Android Marshmallow ada di SINI: 14 ciri baru yang akan membuat anda mengemas kini telefon anda

Android Marshmallow ada di sini, dan ini adalah salah satu versi Android terbaik yang boleh anda dapatkan sekarang. Pasti, Google melepaskan versi sistem operasi mudah alihnya yang sedikit diperbaharui setiap tahun, tetapi Android Marshmallow menunjukkan peningkatan yang signifikan jika dibandingkan dengan pendahulunya.

Android Marshmallow ada di SINI: 14 ciri baru yang akan membuatkan anda mengemas kini telefon anda

Sama ada ciri Doze yang menjimatkan bateri atau Google Now on Tap yang mengalahkan Siri, Marshmallow merupakan langkah ke hadapan - tetapi mengapa anda harus meningkatkan? Di sini kami telah mengumpulkan 14 sebab yang paling menarik bagi anda untuk mendapatkan Marshmallow OS Google.

Sekiranya anda ingin membeli telefon pintar yang menunjukkan semua ciri Android M baru yang terbaik, mengapa tidak melihat ujian kumpulan Telefon Pintar Android Terbaik kami.

1. Android Pay

android_pay_nine_killer_features

Sama seperti Apple Pay, Android Pay membolehkan pengguna menyimpan maklumat kad kredit dan debit di telefon pintar mereka, dan kemudian membayar barang dan perkhidmatan tanpa wayar dengan cepat dan selamat. Untuk menjadikannya lebih selamat, Android Pay menggunakan nombor akaun maya dan bukan milik anda, dan juga menyimpan sejarah terperinci pembelian yang dilakukan menggunakan aplikasi.

Untuk menggunakan Android Pay, anda perlu memiliki peranti Android dengan kemampuan NFC yang menjalankan Android KitKat atau lebih tinggi, dan anda juga perlu memastikan bahawa anda menggunakan salah satu daripada lapan bank yang disokong. Anda hanya perlu memuat turun aplikasi Android Pay dari sini. Selepas itu, anda perlu menyambungkan Visa atau MasterCard ke telefon anda.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai Android Pay di sini.

2. Sekarang Ketik

android_marshmallow_best_features_google_now

Salah satu perubahan terbesar pada Android Marshmallow datang dalam bentuk Google Now. Walaupun kelihatan sama seperti sebelumnya, Google Now kini dipasangkan ke setiap bidang OS, dan lebih pintar dari sebelumnya. Fokus Google Now kini pada "konteks", dan itu bermaksud pembantu digital akan lebih memahami di mana anda berada, dan apa yang perlu anda ketahui sebagai hasilnya.

3. Penyimpanan Diadopsi

Sebilangan besar telefon Android membolehkan anda memasukkan beberapa bentuk kad memori, tetapi versi Android sebelumnya selalu menganggapnya sebagai entiti yang terpisah. Walaupun itu bagus jika anda ingin menukar kad memori - ia boleh menjengkelkan jika anda ingin menggunakan kad memori sebagai penyelesaian simpanan tetap. Di situlah Penyimpanan Diadopsi masuk. Daripada menganggap kad memori sebagai ruang simpanan yang berasingan, Marshmallow dapat memperlakukannya seperti sisa memori di telefon anda. Keputusan? Anda boleh menggunakan ruang kad memori anda tanpa sebarang keributan.

4. USB Jenis-C

Ulasan Nexus 6P: USB Type-C membuat penampilan di tepi bawah telefon

USB Type-C melambangkan cawan sambungan yang suci. Ini sangat konyol, dapat digunakan dengan cara apa pun - dan ini akan menjadi sambungan yang paling biasa digunakan dalam beberapa tahun ke depan. Terlebih lagi, ia juga membolehkan pengecasan lebih cepat daripada kabel konvensional: ia dapat mengecas sepenuhnya Nexus 6P dalam masa dua jam.

Seperti yang anda jangkakan, Android Marshmallow diuji di masa depan dengan sokongan USB Type-C bawaan, selagi telefon pintar anda mempunyai sambungan, Marshmallow dapat memanfaatkannya.

5. Penala UI Sistem

android_m_ten_killer_features

Marshmallow memperbaiki salah satu kesayangan haiwan peliharaan terbesar kami dengan sistem operasi Android. OS mudah alih Google menggunakan bar status di bahagian atas skrin anda untuk maklumat penting mengenai penerimaan, jangka hayat bateri dan banyak lagi - tetapi kadang-kadang boleh menjadi sesak dan tidak kemas.

Dengan Sistem UI Tuner, pengguna kini dapat menambahkan peratusan bateri mereka ke dulang sistem, dan memilih perkara lain yang ingin mereka paparkan di sana. Keputusan? Telefon Android anda hanya akan menunjukkan maklumat yang anda ingin lihat.

6. Peningkatan Salin dan Penampalan

Lihat iPhone 6s vs Samsung Galaxy S6 yang berkaitan: pertarungan utama Telefon pintar yang akan datang 2017: iPhone X, Google Pixel 2 XL dan Huawei Mate 10 melihat tahun ini

Walaupun nampaknya tugas yang agak mudah, versi Android sebelumnya menjadikan memotong dan menampal teks sebagai urusan yang menggelikan. Sebelumnya, OS Google memaksa anda untuk pergi ke bahagian atas skrin untuk memotong, menyalin dan menampal - tetapi Marshmallow membolehkan anda melayang tepat di atas teks yang dipilih. Sekiranya itu terdengar biasa, itu kerana itulah yang sudah dilakukan oleh iOS - tetapi kami akan memaafkan Google kerana ini merupakan peningkatan besar daripada penyelesaian asalnya.

7. Tab Google tersuai

Ciri Android Marshmallow terbaik

Google Chrome adalah salah satu penyemak imbas mudah alih terbaik di sekitarnya, dan Marshmallow mempermudah pemaju untuk mengintegrasikan ke dalam aplikasi pihak ketiga mereka sendiri. Ini bermakna anda tidak perlu menukar aplikasi ketika anda perlu melayari web, dan ini juga bermaksud bahawa apabila anda dilepaskan di penyemak imbas Google, semua kata laluan dan log masuk anda disimpan dan siap untuk digunakan. Keputusan? Keseluruhan pengalaman melayari jauh lebih lancar.

8. Sistem kebenaran yang jelas

android_marshmallow_best_features_app_permissions

Walaupun bukan salah satu ciri yang paling mewah, baik pulih izin aplikasi Marshmallow akan memberi kesan langsung kepada cara anda menggunakan telefon anda. Versi Android sebelumnya memaksa pengguna untuk mengkonfigurasi tetapan aplikasi pada saat pemasangan, menjadikan memuat turun aplikasi sebagai proses rumit yang terlalu rumit.

Sebaliknya, Marshmallow hanya meminta izin anda apabila diperlukan. Oleh itu, daripada mengkonfigurasi sesuatu seperti Snapchat ketika pertama kali anda memuat turunnya, Android akan meminta untuk menggunakan kamera telefon anda sekali, dan hanya pada kali pertama anda menggunakannya.

Sekiranya anda ingin mengambil keputusan semula, Marshmallow telah membuat anda membuat liputan. OS baru menghadirkan pelbagai perkara dengan izin dan bukannya aplikasi, jadi anda dapat dengan cepat melihat aplikasi apa yang menggunakan kamera anda, mengakses foto anda, data lokasi dan banyak lagi.

Recent Posts