Bagaimana Tidak Terlihat dalam Pertentangan

Discord adalah platform sosial untuk pemain sehingga ingin tidak kelihatan pada Discord sepertinya percanggahan. Namun, jika anda bersiap untuk melakukan serbuan, mengurus tugas sokongan untuk guild anda, atau menumpukan perhatian pada pembuatan atau meratakan, mungkin ada kalanya anda menginginkan sedikit ketenangan dan ketenangan tanpa keluar dari pelayan sembang anda. Itu adalah ketika muncul sebagai tidak kelihatan masuk.

Bagaimana Tidak Terlihat dalam Pertentangan

Mengapa Tetapkan Status kepada 'Tidak Terlihat'

Pasti hanya perlu beberapa saat untuk keluar dari Discord tetapi anda mungkin terlepas mesej penting, panggilan untuk meminta bantuan, atau beberapa sembang yang menarik. Sekiranya anda ingin terus log masuk tanpa memberitahu semua orang yang berada di DnD, anda boleh menggunakan ‘Tidak kelihatan’ pilihan sebaliknya.

Sekiranya anda biasa dengan Discord, anda mungkin memahami bahawa titik berwarna di sebelah Avatar menunjukkan aktiviti pengguna. Hijau untuk Dalam Talian, Kuning untuk Tidak Aktif, Merah untuk Jangan Ganggu, dan simbol Kelabu bermaksud anda tidak berada dalam talian. Sekiranya anda menggunakan status Tidak Terlihat untuk sedikit privasi, anda akan muncul di luar talian.

Ciri yang menonjol dalam Discord, tetapan Tak Terlihat akan membolehkan anda bermain permainan atau melakukan pelbagai tugas tanpa terganggu sambil terus mengikuti perbualan dan kemas kini.

Status perselisihan

Terdapat empat status dalam talian untuk pengguna saluran: Dalam Talian, Tidak Aktif, Jangan Ganggu, dan Tidak Terlihat. Apabila status anda berkata ‘Dalam Talian’ pengguna lain tahu bahawa anda terbuka untuk komunikasi. Anda berada dalam talian, berinteraksi, dan memainkan peranan. 'Menganggur' mencetuskan ketika anda AFK (jauh dari papan kekunci) untuk masa yang ditentukan oleh pentadbir pelayan anda.

DnD (Jangan Ganggu) menunjukkan bulatan merah ketika pengguna cuba memulakan perbualan dengan anda. DnD adalah tetapan manual yang bermaksud anda berada dalam talian tetapi tidak bersedia untuk berbual. Tidak kelihatan adalah status lain yang menyembunyikan anda dari pandangan pengguna saluran tetapi membuat anda log masuk.

Dua status pertama dikendalikan oleh pelayan walaupun anda boleh menetapkannya secara manual 'Menganggur' jika anda mahu. 'Jangan ganggu' dan ‘Tidak kelihatanKedua-duanya adalah fungsi yang diaktifkan pengguna.

Untuk menetapkan diri anda secara tidak kelihatan dalam Discord, cukup klik avatar anda yang terletak di sudut kiri bawah aplikasi dan pilih ‘Tidak kelihatan’ dari kotak pop timbul. Ia akan tetap aktif sehingga anda keluar dari Discord atau menetapkan status anda secara manual kepada perkara lain.

Setelah anda menetapkan diri anda menjadi 'Tidak Terlihat', anda boleh terus bermain permainan anda dan melakukan tugas yang diperlukan tanpa terganggu. Berbanding dengan kaedah lain yang ada; tidak ada yang akan mengetahui bahawa status anda ditetapkan untuk tidak kelihatan.

Status Tidak Terlihat Per Pelayan

Selain kenyataan bahawa tidak dapat dilihat tidak dapat dikesan di kalangan rakan dan kenalan, anda mempunyai pilihan untuk memilih pelayan mana yang anda mahu tidak dapat dilihat.

Sebagai contoh; jika anda merancang serangan atau beberapa acara permainan besar dengan satu kumpulan, anda boleh menetapkan status anda sebagai dalam talian untuk status yang relevan dan tidak dapat dilihat oleh yang lain.

Ini akan membolehkan anda berkomunikasi secara terbuka dengan mereka yang bermain dengan anda yang tidak terganggu oleh orang lain. Beberapa orang mempunyai kumpulan orang yang setia yang mereka mainkan dengan kerap. Menetapkan status anda sebagai 'Tidak Terlihat' berfungsi untuk menghilangkan perasaan dan menghalang percakapan negatif.

Status Tersuai

Satu lagi ciri menarik untuk status dalam talian anda dalam aplikasi Discord adalah menetapkan status tersuai. Ini membolehkan anda meletakkan apa sahaja yang anda mahukan sebagai mesej status anda.

Dengan andaian anda melakukan sesuatu yang sangat kemas; anda boleh menamakan status ini apa sahaja yang anda mahu untuk memberitahu rakan dan hubungan anda tentang apa yang anda lakukan dan mengapa anda tidak berkomunikasi dalam sembang.

Pilihan 'Hapus Setelah' membolehkan anda memilih jangka masa yang anda mahu paparkan oleh mesej ini. Dari 4 jam hingga selama-lamanya, menetapkan status khusus adalah cara lain untuk menyampaikan aktiviti semasa anda dengan mudah.

Bolehkah anda memberitahu jika seseorang tidak kelihatan dalam Discord?

Sekiranya anda seorang pentadbir pelayan atau pengguna lain, bolehkah anda memberitahu jika anda mempunyai pengguna yang tidak dapat dilihat atau jika pengguna tertentu tidak dapat dilihat? Jawapan untuk kedua-dua soalan itu adalah tidak. Pengguna yang tidak dapat dilihat adalah tepat untuk semua orang. Malah pentadbir pelayan tidak dapat memberitahu jika ada pengguna yang tidak dapat dilihat di pelayan pada waktu tertentu.

Ini menimbulkan sedikit masalah jika anda menjalankan pelayan Discord dan ingin mengetahui waktu puncak dan waktu rendah menggunakan nombor atau ketika anda merancang acara atau serbuan. Setakat ini, kebanyakan pentadbir mengatasinya dan akan berteriak atau DM. Mesej, baik Lisan dan Mesej Langsung akan dihantar kepada pengguna yang tidak kelihatan.

Bolehkah anda menyembunyikan permainan apa yang anda mainkan?

Discord mempunyai tetapan yang disebut ‘Display yang sedang menjalankan permainan sebagai pesan status.’ Tidak mengambil setiap permainan yang anda mainkan tetapi dapat mengesan banyak permainan sama ada mereka menggunakan Discord atau tidak. Kadang-kadang, mungkin berguna untuk mematikan tetapan ini. Inilah caranya:

  1. Pilih ikon Tetapan cog kecil di kiri bawah skrin Discord anda.

  2. Pilih Aktiviti Permainan dari menu sebelah kiri.

  3. Togol Paparkan permainan yang sedang berjalan sebagai mesej status.

Ini mungkin dihidupkan pula kerana tidak semua pelayan atau peranti dikonfigurasi untuk menggunakan ini atau dapat menggunakannya. Bagaimanapun, jika anda mahukan sedikit privasi tambahan, begitulah cara mendapatkannya.

Menguruskan Penyegerakan Rakan

Akhirnya, jika anda menggunakan ciri Discord's Friend Sync, anda akan diberitahu apabila rakan menggunakan Steam, Skype, atau Battle.net. Sekiranya anda tidak mahukan ciri ini, anda boleh mematikannya. Ciri ini cukup selamat dan menggunakan keselamatan yang baik untuk melindungi data anda tetapi merupakan kelemahan teori dalam sistem yang selamat.

Untuk mematikan Penyegerakan Rakan.

  1. Log masuk ke Discord dan pilih Tetapan Pengguna.

  2. Pilih Sambungan.

  3. Pilih Putuskan Sinkronisasi untuk mematikannya.

  4. Pilih Paparkan Nama Pengguna dan matikannya.

Tidak ada implikasi keselamatan untuk menggunakan penyegerakan tetapi jika anda ingin memaksimumkan privasi, itu adalah satu pengaturan yang mungkin ingin anda ubah.

Soalan Lazim

Apa yang dapat dilihat oleh pengguna lain ketika saya tidak kelihatan?

Terdapat pelbagai titik di sebelah avatar anda untuk memberitahu orang lain sama ada anda berada dalam talian atau tidak. Apabila anda menetapkan status yang tidak kelihatan, orang akan melihat titik yang sama seperti jika anda berada dalam talian. Titik kelabu sederhana akan muncul di sebelah nama anda.

Apakah perbezaan antara Jangan Ganggu dan Tidak Terlihat?

Status Jangan Ganggu membolehkan pengguna lain mengetahui bahawa anda berada dalam talian tetapi anda lebih suka tidak diganggu. Status Tidak Terlihat bermaksud pengguna lain tidak akan melihat anda dalam talian sama sekali.

Recent Posts