Cara Mendapat ke Zandalar di World of Warcraft

Zandalar adalah zon baru dalam pengembangan WoW (World of Warcraft) Battle for Azeroth. Lokasi ini menawarkan rampasan, kisah, penjara bawah tanah, dan garis pencarian yang unik.

Cara Mendapat ke Zandalar di World of Warcraft

Shamanistic Trolls tinggal di Zandalar, dan mereka menggunakan gabungan sihir darah dan voodoo untuk melawan dan bertahan. Ini penting untuk diketahui kerana walaupun troll yang paling lemah boleh menjadi ancaman teruk semasa anda menjelajahi Zandalar. Namun, anda boleh menjadikan Zandalari sebagai sekutu anda, dan artikel ini memperincikan usaha untuk melakukannya.

Tetapi, sebelum anda mengenali zon misteri ini dan penduduknya, ada perkara-perkara tertentu yang perlu anda lakukan.

Cara Mendapat ke Zandalar di World of Warcraft

Sebelum mengakses Zandalar, ada beberapa usaha untuk diselesaikan. Sudah tentu, anda mesti mempunyai watak Horde.

 1. Mulakan dengan menyelesaikan pencarian di mana anda mengingati pertempuran Lordaeron. Anda perlu menjalani pencarian sebelum meneruskan.
 2. Dengan begitu, jalan ke Silithus dan bercakap dengan Magni Bronzebeard. Mantan raja kerdil itu akan memberitahu anda tentang gangguan tertentu yang berlaku dalam permainan baru.
 3. Semasa bercakap dengan Bronzebeard, anda akan mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai Heart of Azeroth. Dan buat sementara waktu, anda akan membantu menjadikan Heart of Azeroth stabil. Setelah itu, anda akan kembali ke Orgrimamar untuk menyelesaikan tugas unik yang diberikan oleh Sylvanas.
 4. Tugas itu menjadikan anda anggota pasukan penyelamat untuk mengembalikan dua Troll Zandalar yang disandera di Stormwind Barracks. Misi adalah masuk ke Berek dan menyelamatkan Troll, dan mereka akan membantu anda kembali ke Zandalar.
 5. Sekarang, semasa anda berada di Zandalar, teruskan membuat kedutaan anda. Anda melakukannya dengan mencari pemilik penginapan, kemudian menetapkan Heartstone supaya anda dapat kembali dengan cepat.

Petua Bonus: Sekiranya anda meninggalkan Zandalar, anda boleh menavigasi kembali jika anda menggunakan portal Orgrimmar.

Cara Kembali ke Zandalar Dari Orgrimmar di WOW

Kedua-dua pemain Horde dan Alliance dapat kembali ke Zandalar dari Orgrimmar. Tugas dan tindakan untuk sampai ke sana berbeza, dan inilah yang harus anda ketahui.

Perikatan

 1. Langkahnya mengandaikan bahawa anda mempunyai pijakan di Zandalar, tetapi anda telah pergi dengan alasan apa pun.
 2. Masuk ke Wind's Redemption (ada di Boralus) dan berbincang dengan Grand Admiral Jes-Tereth. Di sinilah mencari peta pengakap untuk Zandalar Campaign dan Mission Command Table.
 3. Ikuti permainan dan gunakan peta dan jadual untuk mencari jalan kembali ke Zandalar.

Gerombolan

 1. Anda perlu menyelesaikan atau memulakan pencarian Zuldazar untuk dapat kembali ke Zandalar dari Orgrimmar.
 2. Sebaik sahaja anda melakukannya, pergi ke Bilik Portal Orgrimmar dan gunakan portal untuk membawa anda ke Zandalar. Sebagai alternatif, anda boleh menaiki kapal di Kepulauan Echo (mereka berada di Durotar), dan ia akan membawa anda ke Zandalar.

Pencarian Apa yang Membawa Anda ke Zandalar

Tujuan untuk sampai ke Zandalar adalah menjadikan Zandalari Troll sebagai sekutu anda. Terdapat keseluruhan rantaian pencarian untuk dilengkapkan agar dapat menggunakan Zandalari dalam permainan anda.

Untuk mengakses Zandalari, Empayar Zandalari mesti memuliakan anda, yang merupakan sesuatu yang boleh anda capai dengan World Quests, misalnya. Sekiranya anda belum dimuliakan, selesaikan dulu. Anda juga mesti menyelesaikan Kempen Perang.

Dengan cara yang luar biasa, arahkan ke Orgrimmar dan akses ke Kedutaan Horde untuk mula menjadikan Zandalari sebagai sekutu anda.

Membuka kunci Zandalari

Langkah-langkah berikut memberitahu anda bagaimana menjadikan perlumbaan itu sekutu anda. Tetapi anda harus tahu bahawa akan ada beberapa spoiler dari urutan pencarian.

 1. Di dalam Kedutaan Horde, anda akan mengetahui bahawa Zandalari akan menjadi sebahagian daripada Horde. Sejak Raja Rastakhan meninggal, Takanji perlu meningkatkan permainan dan menjadi ratu Zandalari. Talanji akan berterima kasih atas pertolongan anda dan menjemput anda untuk berkokok di Zuldazar.
 2. Apabila anda tiba, Mohor Besar akan kosong, tetapi ada Utusan untuk memberi penerangan tentang apa yang berlaku. Pergi ke hujung dewan dan berbincang dengannya, maka anda akan turut serta dalam upacara mahkota di Zanchul. Naik ke Direhorn yang menanti anda dan ikuti perarakan.
 3. Semasa bergerak, anda akan mendapat lebih banyak maklumat mengenai perkara yang akan berlaku. Sekiranya permaisuri masa depan mahukan sesuatu, anda adalah orang yang menyampaikan mesej kepada orang-orangnya. Tetapi tidak semua orang menyukai idea Takanji sebagai permaisuri, dan anda perlu bertarung dengan penentang ini.
 4. Di Zocalo, ada rusuhan, dan ratu masa depan akan menugaskan anda untuk memperbaikinya. Cabarannya ialah anda boleh menggunakan kekuatan hanya sebagai jalan terakhir. Pastikan untuk mengingati nama yang dinyatakan oleh Enforcer Malzon; ia adalah Janda Putih.
 5. Nama akan muncul lebih daripada beberapa kali semasa anda menyelesaikan kerusuhan, tetapi anda tidak akan dapat menemui janda tersebut. Kembali ke Zanchul untuk meminta pertolongan dari Talanji. Apabila anda sampai di sana, anda akan menyedari bahawa semua neraka telah terlepas.
 6. Pendeta Bwonsamdi terbunuh, dan lebih banyak imam ditawan. Anda perlu membebaskan mereka dan berurusan dengan Prelate, yang menyebabkan kekacauan. Selepas itu, anda akan kembali ke Talanji dan pergi menemui Majlis Zanchuli yang dihimpunnya sementara itu. Majlis ini mempunyai tiga anggota baru. Pertama kali menjadi Torollan yang anda temui di Nazmir, Rakera juga ada di sana, dan hal yang sama berlaku untuk Jo'nok, seorang wakil Torcali.
 7. Tiba-tiba, dewan itu terpaku pada jaring labah-labah, dan wanita yang anda temui di Teras Pilih memilih wajahnya yang sebenarnya. Ini adalah Janda Putih, dan anda perlu mengalahkannya dan labah-labahnya.
 8. Setelah selesai, anda akhirnya dapat menyaksikan gagak Talanji, tetapi anda tidak boleh masuk campur. Namun, Kragwa mahu anda membantunya memahami sejauh mana Takanji akan melindungi umatnya. Anda akan menjadi kunang-kunang, dan anda akan terus menghindari pelayan Krag'wa dengan bantuan Talanji. Oleh itu, anda perlu pergi ke Gonk, yang mempunyai pertanyaan untuk bakal permaisuri.
 9. Setelah Gonk bersuara, anda akan pergi ke Pa'ku dan menyelesaikan cabaran yang dia tetapkan untuk anda dan ratu masa depan. Anda perlu menaiki piramid, melawan angin yang menghalangi anda. Di bahagian atas, angin berhenti, dan anda mendapat pujian.
 10. Kemudian, anda bertemu dengan Bwonsamdi, yang mempunyai perjanjian baru agar Talanji meninggalkannya dengan tenang. Syarat untuk perjanjian itu cukup unik, tetapi Talanji menerimanya. Sejak saat itu, anda tidak perlu kerana ini menandakan berakhirnya upacara pemahkotaan.
 11. Talanji akan menyampaikan ucapannya, dan Zandalari akan menjadi bagian dari Gerombolan. Anda akan diminta untuk mencari Sylvanas dan menyampaikan jemputan Talanji untuk menemuinya di Great Seal. Walaupun tidak senang dengan jemputan itu, Silvanas akan ikut dengan anda.
 12. Di dalam ruang takhta, Talanji akan memberikan tawarannya, dan Zandalari akhirnya bergabung dengan Gerombolan sama. Juga, dia menghalang Sylvanas daripada mencabar idea itu.

Apa Yang Berlaku Seterusnya?

Setelah pencarian selesai, dan Talanji adalah permaisuri, anda boleh bermain dan memutar Troll Zandalari. Juga, anda membantu menutup satu bab penting dalam sejarah Zandalari kerana anda membantu puteri raja yang mati naik takhta.

Masih belum dapat dilihat bagaimana Zandalari akan bertanding dalam Battle for Azeroth. Tetapi kerana anda menjadikan mereka sekutu, mereka memulai dengan lebih baik berbanding sebelum pencarian. Ada kemungkinan Sylvanas tidak akan menghormati Zandalari tanpa mengira perjanjian itu.

Tetapi, dengan melepaskan patch baru untuk permainan, Anda dapat meratakan Zandalari dan menggunakan kekuatan mereka.

Mencari Zandalar

Di alam semesta WoW yang sentiasa berkembang, Zandalar sudah pasti merupakan salah satu zon paling menarik untuk dijelajahi. Sekiranya tidak ada yang lain, anda berpeluang menjadikan Zandalari sebagai sekutu anda dan menjadi lebih kuat dalam prosesnya.

Dan ya, tidak biasa untuk bingung tentang bagaimana untuk sampai ke Zandalar di tempat pertama, tetapi anda sekarang tahu semua pencarian dan tindakan yang akan membawa anda ke zon ini. Selesaikan pencarian, dan anda akan dapat masuk dan keluar dari Zandalar tanpa percubaan dan kesilapan.

Adakah anda suka sambungan Battle of Azeroth? Adakah anda tahu pencarian atau muslihat lain yang membuka kunci Zandalar? Jangan ragu untuk memberi kami dua sen anda dalam komen di bawah.

Recent Posts