Bagaimana Mendapatkan Xiao dalam Genshin Impact

Adakah anda bersedia untuk dekat dan peribadi dengan pelindung sumpah Liyue di Genshin? Xiao menggegarkan komuniti Impact Genshin ketika dia diperkenalkan sebagai watak yang boleh dimainkan dengan kemas kini 1.3, tetapi tidak banyak yang diketahui tentangnya.

Bagaimana Mendapatkan Xiao dalam Genshin Impact

Perwatakan yang menyendiri ini mungkin lebih suka bersendirian, tetapi dia akan menemani Pengembara jika keadaannya betul. Malangnya, pada kemas kini 1.6, dia tidak tersedia sebagai watak yang boleh dimainkan. Namun, itu mungkin berubah pada masa akan datang jika MiHoYo merasakan permintaan kepulangannya cukup tinggi.

Hanya kerana Xiao tidak tersedia sekarang tidak bermakna anda tidak dapat bersiap sedia untuk kembali. Terus membaca untuk mengetahui siapa dia, bagaimana menambahkannya ke pesta anda, dan apa yang dia tawarkan di medan perang.

Kesan Genshin Bagaimana Mendapatkan Xiao?

Xiao adalah watak dimainkan bintang lima baru yang diperkenalkan pada kemas kini 1.3 Februari 2021 dengan acara "Undangan ke Kehidupan Mundane".

Bagaimana untuk membuka kunci?

Secara teknikal, anda tidak perlu "membuka kunci" Xiao untuk menggunakannya sebagai watak yang boleh dimainkan dalam permainan. Dia bukan watak yang boleh dimainkan secara percuma seperti Amber, Kaeya, atau Lisa. Anda tidak perlu maju ke bahagian tertentu dari kisah utama untuk mendapatkan Xiao untuk majlis anda.

Namun, dia adalah watak bintang lima khas yang hanya tersedia melalui sepanduk acara khas.

Acara terbaru di mana Xiao ditampilkan adalah debutnya yang dimainkan pada Februari 2021 acara "Undangan ke Kehidupan Mundane". Acara ini berakhir pada 17 Februari 2021, jadi jika anda tidak mendapatkannya, anda harus menunggu pembangun mengeluarkan semula sepanduk wataknya.

Langkah-langkah

Semasa acara Wish "Invitation to Mundane Life", anda dapat memperoleh Xiao melalui sistem Wish gaya gacha Genshin Impact. Lihat langkah-langkah di bawah ini jika anda tidak terbiasa dengannya:

 1. Lancarkan permainan.

 2. Pergi ke menu utama.

 3. Pilih ikon Wish (ini adalah ikon pertama di baris keempat).

 4. Pergi ke tab sepanduk Acara Karakter. |

 5. Pilih "Wish x 1" atau "Wish x 10", yang terletak di sudut kanan bawah layar.

 6. Sahkan pilihan anda dan silangkan jari anda.

Anda memerlukan Keinginan untuk menarik diri dari sistem gacha Genshin Impact. Terdapat dua jenis Wishes yang terdapat dalam permainan: Acquaint Fate dan Intertwined Fate. Anda mungkin menerima Nasib sebagai ganjaran untuk memajukan Kedudukan Pengembaraan, menyelesaikan misi, atau memperdagangkannya dengan Primogems.

Nasib boleh didapati di Paimon's Bargains, kedai dalam permainan yang terletak di menu utama anda. Sekiranya anda memutuskan untuk menempuh laluan ini, anda memerlukan Neraka Bersatu untuk menarik diri dari sepanduk Character Wish.

Sepanduk Harapan Karakter dapat berubah dengan setiap pembaruan, jadi jika Anda ingin mendapatkan Xiao, terus periksa kemas kini untuk peluang Anda "memenangkan" dia.

Perlu diingat bahawa menggunakan sistem Keinginan tidak menjamin bahawa anda akan menerima watak atau senjata yang anda inginkan dengan setiap "tarikan". Pembangun untuk Genshin Impact menggunakan algoritma yang meniru mesin layan diri gacha yang popular di Jepun.

Anda tidak pernah tahu hadiah mana yang akan anda terima untuk Keinginan atau Nasib yang sukar anda hasilkan, tetapi anda mempunyai peluang 50% untuk memenangi watak lima bintang yang dipaparkan di sepanduk semasa acara berlangsung. Apabila anda menganggap peluang kurang dari 1% yang anda miliki untuk memenangi watak lima bintang menggunakan sepanduk Standard Character, kemungkinan anda kelihatan baik. Penarikan berganda seperti pilihan "10 Wish" juga dapat meningkatkan peluang anda memenangi watak yang anda inginkan.

Sebelum anda kecewa menggunakan sistem Wish, anda harus tahu bahawa permainan ini memiliki "sistem belas kasihan." Anda mungkin tidak memperoleh watak atau senjata pilihan anda pada tarikan pertama atau tarikan ke-55 anda. Namun, jika anda mencuba item sepanduk lima bintang sebanyak 89 kali, anda dijamin item tersebut pada tarikan seterusnya atau ke-90. Ingat, bagaimanapun, watak lima bintang yang mempunyai peluang 50% muncul dalam tarikan keinginan anda.

Juga, jika anda mencuba acara watak lima bintang sebelumnya dan tidak mendapat watak itu, kemajuan anda dari acara itu akan berlanjutan ke sepanduk acara lima bintang seterusnya.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai hadiah sepanduk dan peluang anda untuk memenangkannya, lihat butang "Butiran" di halaman Keinginan sepanduk. Ia terletak berhampiran bahagian bawah skrin anda.

Gambaran keseluruhan

Xiao adalah watak Anemo bintang lima dalam Genshin Impact. Dia adalah pemburu syaitan yang berpusat di Wangshu Inn di Lieu. Sebagai anggota terakhir Five Yakshas atau "binatang yang diterangi" yang dipanggil oleh Morax untuk mengalahkan kejahatan, kehebatan bela dirinya dengan polearm dapat mengubah kedudukan di medan perang apa pun.

Serangannya merangkumi:

 • Dorong Pusaran (serangan normal) - sehingga enam tombak menyerang berturut-turut
 • Lemniscatic Wind Cycling (Elemental Skill) - lompatan ke hadapan untuk menangani kerosakan Anemo
 • Bane of All Evil (Elemental Burst) - memakai Topeng Yaksha untuk kemahiran buff seperti melompat, menyerang AOE dan kerosakan, mengubah semua kerosakan serangan biasa menjadi kerosakan Anemo

Menaikkan watak ini menghasilkan faedah pasif seperti:

 • Meningkatkan semua kerosakan yang ditangani sebanyak 5% dengan bonus maksimum 25%
 • Kerosakan buff Lemniscatic Wind Cycling sebanyak 15%
 • Mengurangkan kenaikan stamina untuk semua ahli parti

Sebelum Ascension, statistik asas Xiao agak kuat. Dia bermula dengan 991 HP dan 27 ATK dengan 62 DEF. Pada saat anda menaikkannya hingga 20, statistiknya meningkat menjadi 2.572 HP dengan 71 ATK dan 161 DEF.

Soalan Lazim Tambahan

Siapa Xiao?

Xiao adalah Yaksha Adeptus Anemo yang diperkenalkan dalam kemas kini 1.3 untuk keinginan acara, "Undangan ke Kehidupan Mundane." Karakter yang dapat dimainkan dengan permainan polearm ini adalah anggota terakhir kumpulan elit Yakshas atau "binatang yang diterangi" yang bertugas melawan roh iblis di Liyue. Walaupun Morax sendiri menghantar kumpulan Yakshas dengan melindungi Liyue, Xiao nampaknya tidak begitu berminat untuk berinteraksi dengan penduduk kota itu.

Anda boleh menemui Xiao di Wangshu Inn di Liyue, tetapi dia tidak akan menyertai pesta anda melainkan anda memenangkannya melalui sepanduk Character Wish.

Rekrut Yaksha Adeptus

Acara watak Xiao mungkin sudah selesai, tetapi itu tidak semestinya dia hilang selamanya. Pembangun Genshin Impact telah menggunakan sepanduk semula yang popular pada masa lalu, jadi silakanlah. Anda mungkin mendapat peluang dengan Xiao lagi.

Adakah anda memenangi Xiao semasa acara wataknya? Berapa banyak tarikan yang diperlukan untuk mendapatkannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found