read More
Adakah Instagram Mempunyai Batasan Kata pada Catatan?

Sekiranya anda mempromosikan perniagaan menggunakan Instagram dan banyak mengatakan, adakah had berapa banyak yang dapat anda katakan sekaligus? Adakah Instagram mempunyai had perkataan? Adakah panjang yang sesuai untuk pengeposan Instagram? Artikel ini bertujuan untuk menjawab soalan-soalan itu dan banyak lagi.

Read More
Adakah Instagram Memampatkan Foto dan Kualiti Video?

Instagram adalah salah satu platform sosial terbesar, mempunyai sekitar satu bilion pengguna. Tidak perlu dikatakan, jumlah catatan harian sangat mengejutkan, begitu juga dengan jumlah data yang diproses oleh Instagram. Baru-baru ini banyak pengguna menyuarakan kebimbangan mereka mengenai Instagram yang memampatkan foto dan videonya.

Read More
Adakah IP Instagram dilarang?

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Instagram (yang dimiliki oleh Facebook) telah memulakan usaha yang lebih baik untuk meningkatkan budaya masyarakat aplikasi. Instagram telah mengambil langkah untuk menyekat bot, untuk mengurangkan negatif, membersihkan akaun palsu dan secara amnya mengurangkan tahap ketoksikan umum yang kadang-kadang tinggi di laman web ini.

Read More
Adakah Snapchat Chat Meningkatkan Skor Anda?

Snapchat sering berubah sehingga sukar untuk menjejaki apa yang dimaksudkan atau dilakukan oleh ciri-cirinya. Sekiranya anda bukan pengguna biasa, anda mungkin harus belajar menggunakan aplikasi ini lagi setelah tiga bulan cuti.Pasti, banyak orang menyedari bagaimana mampatan foto berubah dari semasa ke semasa atau bagaimana sokongan OS untuk Android masih jauh lebih rendah daripada apa yang ditawarkan aplikasi kepada pengguna iOS.

Read More
Adakah Snapchat Mempunyai Batasan Rakan?

Adakah Snapchat mempunyai had rakan? Bagaimana saya boleh mendapatkan lebih banyak rakan di Snapchat? Ini adalah dua soalan yang kami banyak terima di TechJunkie. Oleh kerana soalan-soalan ini berkaitan, saya fikir saya akan menjawab kedua-duanya dalam satu posting.Snapchat berkembang dari hari ke hari dan tidak menunjukkan tanda-tanda melambatkan.

Read More
Adakah Snapchat menggunakan Mod Hantu Secara Automatik?

Mode Hantu di Snapchat adalah mod privasi lalai. Sekiranya anda tidak mahu lokasi anda disiarkan kepada semua rakan anda setiap kali aplikasi dibuka, anda memerlukan Mod Hantu diaktifkan untuk menyimpannya sendiri. Jadi adakah Mode Hantu diaktifkan secara automatik atau adakah anda harus menghidupkannya secara manual?

Read More
Adakah Snapchat Menghapus Perbualan Secara Automatik?

Sama seperti aplikasi media sosial yang lain, Snapchat membolehkan anda berbual dengan orang yang menjadi rakan anda. Walau bagaimanapun, kebanyakan perkara di Snapchat bersifat sementara. Dalam istilah yang lebih sederhana, ini bermaksud bahawa mereka akan hilang setelah beberapa ketika.Kehilangan perbualan yang sangat anda sukai boleh menjadi tarikan, terutamanya jika anda ingin kembali dan membacanya semula.

Read More
Adakah Snapchat Menggunakan Hashtag Sama sekali?

Hashtag adalah ciri media sosial yang penting yang kami gunakan untuk mengaitkan siaran yang mengikuti tema tertentu. Oleh kerana Snapchat adalah salah satu platform media sosial yang paling popular, anda mengharapkan hashtag menjadi bahagian yang tidak terpisahkan - tetapi pada kenyataannya, mereka tidak.

Read More
Adakah Snapchat Mempunyai Pemasa untuk Mengambil Gambar

Pemasa kamera boleh berguna dalam banyak keadaan. Sama ada anda ingin memastikan gambar itu akan kelihatan seperti yang anda inginkan sebelum mengambilnya atau jika anda mengambil gambar sekumpulan besar orang, itu adalah ciri terbaik untuk digunakan.Walau bagaimanapun Snapchat kaya ciri mungkin, sayangnya ia tidak menawarkan pilihan ini dalam aplikasi.

Read More
Adakah Snapchat Memulihkan Streaks?

Snapchat menyajikan pengalaman sosial yang unik kepada penggunanya, yang menggunakan idea kekal yang sering disertakan dengan rangkaian sosial, dan merobeknya. Snapchat didasarkan sepenuhnya pada idea memudarnya kenangan, foto dan video yang tidak kekal selamanya dan dirancang untuk sementara. Apabila dibuat dengan sumber kekangan masa ini, Snapchat sering menjadi bentuk seni.

Read More
Adakah Snapchat Hapus Kiriman yang Belum Dibaca?

Snapchat adalah antara platform pesanan dan sembang yang paling popular dan paling banyak digunakan. Rangkaian ini mempunyai lebih dari 150 juta pengguna harian dari seluruh dunia. Aplikasi ini paling popular di negara berbahasa Inggeris, Scandinavia, India, dan Jepun. Ia juga popular di Perancis, Portugal, dan beberapa negara EU yang lain.

Read More
Cara Muat turun & Simpan Video Facebook

Facebook telah terbukti menjadi salah satu dari beberapa rangkaian sosial dengan kekuatan tetap, tetap relevan selama lebih dari lima belas tahun sejak dilancarkan.Shift Ke Video FacebookWalaupun Twitter dan Snapchat berusaha memerangi raksasa Zuckerberg, Facebook telah menetapkan sasaran mereka pada sasaran yang jauh lebih besar daripada mereka sendiri: YouTube.

Read More
Cara Memuat turun Snapchat di Kindle Fire

Kindle Fire dan Snapchat kedengaran seperti perlawanan yang dibuat di syurga. Peranti Amazon mempunyai paparan besar dan resolusi besar. Sebagai tambahan, ia juga mempunyai kamera definisi tinggi yang dapat memberikan gambar yang hebat.Oleh kerana Amazon's Fire OS hanyalah cabang sistem Android, Snapchat harus berfungsi dengan lancar di Kindle Fire.

Read More
Cara Memuat turun Semua Foto Dari Facebook

Tahukah anda bahawa pengguna Facebook memuat naik sekitar 350 juta foto setiap hari? Sekiranya anda adalah salah seorang pengguna dan telah menyiarkan banyak gambar selama bertahun-tahun, mungkin sudah waktunya membersihkan album anda.Tetapi sebelum anda memadamkan semua foto dari Facebook dan kehilangannya selama-lamanya, memuat turunnya terlebih dahulu mungkin merupakan idea yang bagus.

Read More
Cara Memuat turun Video Kekili Instagram

Reels Instagram adalah ciri menarik yang membolehkan anda membuat klip video 3 hingga 15 saat untuk dikongsi dengan pengikut dan rakan anda. Seperti TikTok, Reels Instagram boleh merangkumi penapis, kapsyen, latar belakang interaktif, dan banyak lagi. Sekiranya anda ingin mengetahui cara memuat turun video Reel, kami akan memberi anda beberapa cara termudah dalam artikel ini.

Read More
Cara Memuat turun Video dari Reddit

Artikel dikemas kini 9 Ogos 2021, oleh Steve Larner, untuk menunjukkan senarai laman web dan proses yang dikemas kini untuk memuat turun video Reddit. Ada sebabnya Reddit adalah salah satu laman web yang paling kerap dikunjungi di AS dan yang ke-13 di dunia. Ini adalah sumber berita terkini, video lucu, dan pelbagai maklumat menarik.

Read More
Cara Memuat turun Video dari Facebook Messenger

Facebook Messenger telah menjadi salah satu cara berkomunikasi yang paling mudah, kerana ia membolehkan pengguna menghubungi orang kapan saja dan di mana sahaja secara percuma. Salah satu kelebihan Messenger adalah kemampuan untuk menghantar video. Dengan cara ini, anda tidak perlu berkongsi video di dinding Facebook anda; sebaliknya, anda boleh menghantarnya secara peribadi kepada orang atau kumpulan yang dimaksudkan.

Read More
Duet Tidak Bekerja di Tik Tok - Apa yang Perlu Dilakukan

Duet pasti merupakan salah satu ciri yang menjadikan TikTok menonjol dari rangkaian sosial perkongsian video yang serupa. Ini membolehkan anda membuat klip pendek dengan orang yang anda sayangi, rakan, atau bahkan selebriti. Dan hasil akhirnya adalah video bersebelahan lucu anda yang menyegerakkan bibir dengan apa sahaja lagu atau video yang anda suka.

Read More
Cara Berduet dengan Diri Sendiri di Tik Tok

TikTok adalah laman media sosial yang popular yang membolehkan pengguna menggunakan proses kreatif mereka membuat video pendek. Dengan pilihan untuk menapis, menambah muzik, dan banyak lagi, aplikasi popular ini mempunyai lebih dari 800 juta pelanggan.TikTok bukan sekadar video lucu dan gagal; sebilangan orang mempamerkan bakat sebenar.

Read More
Cara Duet Di TikTok

Tidak hairanlah TikTok semakin popular. Dengan ciri yang kemas, kemahiran penyuntingan yang sangat baik, dan pilihan muzik yang sangat luas, pengguna di seluruh dunia membuat kandungan setiap hari.Salah satu ciri TikTok yang lebih popular, duet, membolehkan anda TikTok berdampingan dengan video orang lain.

Read More
Bolehkah Anda Mengedit Penapis Selepas Membuat Pengeposan di Instagram

Instagram banyak membina reputasinya di sebilangan besar alat penyuntingan foto yang digunakan pengguna. Namun, ia juga mendapat tingkat ketenaran atas peraturannya yang tidak fleksibel. Ramai yang menjengkelkan bahawa rangkaian sosial ini melarang penyuntingan selepas membuat siaran.Mengapa Instagram tidak membiarkan anda memilih penapis lain atau memotong sedikit foto anda?

Read More
Cara Mengedit Teks Snapchat Selepas Membuat Pengeposan

Snapchat terkenal dengan kebijakannya bahawa, setelah sesuatu dihantar, ia berada di tangan anda. Selama bertahun-tahun, platform ini telah memperkenalkan pilihan untuk menghapus Snaps yang belum dibaca, tetapi tidak pernah ada pilihan untuk mengedit apa pun setelah mengirim.Walau bagaimanapun, ciri Kenangan yang baru diperkenalkan membolehkan anda mengedit Gambar anda, termasuk teks di dalamnya.

Read More
Cara Mengedit Kapsyen TikTok Selepas Membuat Pengeposan

TikTok mudah dan kompleks pada masa yang sama. Reka bentuk dan kebolehgunaannya sangat mudah, dan aplikasi membuat pembuatan video dan interaksi semudah mungkin. Sebilangan besar ciri dan pilihan pada aplikasi inilah yang menjadikannya rumit.Bolehkah anda mengedit kapsyen TikTok setelah mengepos? Bolehkah anda mengedit video setelah memuat naiknya?

Read More
Cara Mengedit atau Mengubah Cerita Snapchat Selepas Membuat Posting

Selain snap yang boleh anda kirim kepada pengguna lain, cerita adalah aspek terpenting dalam pengalaman Snapchat. Setiap cerita adalah gambar atau video yang anda siarkan secara terbuka di akaun anda, dan berlangsung selama 24 jam selepas pengeposannya. Sayangnya, tidak ada cara untuk mengedit cerita setelah disiarkan, kerana anda hanya dapat membagikannya atau menghapusnya.

Read More
Cara Mengaktifkan Mikrofon di Instagram

Hampir semua aplikasi yang anda muat turun di telefon anda memerlukan kebenaran tertentu untuk berfungsi seperti yang dirancang. Sebilangan besar orang tidak terlalu memikirkan kebenaran ini dan mempunyai kecenderungan untuk membenarkannya apabila diminta. Tetapi ada juga yang agak berhati-hati dalam memberi aplikasi akses kepada barang seperti storan, kamera, dan mikrofon.

Read More
Cara Mengaktifkan Pemberitahuan di Snapchat

Sekiranya anda adalah salah satu daripada 280 juta pengguna Snapchat aktif yang gemar bertukar-tukar kandungan dengan rakan Snapchatters, anda mungkin ingin mengetahui cara mengaktifkan pemberitahuan. Pemberitahuan Snapchat berguna untuk mengetahui seperti mengetahui kapan anda menerima kandungan baru atau ketika rakan menyiarkan kemas kini.

Read More
Aplikasi Facebook Terus Tutup - Apa yang Perlu Dilakukan

Tidak ada yang lebih mengecewakan daripada membuat aplikasi Facebook anda ditutup di tengah-tengah video. Malangnya, ia berlaku pada banyak pengguna. Adakah terdapat ubat untuk melayari laman media sosial kegemaran anda tanpa gangguan?Hanya kerana aplikasi Facebook anda selalu hancur tidak bermakna anda harus berhenti menggunakannya sepenuhnya.

Read More
Facebook mengakui teks spamnya ke nombor telefon pengesahan dua faktor disebabkan oleh pepijat

Ketua Pegawai Keselamatan Facebook, Alex Stamos, telah mengumumkan bahawa kelemahan dengan pengesahan dua faktornya yang bermaksud beberapa pengguna yang dihantar pemberitahuan melalui pesanan teks adalah pepijat.Dalam catatan blog, dia berkata, “Perkara terakhir yang kami mahukan adalah agar orang ramai tidak menggunakan ciri keselamatan yang berguna kerana mereka takut mereka akan menerima pemberitahuan yang tidak berkaitan. B

Read More
Cara Membuat Mesej Hadiah di Messenger

Facebook, sebagai platform sosial, sering menjadi kreatif dan melancarkan ciri-ciri menyeronokkan baru yang menyatukan orang. Terutama penting semasa musim percutian, ciri Facebook Messenger menambahkan sedikit keceriaan pada perbualan berasaskan teks anda.Tidak seperti ciri lama di Facebook yang memudahkan rakan menghantar kad hadiah dan hadiah sebenar, hadiah Messenger adalah digital dan tidak akan dikenakan apa-apa!

Read More
Cara Menukar Nama Halaman di Facebook

Sekiranya anda telah berusaha mengubah nama halaman anda di Facebook dan anda tidak dapat melakukannya, jangan risau, kami akan membuat anda dilindungi. Mungkin kerana tidak ada petunjuk yang jelas, anda telah melakukan langkah yang salah, dan itulah sebabnya kami akan meneroka bagaimana anda dapat mengemas kini nama, nama paparan, dan URL halaman Facebook anda dengan jayanya.

Read More
Bolehkah Facebook Live disiarkan secara tertutup?

Facebook Live adalah alat cemerlang yang membolehkan anda menstrim video anda secara langsung dengan sedikit usaha. Semua orang menggunakannya, dari pengguna individu hingga halaman syarikat besar. Orang menggunakannya untuk keseronokan, pemasaran, dan meningkatkan kesedaran.Tetapi bolehkah anda menyiarkan Facebook Live secara peribadi, kepada sekumpulan orang terhad?

Read More
Cara Melihat Segala Ketahui Facebook Mengenai Anda

Untuk mengatakan bahawa Facebook adalah perkhidmatan media sosial yang popular tentunya meremehkan semua yang sebenarnya. Facebook adalah syarikat global yang menawarkan produk iklan dan perniagaan. Pengguna setiap hari log masuk untuk melihat rakan, keluarga, dan meme lucu mereka sementara jarang mempertimbangkan maklumat apa yang dikumpulkan syarikat ini mengenai mereka.

Read More
Akaun Facebook Saya Diretas dan Dihapus - Apa Yang Perlu Saya Lakukan?

Akaun Facebook yang diretas sangat mengecewakan, dan boleh menyebabkan salah faham. Tetapi beberapa penggodam melangkah lebih jauh dan memadamkan akaunnya sama sekali. Sekiranya ini berlaku lebih dari 30 hari yang lalu, satu-satunya pilihan anda ialah membuat akaun baru.Namun, jika penghapusan berlaku kurang dari sebulan yang lalu, anda mungkin masih berpeluang menyimpan akaun anda.

Read More
Cara Membuat Senarai Rakan Anda Peribadi di Facebook

Facebook adalah mengenai berkawan. Kembali ke zaman MySpace, orang akan memaparkan rakan mereka di profil mereka, hampir sebagai piala. Walau bagaimanapun, hari ini usia sedikit berbeza. Sebagai tambahan kepada masalah privasi yang semakin meningkat, ada juga perkara lama untuk menyimpan barang anda kepada diri sendiri.

Read More
Adakah Portal Facebook Mudah digunakan oleh Warga Emas?

Peranti Portal Facebook digunakan untuk sembang video melalui Facebook Messenger dan WhatsApp. Setiap peranti dilengkapi dengan kamera yang secara automatik dapat mengezum dan melacak pergerakan orang.Semasa dilancarkan pada tahun 2018, peranti tersebut mendapat ulasan yang pelbagai. Yang lebih negatif difokuskan pada amalan privasi Facebook.

Read More
Cara Menyekat Seseorang dari Halaman di Facebook

Adakah anda mempunyai pesalah Spam berulang yang mengisi halaman Facebook anda dengan iklan yang tidak diingini? Atau mungkin anda pernah mengetahuinya dengan teori konspirasi gila ahli keluarga itu. Tidak ada kesalahan kepada Crazy Uncle Larry, tetapi kadang-kadang cukup cukup.Anda mempunyai kuasa untuk menyekat seseorang dari halaman anda buat sementara waktu atau selamanya dengan beberapa klik butang.

Read More
Cara Mengedit Senarai Rakan di Facebook

Adakah anda tahu bahawa anda boleh membuat senarai rakan tersuai di Facebook? Ciri ini sudah lama wujud, tetapi masih ramai yang tidak menggunakannya. Anda boleh memisahkan kenalan anda dari rakan terdekat anda, melihat suapan berita yang berasingan hanya untuk satu kumpulan rakan, dan banyak lagi.Baca terus dan ketahui cara mengedit senarai rakan dan petua berguna lain untuk menyesuaikan dan meningkatkan keseluruhan pengalaman Facebook anda.

Read More
Bagaimana Facebook Memesan Senarai Rakan Anda

Facebook telah banyak mengubah algoritma penyortiran rakannya sejak awal. Hari ini, profil Facebook anda menunjukkan gambar sembilan orang yang selalu berada dalam senarai teratas. Anda melihat sembilan rakan ini sebelum memasukkan senarai rakan anda.Senarai ini mencetuskan kekeliruan. Sebilangan orang dari sembilan ini mungkin adalah pengguna yang sudah lama tidak berinteraksi dengan anda.

Read More
Facebook Tidak Memuatkan Suapan? Inilah Yang Berlaku

Facebook sememangnya bukan perkara baru, tetapi masih merupakan salah satu aplikasi sosial yang paling banyak digunakan dan kaedah terbaik untuk berhubung dengan orang yang penting. Syarikat ini melakukan segala daya untuk menjadikan platform lebih lancar dan mesra pengguna.Di sebalik usaha mereka, Facebook masih menghadapi beberapa masalah, dan yang paling umum adalah mengenai pemberitaan berita.

Read More
Cara Memadam Semua Foto di Facebook

Bilakah kali terakhir anda melihat gambar anda di Facebook? Adakah anda mempunyai beberapa foto lama yang ingin anda hapus tetapi tidak pasti bagaimana melakukannya? Sekiranya demikian, teruskan membaca.Terdapat pelbagai cara untuk menghapus foto lama dari akaun Facebook anda, dan dalam artikel ini, kami akan menerangkan keseluruhan prosesnya.

Read More
Cara Menggunakan Facebook Messenger Tanpa Aplikasi

Walaupun platform media sosial seperti Instagram dan Twitter mungkin melihat lebih banyak aktiviti pengguna yang sebenarnya hari ini, tidak dapat dinafikan bahawa untuk berjuta-juta pengguna, Facebook masih merupakan alat komunikasi utama.Mungkin berkongsi gambar lebih masuk akal dengan sesuatu seperti Insta atau Snapchat, tetapi dalam hal kemampuan pesanan, Facebook masih berkuasa.

Read More
Cara Mematikan Status Aktif di Facebook

Walaupun Facebook tetap menjadi salah satu kaedah paling popular untuk berhubung dengan orang lain dalam talian, ada kalanya anda tidak mahu diganggu. Syukurlah, Facebook memberi anda pilihan untuk menyembunyikan aktiviti dalam talian anda sehingga anda dapat memastikan masa penyemakan imbas anda tetap dalam talian.

Read More
Cara Melihat Permintaan Rakan yang Tertunda di Facebook

Pada satu ketika, semua pengguna Facebook menghantar permintaan rakan untuk menjalin hubungan baru. Anda mungkin menemui rakan sekelas anda dari sekolah menengah di Facebook, bekas rakan sekerja, atau anda hanya suka gambar profil orang itu dan ingin menghubungi mereka. Lama kelamaan, permintaan dapat menumpuk, dan anda dapat melupakan semua orang yang anda kirimi.

Read More
Cara Menyembunyikan Barang kepada Anda di Facebook Marketplace

Facebook Marketplace, kawasan membeli-belah dalam platform media sosial, membolehkan anda mencari dengan pantas apa yang anda cari dengan menggunakan penapis yang berbeza. Satu pemfail yang boleh anda gunakan adalah "Hantar kepada Anda." Walaupun label ini dirancang untuk membantu pilihan anda, banyak pengguna mengadu algoritma tidak berfungsi dengan baik.

Read More
Cara Membuat Profil Anda Peribadi di Facebook

Secara lalai, Facebook ditetapkan untuk menjadikan semua maklumat anda menjadi umum. Tetapi bagaimana jika anda mahu merahsiakan profil anda dan mempunyai lebih banyak kawalan terhadap apa yang dapat dilihat oleh pengguna Facebook lain, yang bukan rakan anda di profil anda? Adakah mungkin untuk mengubah tetapan lalai akaun anda?

Read More
Cara mendapatkan pekerjaan di Google, Apple atau Microsoft

Apple, Google, dan Microsoft semuanya mempunyai kekosongan di laman web mereka dan sekarang boleh menjadi masa yang tepat untuk mendapatkan pekerjaan di salah satu pemukul terbesar komputer.Tetapi apa yang diperlukan untuk mengalahkan ratusan, jika tidak ribuan, sesama pemohon dan mendapatkan pekerjaan di salah satu elit teknologi?

Read More
Cara Menambah Pautan dalam Cerita Facebook

Sama ada anda ingin berkongsi video YouTube, halaman web penting, atau petisyen untuk tujuan yang sangat anda percayai, belajar bagaimana menambahkan pautan ke Facebook Stories adalah alat penting untuk memanfaatkan sepenuhnya kisah Facebook anda. Tidak ada cara mudah untuk menambahkan pautan, tetapi ada beberapa penyelesaian yang mudah bergantung pada pautan yang ingin anda kongsi.

Read More
Cara Mencari Rakan Facebook Anda di Twitter

Sekiranya anda baru-baru ini memutuskan untuk mula menggunakan Twitter bersama platform popular lain, anda mungkin bertanya pada diri sendiri - bagaimana saya akan menemui semua rakan saya di sini?Pengguna Facebook dapat mencari rakan mereka di Twitter dengan mudah. Artikel ini akan menerangkan bagaimana.

Read More
Cara Mencari Profil Facebook dari Gambar atau Foto

Mencari profil Facebook seseorang boleh menjadi sangat mencabar, walaupun anda mempunyai gambar mereka. Sebenarnya, anda tidak dapat mencari profil di Facebook menggunakan carian gambar, tetapi ada jalan penyelesaian yang boleh anda gunakan. Anda juga boleh bergantung pada carian gambar Google yang dipercayai, yang mungkin lebih baik lagi.

Read More
Cara Mencari Nombor Kumpulan GroupMe

GroupMe adalah aplikasi yang merevolusikan sembang kumpulan. Mereka telah mengembangkan sistem di mana pengguna hanya dapat mengakses kumpulan mereka melalui SMS. Masalahnya: tidak semua orang tahu cara mengakses nombor kumpulan mereka.Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan tempat untuk mencari nombor kumpulan anda, jadi anda dapat memperibadikan kumpulan anda dan bahkan membuat yang baru.

Read More
Bagaimana Mencari Rakan Anda di Dubsmash

Dubsmash adalah platform video muzik yang hebat yang membolehkan anda menonton dan membuat video muzik anda sendiri, tarian dan klip penyegerakan bibir, dan banyak lagi. Orang baru di Dubsmash mengadu bahawa sukar untuk mencari rakan anda di platform, sebab itulah kami memutuskan untuk membantu mereka.

Read More
Bagaimana Mencari Kawan di Kik dan Apakah Pencari Rakan Kik Terbaik? (2021)

Kik adalah salah satu daripada beberapa alternatif pesanan teks yang telah mengumpulkan beberapa ikutan. Kik membolehkan pengguna berkomunikasi antara satu sama lain, berkongsi foto, video, dan GIF, bermain permainan bersama, dan banyak lagi. Salah satu tarikan utama aplikasi adalah bahawa, walaupun merupakan aplikasi telefon pintar, anda tidak perlu memberikan nombor atau profil Facebook anda untuk berhubung.

Read More