Cara Mendapatkan Cape di Minecraft

Capes biasanya digunakan sebagai simbol keunggulan dalam komik, filem, dan penggandaan. Pakaian ini dikagumi oleh pahlawan super dan penyihir (walaupun supervillain, Dracula, dan makhluk lain yang tidak menyenangkan juga boleh memakainya). Minecraft membolehkan pemain memakai pelbagai jubah. Sama ada tujuan anda adalah untuk mempermainkan Zorro atau mendapatkan item yang jarang berlaku, kami di sini untuk menerangkan cara melakukannya.

Cara Mendapatkan Cape di Minecraft

Cara Mendapatkan Cape di Minecraft

Pemain minecraft boleh mendapatkan capes dengan wang dan percuma. Di bahagian ini, kami akan berkongsi tiga kaedah berbeza untuk mendapatkannya.

Pindahkan Akaun Anda

Baru-baru ini, pemaju Minecraft mengeluarkan notis untuk pemain Edisi Java. Semua akaun Mojang harus dipindahkan ke akaun Microsoft. Keperluan ini berkaitan dengan alasan keselamatan dan wajib dilakukan, walaupun tarikh tepat tempoh penghijrahan belum diketahui. Sekiranya pemain gagal memindahkan akaun, mereka tidak akan dapat memainkan Edisi Java lagi. Syukurlah, proses ini tidak mengubah apa-apa mengenai permainan. Tambahan pula, setiap pemain mendapat cape percuma atas usaha mereka. Inilah cara memindahkan akaun Mojang anda ke Microsoft:

 1. Jalankan Minecraft Launcher atau log masuk ke Minecraft.net dengan akaun Mojang anda.

 2. Anda mesti melihat jemputan untuk berhijrah. Klik.
 3. Buat akaun Microsoft baru atau log masuk dengan yang sudah ada.

 4. Buat akaun Xbox.com. Tidak perlu memiliki Xbox untuk melakukan ini.

 5. Sahkan penghijrahan akaun Mojang anda.

 6. Semasa anda melancarkan semula permainan, jubah baru akan muncul di inventori anda.

Beli Kulit Minecraft

Keperluan penghijrahan akaun hanya berkaitan dengan Minecraft Java Edition. Oleh itu, anda tidak boleh mendapatkan jubah percuma jika bermain Minecraft Bedrock Edition. Walau bagaimanapun, anda boleh membeli atau memuat turun kulit percuma dengan jubah. Ikuti langkah di bawah untuk melakukan ini:

 1. Lawati Minecraft Marketplace atau laman web lain yang anda sukai dan cari kulit yang anda suka. Muat turun ke peranti anda.
 2. Log masuk ke Minecraft.net dan klik "Preferences," yang terletak di sudut kiri atas skrin anda.
 3. Anda sekarang mesti melihat kulit Minecraft anda sekarang. Klik "Pilih Fail" yang terletak di sebelah kanan daripadanya.
 4. Pilih fail kulit .png anda dan muat naik.

 5. Nama kulit baru anda akan muncul di sebelah kanan dari butang "Pilih Fail". Klik butang "Muat Naik" di sebelahnya.
 6. Laman web akan disegarkan, dan watak anda akan kelihatan berpakaian dengan kulit baru. Semasa anda melancarkan permainan, watak akan memakai jubah (atau kulit lain yang anda muat naik.)

Gunakan Mod

Walaupun pemain dapat cape percuma di Minecraft Java Edition, versi permainan ini agak terhad ketika datang ke pemilihan kulit. Anda boleh mendapatkan pelbagai cap menggunakan mod, tetapi pemain lain hanya akan melihatnya jika mereka mempunyai mod yang sama. Sekiranya anda ingin mendapatkan jubah untuk alasan peribadi dan bukannya untuk menunjuk-nunjuk, ia tetap bernilai. Berikut adalah beberapa mod terbaik yang membolehkan anda memakai jubah di Minecraft Java:

 1. Mod Tanjung Lanjutan. Minecraft Forge diperlukan untuk pemasangan. Untuk menetapkan jubah, tekan kekunci "C" dan masukkan URL jubah yang anda inginkan. Sebarang URL akan berfungsi selagi diakhiri dengan ".png." Anda juga boleh menambah jubah khas.
 2. Mod Optifine. Objektif utama mod ini adalah pengoptimuman permainan dan peningkatan FPS. Pemain juga boleh menambah jubah pada kulit mereka. Pemain lain tidak akan melihatnya, tetapi pilihan ini bagus untuk streaming.

Edisi Java vs Bedrock

Edisi Minecraft Java dan Bedrock berbeza dengan ketara. Untuk jubah, masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangan. Walaupun lebih banyak kulit berjubah tersedia dalam talian untuk Edisi Bedrock, Java membolehkan lebih banyak pilihan penyesuaian jubah. Lebih banyak mod tersedia untuk Java, dan biasanya lebih mudah dipasang. Plus, seperti yang disebutkan di bagian sebelumnya, pemain Edisi Java sekarang dapat menerima cape gratis untuk memindahkan akun Mojang mereka ke akun Microsoft. Fiziknya juga berbeza. Anehnya, Edisi Java yang lebih lama yang dikeluarkan pada tahun 2011 menawarkan fizik jubah yang lebih realistik. Jubah dapat bergerak dengan bebas ke semua arah, sementara di Bedrock, ia hanya dapat bergerak ke atas dan ke bawah. Dengan kata lain, jika jubah sangat penting untuk anda, Minecraft Java Edition adalah pilihan yang lebih baik.

Soalan Lazim

Bolehkah saya membuat jubah di Minecraft?

Ya. Banyak laman web dalam talian membolehkan pemain membuat cape tersuai dan memuat turunnya secara percuma. Salah satu laman web ini adalah Minecraftcapes.net. Dengan alat penyunting cape, anda boleh membuat jubah dengan reka bentuk apa pun dalam beberapa minit. Ikuti arahan di bawah:

1. Klik persegi panjang merah besar untuk memilih warna.

2. Klik kiri di mana sahaja pada templat cape untuk mewarnakan kawasan itu. Anda juga dapat menahan klik kiri sambil menggerakkan tetikus anda untuk mewarnai kawasan yang diperlukan dengan lebih cepat.

3. Klik kanan untuk memadam kawasan yang diperlukan.

4. Campurkan warna dan lukis corak mengikut keinginan anda. Setelah selesai, klik "Muat turun".

5. Muat naik jubah khas anda ke Minecraft.net untuk menerapkan kulit.

Beberapa mod, seperti Optifine untuk Edisi Java Minecraft, juga memiliki editor cape.

Adakah kaedah yang boleh saya gunakan untuk mendapatkan cape percuma?

Walaupun anda boleh membeli kulit berjubah yang telah dibuat sebelumnya, semua kaedah mendapatkan jubah di Minecraft yang dijelaskan di bahagian sebelumnya adalah percuma. Pemain Edisi Java boleh mendapatkan cape percuma untuk memindahkan akaun Mojang mereka. Kedua-dua pemain Java dan Bedrock Edition dapat membuat reka bentuk cape tersuai dan memuat naiknya ke Minecraft.net, tanpa kos. Kebanyakan mod juga tidak memerlukan pemain membayar apa-apa untuk menggunakannya. Dengan kata lain, jubah di Minecraft bukanlah sejenis barang mewah yang hanya tersedia untuk golongan bangsawan.

Berpakaian untuk memberi kesan

Seperti yang anda lihat, mendapatkan jubah di Minecraft agak mudah. Perkara terbaik adalah, sama seperti bangunan, anda dapat menggunakan imaginasi anda sepenuhnya semasa membuat pakaian anda. Dapatkan cape percuma untuk memindahkan akaun Mojang anda, atau buat sendiri reka bentuk yang unik dan terus terang. Mudah-mudahan, kemas kini permainan yang akan datang akan meningkatkan grafik cape dalam Bedrock Edition untuk pengalaman pengguna yang lebih baik.

Apakah pasaran kulit Minecraft kegemaran anda? Kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts